Putin: Alte atacuri împotriva Siriei ar provoca haos în relațiile internaționale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat, duminică, o conversație telefonică cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, cei doi lideri discutând despre atacul lansate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța împotriva Siriei, relatează site-ul agenției Tass.

”Cei doi lideri au schimbat păreri despre atacul asupra Siriei efectuat de SUA și aliații săi. Putin și Rouhani au fost de acord că acțiunea a fost ilegală și că afectează perspectivele reglemetării conflictului sirian.

Vladimir Putin a subliniat că dacă astfel de acțiuni care încalcă prevederile Cartei ONU vor continua, atunci se va instaura haosul în relațiile internaționale”, a transmis Administrația Prezidențială de la Moscova.

Discuția dintre Putin și Rouhani are loc la o zi după ce o coaliție formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Anunţul bombardamentului a venit de la președintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad.

Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Rusia nu poate fi singurul jandarm din Siria!Putin a inteles sau a fost facut sa inteleaga!Sunt tari europene cu interese mai vechi in Siria decat insasi vechimea statalitatii ruse!Pe de alta parte excursia SUA/Franta /UK a fost platita de Arabia saudita, sunt convins in urma analizei!Ca a mai speculat si Israel un bombardament -doua la inghesuiala ,nu e nimic rau,are boala personala pe Iran!M-a lamurit si cu UK ,otravirea spionului rus s-a facut cu o substanta NATO(BZ?),nicidecum Rusia,dupa cum a spus un Institut Oficial elvetian in chestii de astea!

    • Or fi unii care au interese in zona. Dar interesele locuitorilor nu conteaza? Ele sunt de drept mult mai importante decat cele ale coalitiei americano-britanico-franceza. Astia au doar interesul sa-i spolieze pe sirieni sau de ce nu si pe iranieini. Daca nu erau descoperitae mari resurse primare in Siria, nici daca mureau oamenii pe strada ca pe vremuri in Biafra, nu le-ar fi pasat nici americanilor nici britanicilor sau francezilor. Peintru ei doar jaful altora conteaza. Restul sunt pretexte. Evident ca si rusii sau iranienii au mari interese acolo. Dar macar ei sunt parte a zonei si nu vin de peste mari si tari la jaf, au interes ca zona sa fie stabila. Apropo, stiti de ce i-a apucat subit pe americani dragostea de albanezi si au declarat independenta Kosovo? Va spun eu, am descoperit pe net din intamplare: Albania detine cele mai mari resurse de petrol din Europa! Va vine sa credeti? Nu Scotia, nu Norvegia ci Albania! Resurse inca neexploatate. De aia troneaza in kosovo o statuie a lui Bil Clinton, psihopatul ala care a distrus Iugoslavia!

    • Le cam incurci putin aici cu BZ..da,a fost produsa de USA,UK si alte tari NATO…URSS/Rusia NU.Este aerosol,halucinanta,neuro,incubare o-3 ore,incapacitarea persoanei cateva zile,cazuri letale nu prea.In mostra trimisa la laborator sa gasit A234 in forma pura ???? si BZ.Este o intreaga poveste care nu se potriveste deloc cu naratiunea oficiala engleza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.