Greblă a greblat la protestele magistraților

„S-a întors lumea cu susul în jos”!

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a comentat, luni la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, protestele din ultima perioadă ale magistraților, susținând că demersul este o dovadă că „lumea s-a întors cu susul în jos”.

„Dacă eu sunt la Înalta Curte și magistrații în stradă, înseamnă că s-a întors lumea cu susul în jos”, a răspuns Toni Greblă, întrebat cum vede protestele magistraților.

Mai mulți magistrați din București și din țară au participat la proteste față de OUG 7, pe care o vor abrogată în totalitate, dar și față de înființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

De asemenea, este așteptat un protest al magistraților și luni seară, în Capitală.

Despre ordonanța privind Codurile penale

Toni Greblă a declarat, luni, că sunt așteptate observațiile din sistemul judiciar cu privire la prevederile din proiectul de OUG de modificare a codurilor penale, spunând că observațiile întemeiate vor fi avute în vedere atunci când se va adopta o decizie.

„Au fost transmise sistemului judiciar tocmai pentru a-și exprima opinia. E vorba doar de acele texte care au fost examinate de CCR și au fost declarate constituționale. Există obligația constituțională de a le transpune în legislație. Textele din Codul Penal și din Codul de Procedură Penală trebuie să fie în acord cu prevederile CCR într-un termen de 45 de zile de la publicarea deciziei CCR”, a declarat Toni Greblă, la sediul instanței supreme.

Declarațiile au fost lansate la sediul ÎCCJ, unde se judecă procesul în apel al lui Toni Greblă. În primă instanță, Greblă a fost achitat pentru fapte de corupție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Daca tu, Grebla, ai ajuns la Inalta Curte, atunci sigur lumea e pe dos…

  2. Toți magistrații care-au ieșit în stradă sunt colaboratori ai Securității/SRI. Nu mă puteți voi proști pe mine cu vrăjeli de genul independența justiției… Mi-aduc aminte de perioada studenției mele, în anii ’80, când mă-ntâlneam cu studenți și studente de la drept… Era unul care era bișnițar, mic traficanți, care făcea afaceri (cică) cu studenții străini, mai degrabă un interlop, care-mi spunea că vrea să se facă procuror și care-mi spunea cu nonșalanță că el are protecție de la Securitate pentru că a semnat angajamentul de colaborare cu ei încă din anul întâi… Să mai spun că-și bătea iubita pe care-o trata că pe-o prostituată, până intr-o zi când alt coleg de-al lui, revoltat de situație i-a tras o mamă de bătaie ca s-o scape pe biata fată de teroare? Era altă studentă la drept care se prostitua cu studenții străini și care dădea după aia raport la Securitate. Nu spun că toți erau ca ăștia dar cel puțin un sfert erau. Din ăștia s-au recrutat mai târziu „cadrele de nădejde” pentru sistemul ticaloșit creat de fostul șef de rețea Băsescu și procuroarea comunistă, fiică de general de Securitate, Moscovei. Așa că nu vă mirați de ce-i atâta mizerie în justiție.

  3. Militienii ajunsi procurori NU accepta sa fie cineva care sa-i judece pentru incalcarile de lege. Ei vor sa fie MAI PRESUS DE LEGE, de aia le sta in gat sectia aia de investigare a infractiunilor din domeniul justitiei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.