„România educată“. Era cazul

România educată. Din păcate, avem și altfel. Readucerea pe tapet a proiectului președintelui Iohannis a fost considerată surprinzătoare de unii. Puțini s-au mai așteptat la învierea programului, mai ales, după ani și ani de tărăgănare. Și chiar dacă programul România Educată se adresează, în special, școlarilor și liceenilor, poate că era cazul ca președintele să-și arunce întâi un ochi în propria ogradă. Nu de alta, dar ultimele zile au arătat că e ceva putred în zona aceea. Citiți și convingeți-vă doar câteva știri din ultimele zile:

  1. Fostul ministru al educației, Monica Anisie, care a câștigat conducerea filialei din Sectorul 2, este acuzată de un coleg că l-ar fi zgâriat, fiindcă voia să se asigure că se numără corect voturile. A fost, de altfel, un scrutin tensionat. Prezenți la eveniment, Ludovic Orban și Florin Cîțu și-au aruncat reciproc acuzații, mai mult sau mai puțin voalate.

2. Adrian Moraru, Consilier General al Municipiului București (PNL), pe FB:
Mi-am propus să nu comentez alegerile interne.
Dar aseară a fost o premieră.
Președintele național al partidului este îmbrâncit de pe scena amplasată în curtea sediului central de niște gorile cu ceafa lată plătite să “facă ordine” și care i-au zis să facă pași.
Putem să adăugăm și scena epocală, tot cu gorile, când fostului președinte/premier/europarlamentar Stolojan, șeful “BEC-ului” acestor alegeri interne, venit să își plătească cotizația i s-a spus pe același ton că nu știu cine e el și că să se care dracu de acolo că nu e în evidențele filialei.
#festivaluldemocratiei (abia incepe)

3. PNL sect. 4 nu acceptă critici nici din interior, de la oamenii săi. Dovada? O filmare făcută cu ocazia alegerilor din PNL sect 4 arată cum una dintre membrele de partid este oprită din discurs după ce acesta luase o turnură nedorită. „Unii oameni vor numai bani, nu țin cont de bogăția spirituală. Acestea au fost ultimele cuvinte din discursul unei profesoare emerite, membră a PNL, înainte de a fi stopată chiar de către cel care o invitase la pupitru.  Profesoara, liberală de 12 ani, fusese invitată pe scenă pentru a spune cîteva cuvinte, în timpul adunării prilejuite de alegerile pentru funcția de președinte PNL sector 4. Doar că vorbele sale nu au mers chiar la sufletul participanților, mai ales că le-a spus verde în față ce avea pe suflet/

4. Președintele PNL a ironizat-o pe Alina Gorghiu, care a cerut demiterea inspectorului școlar general de la Argeș, despre care a spus că a dus politicul în școală și elevii în politică. Orban a spus că nu știa că are o colegă senator care conduce Guvernul și Ministerul Educației.

„Inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență pentru că a dus politicul în școală și elevii în politică, uzând de poziția sa! Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației! Sper că situația de la Argeș este unică la nivel național și va fi rapid soluționată. Când interesele politice surclasează atribuțiile unei funcții publice, când un inspector școlar general obligă profesorii să voteze în funcție de simpatiile sale și când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluția este una singură: demiterea”, spunea Gorghiu.

5. Fostul ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, susține că premierul i-a spus că revocarea lui nu are legătură cu rezultatele, ci cu „echipa”: „Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Alexandru Nazare a reacționat joi după ce a fost revocat din funcția de ministru al Finanțelor. El spune că premierul a insistat cerându-i demisia.

6. Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare: „Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliției, am transmis președintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor”. „Domnul ministru a avut posibilitatea să își dea demisia, a preferat să fie revocat. Toți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiaza”, a precizat Florin Cîțu.

7. Președintele PNL a mai declarat că are mai multe semne de întrebare în legătură cu remanierea anunțată de Florin Cîțu. „Aș vrea să sper că nu este nici o legătură între revocare și rectificarea bugetară. Aș vrea să cred, deși îmi este foarte greu, că nu a fost revocat deoarece nu a apărut în poză și a fost demis. Aș vrea să cred că nu este așa (n.r. că nu a fost vorba despre o pedeapsă) deși îmi este foarte greu”, a precizat președintele PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

4 Comentarii

  1. Ce-am avut de spus, am spus! În propoziție e vorba de funie in casa spânzuratului!

  2. Educatorul șef unde-i?..lansează fumigene si apoi dunga!!..nu-l mai vede nimeni o perioadă de timp..asa vreo 2 sau 3 ani..!!..

  3. Io cre’ ca presidentul nostru cel educat ne-a servit cea mai solida demonstratie de educatie cand a sosit la Paris si si-a aruncat paltonul pe masina. Profesor cari va zica!
    La fel si antecesorul lui ne-a servit exemple de aleasa educatie cand aparea chiaun la TV si hahaia ca un … capitan de tara, cand mergea pe bordurile de la Bruxelles cu mainile in buzunare si cand le dadea cu capu-n gura arabilor.
    Este total surprinzator cum la asemenea sefi supremi atat de educati, paulimea romana continua sa arate groaznic de needucata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.