Jurnalista Sorina Matei a făcut DEZVĂLUIRI-ȘOCANTE!

Procurorul Marius Vartic se cere din nou la DNA

Seful Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF), procurorul Marius Vartic, a solicitat încetarea detasarii la DLAF pentru a reveni la DNA, solicitarea sa urmând sa fie analizata marti de Sectia pentru procurori a CSM. Reamintim că, în luna mai 2018, Sorina Matei a relatat un episod șocant. Potrivit jurnalistei, procurorul care instrumenta dosarul lui Toni Greblă, mai exact Marius Vartic, ar fi fost supus la presiuni inimaginabile, fratele său fiind reținut de DNA. Totodată, Sorina Matei spunea atunci că procurorul ar fi căzut în genunchi, în fața șefei DNA pentru a-i scăpa fratele de arest. 


Marius Vartic  vrea sa-si continue activitatea la DNA – Structura centrala, potrivit News.ro. Vartic a fost numit la conducerea DLAF in data de 18 iulie 2016, cu rang de secretar de stat.  Solicitarea vine in contextul in care fostul judecator CCR Toni Grebla a fost numit, de curand, in functia de secretar general al Guvernului. Trebuie spus ca activitatea DLAF se afla in coordonarea SGG.

Asta in contextul in care Vartic a fost procurorul DNA care l-a trimis in judecata pe Toni Grebla pentru mai multe fapte de coruptie. Fostul judecator CCR a fost achitat in prima faza a procesului, dar cazul este in faza de apel la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

Magistrat de 20 de ani

Potrivit News.ro, Vartic are 20 de ani vechime in calitatea de magistrat cu ocuparea consecutiva a functiei de judecator (mai 1996 – noiembrie 2000), procuror militar (noiembrie 2000 – noiembrie 2003), procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (noiembrie 2003 – iulie 2016). La data numirii in functia de sef al DLAF, exercita functia de procuror sef al Biroului de combatere a infractiunilor comise in legatura cu achizitiile publice din cadrul Sectiei de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie a Directiei Nationale Anticoruptie.

După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat pe Toni Greblă în primă instanţă, jurnalista Sorina Matei publică dezvăluiri incredibile despre felul în care în DNA a instrumentat dosarul fostului judecător de la Curtea Constituţională. Mai exact, potrivit informațiilor publicate în mai 2018 de jurnalista Sorina Matei, Marius Vartic, Procurorul DNA care a anchetat dosarul Toni Greblă, a fost șantajat cu arestarea fratelui său de șefa DNA.

Iată postarea Sorinei Matei, de pe contul său de socializare:

În prima parte, jurnalista face un scurt rezumat:

*Procurorii secţiei I a DNA au plecat repede din Bucureşti, s-au dus la Suceava, l-au ridicat pe fratele colegului lor, procurorul şef birou de la Secţia a II-a care instrumenta dosarul judecătorului CCR, l-au băgat în dubă, l-au adus în DNA, în Bucureşti, şi l-au băgat într-un birou, lângă fratele procuror

*Fratele procurorului de la Secţia a II-a a fost reţinut de procurorii Secţiei I a DNA în toiul nopţii, la ora 2.30, în ziua de 5 spre 6 Februarie 2015, iar procurorii Secţiei I a DNA au cerut şi obţinut de la Tribunalul Bucureşti arestarea fratelui procurorului şef birou de la Secţia a II-a din DNA, fix în cele mai tensionate momente în care acesta instrumenta dosarul judecătorului CCR, ca să pună presiune pe el

*“S-a pus în faţa ei, în genunchi, un bărbat, cât era de mare, şi a implorat-o plângând în hohote să nu-i ia fratele. Şi i l-a luat. De atunci, omul a fost de nerecunoscut, nu mai auzea ce-i spui, vorbeai cu el şi se uita în gol. De atunci n-a mai fost el”, povestesc mai mulţi colegi ai procurorului. “A fost cel mai crâncen, cel mai şocant moment din DNA”

*S-au “omorât” unii pe alţii, s-au urât, s-au băgat în dubă, s-au reţinut, şi-au pus cătuşe şi s-au propus spre arestare, s-au înjurat, toate pe fondul presiunilor şi disperării SRI pe CCR care pica legile Big Brother şi în timpul instrumentării dosarului cu judecătorul CCR

*Aşa se distruge pe interior o instituţie, îmbolnăvită de puterea cătuşelor, canibalizându-şi oamenii prin exploatarea vulnerabilităţilor cunoscute doar la momentul potrivit.

Povestea completă, relatată pe pagina de facebook a jurnalistei: 

”3 FEBRUARIE 2015, Marţi. Scandalul atinge cote maxime în DNA, unde se instrumenta dosarul judecătorului CCR. Dosarul era o varză, o multitudine de fapte însăilate, de la struţi, capre, haine, capsatoare, cordelină, la embargo, probatoriu şubred, abia dacă ţinea ceva, dar conducerea DNA, doamna şi adjuncţii, presează intens ca procurorii din speţă să meargă cu judecător la arestare. Să solicite aviz de arestare Senatului. Trebuia pe perioada cât judecătorul fusese senator. Procurorul vulnerabil e ameninţat cu revocarea, mai fusese ameninţat. Intervine şi al doilea procuror. Nici el nu era de acord cu arestarea judecătorului CCR pentru nişte struţi. Doamna vrea neapărat cătuşe, arestare, ca atare trimite solicitare oficială de aviz de arestare la Senat pentru judecătorul CCR. Se contrase cu ambii procurori. Cere extinderea urmăririi penale pe judecător. Procurorii o semnează. Primului, celui vulnerabil, care lucrase mult în dosar, îi zice că dacă nu arestează, “îi ia fratele”. Se petrec scene halucinante în birou. Procurorul, un bărbat destul de impozant, înalt, pică din picioare în genunchi în faţa ei, să “nu-i ia” fratele. Începe să plângă, să se roage.

4 FEBRUARIE 2015, Miercuri. A doua zi, procurorul care lucrase în dosarul judecătorului CCR, dosar instrumentat de Secţia a II-a de unde era procurorul, află că ai săi colegi de la Secţia I se duc să-i ia fratele. Îi vine rău în DNA. Plânge continuu, iar pică din picioare, rămâne noaptea în DNA, era terminat. Omul era desfigurat.

Joi. Marius Iacob, adjunct al DNA, omul fidel al doamnei, coorodonator teoretic al secţiei I, condusă practic tot de doamna, pleacă personal de la Bucureşti la Suceava să facă percheziţii la fratele procurorului de la Secţia a II-a care făcea dosarul judecătorului CCR. Iacob îl ia cu el şi pe Eugen Stoina, procuror la Secţia I, îl iau pe sus pe fratele procurorului şi pe încă o persoană, îi bagă în dubă şi îi aduc în DNA, în sediul central, lângă fratele procuror. Într-un birou era procurorul care instrumenta dosarul judecătorului CCR şi colegii săi de la Secţia a II-a, iar vizavi, în alt birou, erau ceilalţi colegi, de la Secţia I, cu fratele procurorului reţinut. Primii trimit o cafea şi o apă în camera cu fratele reţinut. Cei de la Secţia I refuză cafeaua şi apa pentru frate. Dau afară solul cu tot cu apă şi cafea. Primii se apucă să caute un avocat. Fratele reţinut nu avea nici avocat. Procurorul care instrumenta cazul judecătorului era terminat, nu mai gândea. La ora 2.30 în noaptea de 5 spre 6 FEBRUARIE 2015, este reţinut fratele procurorului într-un dosar în care cer confiscare specială pentru 5795 lei şi recuperare de prejudiciu de 1672,50 lei.

6 FEBRUARIE 2015, Vineri. DNA, secţia I din DNA, anunţă prin comunicat că l-a reţinut pentru 24 de ore pe fratele procurorului de la Secţia II-a care instrumenta, ca procuror principal, dosarul judecătorului CCR. Secţia a II-a se roagă de Secţia I să nu meargă cu el la arestare. Gheorghe Popovici, şeful Secţiei I a doamnei refuză. Merge cu fratele colegului la arestare la Tribunalul Bucureşti. Fratele primeşte arest la domiciliu de la judecătorii TMB. Fratele procurorului, inspector şef antifraudă la DRAF Suceava, anunţa oameni de afaceri dinainte de controalele pe care urma să le facă. I se deschid mai multe dosare la DNA central, toate la Secţia I a DNA. Primul dosar e instrumentat de secţia I cu SRI care stătuse pe el, îl supraveghea, în timp ce fratele, procurorul de la secţia a II-a, instrumenta cazul judecătorului CCR.

*10 MARTIE 2015. Procurorul vulnerabil, cu fratele deja arestat la propunerea colegilor săi, şi celălalt procuror îl cheamă pe judecătorul CCR şi îl reţin pentru 24 de ore. Diligenţele le face al doilea procuror. Primul era terminat. Singurul lucru pe care pot să-l obţină de la doamna e să meargă cu judecătorul la arestare la domiciliu şi nu cu propunere de arest preventiv. Îl declară pe judecătorul CCR pericol pentru ordinea publică!”

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

5 Comentarii

  1. Dumnezeu nu bate cu paru, nenea ! Ce frumos era cand mergeai matale prin instante si cereri arestarea altora pe probatorii insailate. O tempora, o mores!

  2. Şi când te gândeşti că Kovesi n-o să facă niciodată puşcărie!

  3. Frumos, frumos! Felicitari CSM pentru serparia din justitie! Numai independenti nu sunt magistratii crescuti la sanul lui Base!

  4. Nici securistii lui Ceausescu nu aveau atita tupeu! Javrele aste ar trebui arestate urgent! Dar cine sa-i cerceteze, tactoristul de Lazar? Sa fim seriosi, ca Lazar e presul lor, iar individul de la Cotroceni, spune ca e multumit de munca lor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.