Patru cutremure în România

Patru cutremure s-au produs marți, 23 mai, în România, cel mai mare având magnitudine de 3.2, în Dâmbovița, conform Romania24.

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, patru cutremure s-au produs începând de marți, 23 mai, imediat după miezul nopții, primele fiind replici ale cutremurului produs luni, 22 mai în Arad.

Prima replică a fost înregistrată la ora 00:21:05 în Crisana, Arad. Cutremurul cu magnitudinea ml 2.4 a avut loc la adâncimea de 2 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 25 kilometri Est de Arad, 49 kilometri Nord-Est de Timișoara, 75 kilometri Sud-Est de Bekescsaba, 92 kilometri Nord de Reșița.

La ora 01:31:34 s-a produs un cutremur în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Dâmbovița. Cutremurul a avut magnitudinea ml 3.2 și s-a produs la adâncimea de 68 de kilometri.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 37 kilometri Nord de Târgoviște, 44 kilometri Sud de Brașov, 58 kilometri Nord-Vest de Ploiești, 63 kilometri Nord-Est de Pitești, 72 de kilometri Sud-Vest de Sfântu-Gheorghe, 85 kilometri Est de Râmnicu Vâlcea.

La orele 02:48:15 și 05:12:25 s-au mai înregistrat încă două cutremure în Crișana, Arad. Acestea au avut magnitudine de 2.0 și 2.7 și s-au produs la adâncimea de 10 kilometri, respectiv 5 kilometri.

Reamintim că luni, 22 mai 2023, s-au produs alte trei cutremure în Arad, cel mai mare având magnitudine de 4.9 ml.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. panica-n tunel…. cutremurele mici sunt normale. acolo unde solul este nisipos si se construiesc cazemate uriase si oribile…acolo sa va faceti griji. ne scufundam pe tacute. shpagile din constructii sa curgaaa…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.