Predoiu: Guvernul discută naţionalizarea pensiilor private

Guvernul ia în calcul naţionalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar, susţine prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Acest lucru ar duce la înjumătăţirea pensiei în anul 2040, susţine Predoiu, potrivit news.ro.

”Denunţ un asasinat financiar cu autor… cunoscut! În culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discută din ce în ce mai apăsat de naţionalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar”, susţine Cătălin Predoiu într-un comunicat de presă transmis de PNL.

Prim-vicepreşedintele liberal explică faptul că naţionalizarea pensiilor private ar avea ca efect scăderea pensiei de la 30% la 17% din salariul mediu în 2040.

”Consecinţele pentru milioane de români ar fi dramatice. Conform unei modelări făcute de un studiu al Expert Forum evoluţia pensiilor în cazul naţionalizării pilonului II, pe termen mediu şi lung, este următoarea: 2032- pensiile vor fi mai mici cu o treime faţă de evoluţia normală, fără naţionalizare; 2040: pensia medie va reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Ca să vă faceţi o imagine pensia medie în 2016 a fost de 931 lei, la un salariu mediu pe economie de 3131 lei. Deci, pensia medie este aproximativ 30% din salariu mediu pe economie. Dacă pilonul II se confiscă, atunci pensia medie va mai reprezenta doar 17% din salariul mediu pe economie. Adică în momentul de faţă ar trebui să trăiţi cu o pensie de 532 lei”, mai spune Predoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.