Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur la dobânzi record

Începând de joi, 2 iunie a.c., românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,2% și 7,8%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

– Între 02 – 27 iunie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online
– Între 02 – 28 iunie 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului;
– Între 02 – 27 iunie 2022 în mediul urban și 02 – 24 iunie 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Și băncile capitaliste oferă maxim 4% pe an la depozitele fraierilor. Când inflația s-a anunțat de 15%(oficial ne merge bine), jefuitorii iau pielea dupe prosti!

  2. Deci prostii trebuuie sa finanteze deficitul bugetar si sa plateasca dobanzile necesare rostogolirii datoriei uriase, pe care NU AU CONTRACTAT-O ei.
    De notat si forma „dematerializata” a titlurilor. Adica niste batai din taste pe internet, si gata, suntem economisti.
    Statul roman are o foame de bani fantastica. Pana cand va dura balul cheltuielilor aberante pe datorie? Grecia e dupa colt.

  3. Io nu cumpăr, că nu vreau să-i pun pă proștii ăștia să împrumute țara și mai tare, ca să-mi plătească mie dobânzili alea gen muscamor.

  4. Dupa 1 An nu mai au valoare Banii . Dobanda este mai mica decat Inflatia !

  5. Daca ia Titluri de Stat de 10 miliarde de Euro , cu 7,8 la suta dupa 1 An , Dobanda se cunoaste . Si din Dobanda , Construieste un Bloc !

  6. Inca o smecherie ordinara facuta de guvernarea lui peste prajit .Sper ca oamenii sa nu cada in aceasta capcana si sa ramana din nou pacaliti.

  7. Interesant, câte comentarii critice, ironice la anunțul despre vânzarea/cumpărarea Titlurilor de stat, la dobânzi record de 7,8 ℅ pentru cele cu maturitetea de 3 ani. Chiar „genialul” Radu Soviani făcea miștou la Tv de aceste Titluri de stat, fără a spune ce recomandă cetățenilor români cu venituri reduse în ce ar putea să își plaseze bruma de economii. Consider cā actualui Guvern, care este nevoit să se împrumute, face un lucru bun împrumutându-se pentru o parte din necesar, de pe piața internă.

  8. Inflatia o ia la vale necontrolat , va ajunge si pina la 20% cit mai curind, iar eu pe post de fraier trebuie sa le dau bani pt o dobinda de 7% ! Buni baieti !

  9. Titlurile de stat produc „prime”, nu dobanzi, deci nu se impoziteaza. Pentru prostovani, orice guvern se imprumuta pentru o cauza simpla: cheltuielile apar inaintea veniturilor, iar veniturile din anul anterior nu se reporteaza. Deci, orice stat are portofelul gol ca voi !

    • Stimate „tomlin” d-ta spui: „Titlurile de stat produc „prime”, nu dobanzi”. Oare așa să fie? Păi vezi ce scrie în primul paragraf al anunțului citez: „românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 7,2% și 7,8%.” Sănătate! Cu bine!

  10. Daca inflatia scade sub 5 procente in urmatorii 3 ani , atunci dobanda de 7 procente acopera inflatia.
    Este o investitie profitabila pe termen mediu.

  11. Avand in vedere ca toate bursele din lumea sunt pe rosu (Putin, razboi, tiparnita americana, ukraina sau oricare alta cauza), titlurile de stat sunt un venit sigur, pe plus, adica pe verde.

  12. @Sandu Chira > citeste prospectele de emisiune nu prostiile scrise de presa care preseaza !

  13. @ tomlim: Stimabile nu înțeleg care sunt „prostiile scrise de presa care preseaza!”. Eu chiar am citit prospectele de emisiuni. Am o experiență de câțiva ani, când erau emisiuni și de 5 ani cu dobândă de 5%. Știu ce vorbesc. Nu e cazul să-mi dai lecții. Apoi eu cunosc mai multe tipuri de prese care presează și anume: prese de struguri; prese de ulei, prese de vulcanizat, etc. Eu nu voi continua dialogul cu matale. Sănătate, cele bune!

  14. @ tomlin. Stimabile, eu am citit prospectele, de câțva ani subscriu periodic mici sume. Deci știu ce vorbesc. Apoi matale spui: „… nu prostiile scrise de presa care presează!” La care prese care presează te referi? Cumva la presele de ulei; de struguri, sau la cele de vulcanizat? Eu nu voi continua dialogul ca matale. Cele bune!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.