S-a bătut în cuie: Strategia PSD la (ne)învestirea Guvernului Cîțu

Marcel Ciolacu a anunțat că parlamentarii PSD vor fi prezenți în sala plenului reunit, însă vor vota împotriva învestirii Guvernului Cîțu.

„Vom merge în sală și vom vota împotriva învestirii Guvernului și vom vedea dacă PNL va respecta deciziile CCR, adică dacă își vor vota propriul Guvern. Ce se întâmplă după cade sau poate PNL a creat deja o majoritate și nu are rost să discutăm”, a afirmat Ciolacu, marți, la Parlament.

Chestionat dacă PSD va propune un prim-ministru, în cazul în care Guvernul Cîțu pică la votul în plenul reunit al Parlamentului, europarlamentarul Claudiu Manda a răspuns: „Ne gândim la o propunere de premier”.

Miniștrii propuși de premierul desemnat Florin Cîțu, aceiași ca și cei din Guvernul Orban, cu excepția unuia, sunt audiați săptămâna aceasta în comisiile de specialitate, urmând ca săptămâna viitoare, cel mai probabil, să se dea votul în plen.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8516 Articole
Author

10 Comentarii

  1. Votand cu totii… Citu va fi votat de totii securisti din toate partidele fara sa fie nevoiti sa paraseasca partidul… din care fac parte… Mai bine va abtineti… Daca nu… vedem cati voteaza contra… radem daca impotriva sunt mai putine voturi decat numarul de parlamentari ai PSD…?

  2. VOTAȚI GUVERNUL CAT-CAT!
    După investire, cat-cat se va repezi cu niste OUG ce vă taie respiratia.
    Evident, veti veni cu motiune de cenzura, il veti da la gunoi, istorie, ca încă o nebunie mioritică dezastruoasă.
    După asta, PNL va mai scadea cu cel putin 10 procente, dacă nu va fi revoltă.
    Succes!
    Cât fespre poluare: vedeți de ce sunt niste rebuturi mafiote securiștii și procurorii?!
    Omoară oameni prin boli si poluare, complicitate.
    Sunteți compromiși definitiv, băi secretilor!

  3. E bine bey,duceti-va la mascaradele lui Iohannis care face misto si de voi si de toti romanii.

  4. Ar fi „interesant” ca PNL sa nu voteze iar PSD, PMP, Pro Romania, UDMR, USR-PLUS sa voteze guvernul Citu. Si inca la vedere. Ar fi de rasul curcilor ca guvernul sa fie investit in ciuda votului PNL. Binenteles, dupa aceea cu prima ocazie motiune de cenzura, gvernul cade – normal – si pentru al treilea premier (Orban) nu se mai face cvorum. Atunci Orban nu va mai putea sa spuna ca PSD chiuleste.
    Nu cred ca acest scenariu are sanse de reusita dar m-as tavali pe jos de ras daca s-ar realiza.

  5. Va dati in barci si vorbiti fiecare pe intelesul „vorbesc destui si se inteleg din parti”, cam asa si cu psd-ul! Intrati la actiune, indiferent de situatie desi, ceea ce au facut pnl-istii, pare ca era in plan sa faceti boi psd-ul si ati facut cu mainile pnl-istilor! E repetarea tehno cand voi ati scos castanele din flacari cu mainile tehno! Asta e adevarul! De ce nu recunoasteti?

  6. Totul e posibil. V.Ponta spune ca PRO România nu-l voteaza pe Citu deoarece liberalii au demonstrat la prima investitura prin Ludovic Orban ca pot coagula o majoritate.

  7. Pentru tot circul singurul vinovat este Iohanis, care nu a desemnat candidatul în mod democratic cum prevede constituția, adică din majoritatea parlamentară , ci l-a desemnat din minoritatea parlamentară și este de data aceasta la a 2 abatere și această dublă culpă , trebuie sancționată.
    Mult mai bine ar fi dacă candidatul de premier ar fi votat în parlament și să se elimine tot circul acesta.Dacă o moțiune de cenzură poate fi depusă cu 1/4 din parlamentari, atunci cei car au semnat pentru moțiunea de cezură, să vină cu o propunere de candidat iar ceilalți, parlamentari care n-au votat moțiune și pot forma un grup cel puțin egal cu 1/4 din numărul total al parlamentarilor( nr.egal cu al celor care pot depune o moțiune de cenzură), să vină cu o propunere de candidat. Se votează în parlament,toți candidații propuși astfel, dacă din primul vot niciunul nu obține majoritate absolută se face al doilea vot cu primii 2 clasați în primul tur. Candidatul ieșit este prezentat președintelui, care nu mai are dreptul să-l respingă. Și uite așa, fără să modificăm constituția ci dor regulamentul parlamentului se poate rezolva problema și elimina circul făcut de președinte. Acesta poate fi metoda de alegere democratică a candidatului în cazul în care nici un partid nu are majoritate absolută. Este o metodă democratică și transparentă. (la o modificare a constituției președintele poate fi scos din modul de desemnare al candidatului și să rămână doar parlamentul)Îmi exprim părerea ca orice vot în parlament să fie la vedere pentru ca alegătorul să poată analiza acțiunea legislativă candidatului votat.

  8. Imbecilii de la PSD fac jocurile lui Iohannis exact ca in programul acestui escroc.
    Miscarea cea mai buna ar fi fost sa treaca guvernul Gitzu si sa-i lase sa demonstreze cat de incapabili si de idiotzi sunt.
    Acum liberalii vor invoca imediat ca PSD s-a opus si ca nu i-au lasat sa redreseze Romania. Ar fi fost cea mai logica si demonstrativa cale sa-i arate cat de incapabili si plini de rea-vointza sunt escrocii lui Iohannis.
    Sincer, nici nu ma asteptam la o miscare inteligenta din partea PSD. Sunt lamurit de idiotenia lor…..[Leo]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.