Presa europeană despre Festivalul Enescu: Schimb cultural, excelenţă şi noi descoperiri

Debutul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional „George Enescu”, joi, la Bucureşti, a fost marcat de presa europeană, evenimentul bucurându-se de noi elogii.

Schimb cultural, excelenţă şi noi descoperiri se numără printre mărcile celei de-a XX-a ediţii a Festivalului „George Enescu”, desfăşurat în septembrie”, potrivit Kulturkompasset, prestigioasă publicaţie norvegiană de cultură şi artă.  Potrivit publicaţiei citate de Mediafax, evenimentul bienal oferă un program la fel de bogat şi de variat ca oricare altul din circuitul festivalurilor internaţionale, iar anul acesta are un câmp artistic lărgit datorită unei investiţii guvernamentale consistente şi unor alegeri deosebite în ceea ce priveşte repertoriul.

Euronews menţionează pe site-ul său că Festivalul Enescu a debutat joi cu concertul Filarmonicii din Haga, care a interpretat Simfonia nr. 1 de George Enescu, sub bagheta românului Christian Badea, şi că acesta este primul într-o serie de 13 concerte susţinute de marile orchestre ale lumii alături de unii dintre cei mai buni dirijori.

La rândul său, cotidianul britanic The Independent, care citează AFP, vorbeşte, în ediţia online de joi, despre debutul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului „George Enescu” şi despre faptul că, timp de 25 de zile, de pe 1 pe 25 septembrie, un line-up prestigios de artişti, incluzându-i pe dirijorii Daniel Barenboïm şi Zubin Mehta, şi orchestre vor oferi melomanilor o suită de concerte şi opere.

În luna iulie, The Independent a inclus Festivalul Internaţional „George Enescu” în topul celor mai importante evenimente de muzică clasică organizate în Europa în această vară, publicaţia britanică remarcând şi extinderea pe internet a acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.