Problema care îngrijorează cel mai mult omenirea

Şomajul este problema care îngrijorează din ce în ce mai mult omenirea, se arată într-un sondaj realizat pentru BBC pe un eşantion de 11.000 de persoane din 23 de ţări.

Sondajul realizat anual oferă o listă cu surse de îngrijorare şi i-au întrebat pe care dintre ele le-au discutat cu prietenii sau cu rudele în ultima lună.

Corupţia şi sărăcia se află în continuare pe primele locuri, dar şomajul a fost menţionat de 18% dintre persoanele chestionate – de şase ori mai multe decât în 2009, când a fost realizat pentru prima dată studiul. Sondajul a fost realizat de Globescan. Fenomenul a fost înregistrat în toate ţările luate în calcul.

Cu toate acestea, corupţia este subiectul despre care s-a discutat cel mai mult în lume. Aproape un sfert dintre persoanele chestionate au abordat această chestiune, într-o formă sau alta, în ultimele patru săptămâni.

Pe al doilea loc se află sărăcia, discutată de circa 20% dintre persoane.

Subiecte asociate inflaţiei, precum scumpirea alimentelor şi energiei, sunt la fel de discutate ca şomajul, ocupând a treia poziţie (18%). Gradul de îngrijorare privind şomajul variază de la ţară la ţară, cel mai mare fiind în Spania.

În Nigeria, India, Turcia, Indonezia, Nigeria şi Peru corupţia a fost cel mai discutat subiect, iar în America Latină crimele şi violenţele.

În alt grup de ţări în curs de dezvoltare – China, Rusia, Kenya şi Filipine – scumpirea alimentelor şi energiei reprezintă principalul subiect discutat.

Oamenii din ţările dezvoltate păreau mai îngrijoraţi de subiecte precum încălzirea globală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.