Petiție pentru încurajarea lecturii

Editura Nemira lansează o petiție online, în cadrul proiectului Bookvertising, prin care dorește să convingă CNA-ul că lectura trebuie încurajată. Petiția propune difuzarea următorului mesaj de interes public la TV: „Pentru o dezvoltare armonioasă, citiți cel puțin o carte pe lună!”

În cadrul petiției, sunt prezentate beneficiile lecturii, precum și contextul pieței de carte în România.

Cele mai recente statistici arată că 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an. Piața de carte din România este una dintre cele mai mici din UE, iar cititul este rareori încurajat.

Printre beneficiile cititului se numără: îmbogățirea vocabularului și a memoriei, dezvoltarea gândirii critice și a imaginației, reducerea stresului, dezvoltarea emoțională și mentală, îmbunătățirea concentrării.

O dezvoltare armonioasă este la fel de importantă ca toate celelalte mesaje existente deja în spațiul public, iar lectura este esențială pentru această dezvoltare. Editura Nemira consideră că este important să existe un îndemn constant la citit, iar un mesaj de interes public este cu adevărat necesar.

Petiția poate fi accesată și semnată aici:

Recent, editura Nemira a lansat Bookvertising, o inițiativă care susține literatura română contemporană, plasând în reclamele brandurilor cărți scrise de autori români, oferindu-le astfel mai multă expunere și vizibilitate. Propunerea petiției e o continuare firească a campaniei naționale Bookvertising, care își dorește să creeze o reclamă permanentă la cărți și lectură.

Mecanismul este foarte simplu: brandurile intră pe platforma bookvertising.ro și își aleg cărțile pe care doresc să le plaseze în vizualurile lor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Extraordinar, fantastic, nemaipomenit! „editura Nemira a lansat Bookvertising, o inițiativă care susține literatura română contemporană”. Literatura română scrisă în romgleză, adică. Ce miștooooo!

  2. „Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții”. (M.E.)

  3. Invatamintul romanesc trebui implementat cu o noua disciplina obligatorie si eliminatorie :

    C I T I R E A …….in grup si cu voce tare . pe silabe , cu incapatinarea specifica de a scapa de analfabetism.

  4. Sa fim seriosi,bre…Rumanachele nu poate fii miscat decat daca primeste ceva pleasca,o portie de mici,o lingura de mustier,ceva ssarmale si nelipsitul pahar de vin sau pufoaica.Asa a fost obisnuit si invatat de 32 de ani ,de cand King Iliescu a dat lovitura in 89 si pana amu in zilele Guwernatorului Klausica.Pas cu Pas.He..he..he…Bre,de te duci pe orice scoala mai mult de jumatate de asti de trebuie sa deie bac nu stiu nici sa scrie sau sa citeasca corect pe rumaneste..Sunt clei bre.Numai moda,can-can,prafuri,porneala si bautura au pe creieras.Ghi-ni-on.Promotorul ,,Romaniei E-du-ca-te,,poate fii mandru de rezultat..Pas cu Pas.Bre,oricine mai destupat la minte pricepe ,gandeste ca daca inainte de plandemie probabilitatea de trecere era de 62 la suta,nu se exista ca DUPA DOI ANI DE CIUCI SCOALA sa ai amu probabilitate de peste 80 la suta.Bre,e clar cristal ca s-a intervenit politic ca nea Tampeanul sa ascunda rehetul sub pres in buna traditie rumaneasca ,pentru ca nea Klausica cu ,,Romania Educata,,a lui sa nu cada de fazan.Pas cu Pas.Gandeste bre.Pricepe bre.

  5. Foarte tare: Bookvertising. Dar dacă tot doriți sa promovati scriitori de Limba Romana, un titlu adecvat acestei limbi, nu ați putut gasi? Sau, gândiți în limba lui Shakespeares și inițiativa e asa o vaca de muls oi Turcane. Pe când o inițiativa națională de descoperire de talente literare, autentic românești, care se exprima numai în alte limbi. Bookfest București e tot o idee cu puternice reverbereatii în conștiința națională. Începerea anului școlar în apropierea datei de 1 Septembrie, vine și ea sa ucidă tot ce e național, tradiție și valoare sentimentala. PS. Dacă ii spui unui profesor: bună ziua, domnule profesor, ești un elev demodat. Azi se poarta, ceva de genul: prof, ce faci? Sau: Petre, ne-am plictisit. Vrem o pauza. Doamne, ce mandri se simt unii profesori. Sunt apropiați de elevi și considera ca doar asa se poate face educație și impune respect. Când eram elev, dar nu numai, ma adresam părinților cu sărut mana mama sau tata. Ce mai faceți? Azi, tineretul și copiii au evoluat: salut. Ce faci? Vezi ca arăți cam nașpa. Te-a călărit sefu sau te-ai certat cu babacu? Tare, nu! Unde educație nu e, nimic nu e. Parca ministerul se numește al Educației Naționale.

  6. Sustin, copii trebuie sa citeasca cum sa isi schimbe genul, cum sa devina feministe si cele 199 de beneficii ale metisarii, toate cartile fiind scrise de Morgenstein si Schlomostein si prietenii

  7. Deși sunt scriitor, traducător, jurnalist, voi boicota orice astfel de inițiativă denumită din start a fi antiromaneasca. Voi chiar nu mai aveți niciun dram de respect pentru România?

  8. Sa ae dea gratuit carti de povesti la elevii din clasa 3…4. Carti de aventuri gen Capitan la 15 ani elevilor din clasa 5..7. Carti de tehnica gen electronica modelism, astronomie …etc Dar asa sa citesti ca prostu maculatura fara valoare nu merge.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.