Permise de conducere obținute pe șoapte

Plătit să șoptească răspunsuri la examenul auto. Este metoda inedită la care apelau unii candidați la șoferie din Brașov. Mai exact, un candidat fals le șoptea celorlalți răspunsurile corecte în timpul examenului teoretic pentru obținerea permisului de conducere. Șase persoane implicate au fost reținute.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, polițiștii au făcut miercuri șase percheziții domiciliare la imobilele unor persoane fizice și societăți, 5 în județul Brașov și una în județul Galați. În urma acestora, 14 persoane au fost duse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Din materialul de urmărire penală, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi pentru ca ulterior acestui să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos.

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice era prezent un candidat fals, înscris legal, care în timpul examenului le comunica celorlalți candidați răspunsurile corecte.

Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2500 – 5000 de euro pentru fiecare permis obținut.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumparare de influență și trafic de influență, în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Mai cautati in cluj, deva, alba sunt pe banda rulanta si nu numai in acea zona, este extinsa metoda in toata tara.

  2. Cred că ar fi trebuit să specificați că e vorba de carnete de conducere pentru utilitare șî camioane.
    Ăștia își cumpără carnetele așa, pentru ca apoi să recupereze banii dați, din angajările ca șoferi pe bază de carnete obținute fraudulos. Isteți, șuolduovienii imigrați în Yașov la fel ca strămoșii lor, boiernașii di la Pașuopt, așieia cari uo fugit calari pi cai cînd kaimakamu’ uo vrut s[-i aresteze ca DISCUTAU O EVENTUALA „revolta”… Șî mai iasti unu’, îl cheamî Tanasî D., da’ el stă în aprochieri, în Kovászna….[Rumburak]

  3. Se mutau in alt oras… si candidatii dadeau minim 2000 euro ca sa mearga unul sa dea sala pentru ei… Pai si la traseu ce faceau? Ca nu zice nimic de asta, daca speculantii astia mergeau si la traseu in locul candidatilor. Te doare mintea… Si nici nu e greu sa iei sala, eu am facut teste online cu exact aceleasi intrebari de la DRPCIV pe i-drpciv.ro si am luat examenul din prima. La traseu am avut emotii dar m-am descurcat. Dar si astia care mergeau in sala de examen, cat curaj… Parca vad ca scapa ieftin, daca nu ai spatele asigurat, nu prea te risti cu infractiuni de-astea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.