
Regia autonomă Rasirom, aflată sub autoritatea Serviciului Român de Informații, și alte 11 companii fac obiectul unei investigații a Consiliului Concurenței ce vizează un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii în contextul participării în calitate de ofertanţi la procedurile de achiziţie publică având ca obiect activităţi de proiectare şi execuţie pentru realizarea proiectului „Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”.
Companiile investigate îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de lucrări de construcţii, piaţa serviciilor de instalaţii, piaţa serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România: PORR Contruct S.R.L., Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiţii S.R.L., Tema Energy S.R.L., Metroul S.A., S&T Romania S.R.L., Ness Proiect Europe S.R.L., Dataware Consulting S.R.L., General Me.el Electic S.R.L., Structural Engineering and Technology S.R.L., Tancrad S.R.L. și Rovis Lider S.R.L..
Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial al companiilor menţionate, ce vizează fixarea directă sau indirectă a preţurilor de vânzare ori de cumpărare (sau orice alte condiţii de tranzacţionare) şi/sau împărţirea pieţei serviciilor de lucrări de construcţii, pieţei serviciilor de instalaţii, pieţei serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România, cu scopul de împiedica, restrânge ori denatura concurenţa.
De asemenea, Autoritatea de Concurență a primit o sesizare din piață, de la unul dintre ofertanți, privind posibile practici anticoncurențiale ale companiilor participante la licitația organizată de Ministerul Afacerilor Interne.
În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale unor companii care activează pe aceste pieţe. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.
Inspecţiile inopinate au fost autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.
În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.
Regia Autonomă “Rasirom” are ca obiect principal de activitate proiectarea, producţia şi instalarea sistemelor de supraveghere, pază şi alarmare, de protecţie fizică şi electronică a obiectivelor aparţinând instituţiilor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale şi altor beneficiari, a reţelelor de comunicaţii voce-date şi a sistemelor de dispecerizare şi monitorizare a informaţiilor, realizarea de produse software, prelucrarea informatizată a datelor, lucrări de construcţii-montaj şi instalaţii, expertizare şi consultanţă.
Si numai BND ul au voie cu ale lor pe teritoriul Romaniei . Intram complet in tarcul lor . Consilil Concurentei are o gramada de oligopoluri straine cu preturi ce sunt negociate si masluite la vedere ,si ei se-mpiedica diu-n ciot?
„Adica serviciile straine stiu TOATE NUMELE SECURISTILOR DIN ROMANIA.”
Iubesc tradarea, dar ii urasc pe tradatori !
Adica statu nu are voie sa aibe firme ca omoara concurenta,da firmele sri nu sunt ale statului? Sau sereiul nu mai este al statului ca s-o fi privatizat,iar actionarii or fi tot aia ai lui Gatenstain de la fondul propietatea obamista-sorosista-belemista care or fi fost si ei urmasi daco-romani si chiar urmasi de ai lu’ Burebista si de aia s-au retrocedat lor cam din toate cele prin Romania.Da impozite cate or fi platit pe bune tovarasii astia toti de cand exista cu pravaliile si fondurile lor de statu zice ca nu are bani de nimic si se imprumuta in draci tot de pe la ei?
Ia uite ba la asta,se ia de noi.Are ba valiza,ca daca nu are ii cumparam noi una.Din carton ca ia foc repede si nici nu face prea mult fum.Ba,daca si-a dat foc la valiza,inseamna ca are.
Aseara la un Tv. in prezenta dlui. Harnagea s-a facut urmatoarea afirmatie. Pacepa afirma despre advocatul lui ca A FOST VERIFICAT DE UNELE SERVICII STRAINE SI NU FACE PARTE DIN SERVICIILE ROMANESTI.
Adica serviciile straine stiu TOATE NUMELE SECURISTILOR DIN ROMANIA.
Cum de stiu??? Eu doar presupun ca stiu de la minoritarii unguri, ebbrei, rusi, bulgari, angajati in serviciile romanesti.
Harnagea doar a mimat MIRAREA, dar in caz de razboi suntem mancati.
Astia sunt cei care au sembat aderarea masii la clanurile infractionale straineze se au distrus in timp tara si natiunea?! Cam asa pute!