Premieră negativă în istoria Facebook

facebook

Facebook a înregistrat o scădere a numărului de utilizatori activi zilnici (DAU) pentru prima dată în istoria sa de 18 ani, anunță BBC.

Compania mamă a Facebook, Meta Networks, a anunțat că DAU au scăzut la 1,929 miliarde în cele trei luni până la sfârșitul lunii decembrie, față de 1,930 miliarde în trimestrul precedent.

De asemenea, firma a avertizat asupra încetinirii creșterii veniturilor în fața concurenței rivalilor precum TikTok și YouTube, în timp ce agenții de publicitate reduc și ei cheltuielile.

Acțiunile Meta s-au prăbușit cu peste 20% în tranzacțiile de după închiderea pieței. Scăderea prețului acțiunilor Meta a șters peste 200 de miliarde de dolari din valoarea bursieră a companiei.

Acțiunile altor platforme de social media, inclusiv Twitter, Snap și Pinterest, au scăzut, de asemenea, brusc în timpul tranzacțiilor prelungite.

Directorul executiv Mark Zuckerberg a declarat că vânzările firmei au fost afectate de faptul că publicul, în special utilizatorii mai tineri, a plecat la rivali.

Meta, care deține a doua cea mai mare platformă de publicitate digitală din lume, după Google, a declarat, de asemenea, că a fost afectată de modificările privind confidențialitatea din sistemul de operare Apple.

Modificările au îngreunat pentru branduri targetarea și măsurarea publicității pe Facebook și Instagram și ar putea avea un impact „de ordinul a 10 miliarde de dolari” pentru acest an, potrivit directorului financiar al Meta, Dave Wehner.

Veniturile totale ale Meta, din care cea mai mare parte provine din publicitate, au crescut la 33,67 miliarde de dolari în această perioadă, depășind cu puțin previziunile pieței.

De asemenea, compania a prognozat venituri cuprinse între 27 și 29 de miliarde de dolari pentru următorul trimestru, ceea ce este mai puțin decât se așteptau analiștii.

Zuckerberg a declarat că este încrezător că investițiile în video și în realitatea virtuală vor da roade, așa cum au făcut-o și pariurile anterioare pe publicitatea mobilă și pe Instagram stories.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. „Scăderea prețului acțiunilor Meta a șters peste 200 de miliarde de dolari din valoarea bursieră a companiei”
    Ca de obicei la amerloci, de dinainte de marele crah din 1929: se joacă „legal” (că ei FACK LEGEA!) cu arătarea blănii ursului din pădure…
    Aaaaaa, și să nu uit: tot ei, zi și noapte, TIPĂRESC HÎRTIILE VERZI CU „S” TĂIAT PE ELE (vorba CeTePul eiîn crîncenate, scrisă în 1990 pe hîrtia igienică „Adevărul”, fost „Scînteia” al P.C.R.), ce sunt în realitate tot hîrtie igienică, da’ cu „acoperire” la Bursa din Neviorc cum se vede în articol.

  2. ” … utilizatorii mai tineri, a plecat la rivali.”

    I-a furat albitrii, ca pe Dan Pinalti. Altii sunt de vina, intotdeauna, creiere imature.

  3. Cica „Domne, Apple e de vina ca au reguli de viata privata” , completare: „care ne impiedica sa mai colectam date si sa le vindem firmelor de reclame”. The Zuck, care a donat 400 milioane pentru „fortificarea” alegerilor prin SUA si a folosit reteaua ca arma impotriva politicienilor, si-a dorit ca progenitura sa-i fie nashita de Xi JinPing (Winie de Flu) dar ala a refuzat.

  4. Au scazut Actiunile , ca Meta este sub forma de E-mail . Postezi , iar Postarile se duc intr-o Casuta de Email , de la Meta , dar Postarile se duc si pe Facebook . Ca sa vezi ce ai postat de pe Meta pe Facebook , trebuie sa decuplezi Calculatorul de la Meta si sa te Loghezi din nou pe Facebook .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.