Sabin Bălaşa, Constantin Piliuţă, Ion Theodorescu Sion, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi Octav Băncilă, în licitaţie

Peste o sută de piese de artă sunt expuse până mâine la sediul Goldart.

Lucrări reprezentative pentru mari pictori precum Sabin Bălaşa, Constantin Piliuţă, Ion Theodorescu Sion, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi Octav Băncilă se numără printre cele mai valoroase opere oferite colecţionarilor într-o selecţie de lucrări intitulată Clasic şi modern în plastica românească.

Paul Verona, Vas cu flori de câmp

Ion Theodorescu Sion, Ţăran din Abrud

Între picturile în ulei selectate de Goldart pentru licitaţia de pe 10 februarie se află şi lucrări reprezentative, semnate de Eugen Crăciun, Paul Verona, Gheorghe Ionescu Sin, Pierre Bellet, Marcel Olinescu, Raul Egon Lebel.

Octav Băncilă, Strachină cu viorele

Rudolf Schweitzer Cumpăna, Cu căruţa în sat

Secţiunea de artă contemporană a licitaţiei Clasic şi modern în plastica românească cuprinde, pe lângă lucrări ale unor artişti de renume, ca Nicolae Blei, Constantin Daradici, Marilena Mântescu, Horia Cucerzan, H. Mavrodin, Petru Russu, Virgil Parghel, şi pânze realizate de mai tinerii Maia Ștefan Oprea şi Samir Văncică.

Sabin Bălaşa, Speranţe

Constantin Piliuţă, Vas cu flori

Eugen Crăciun, Buchet de flori

Pentru pasionaţii de artă decorativă vor fi câteva obiecte minuţios executate în prestigioase manufacturi europene, dar şi câteva piese ce aparţin spaţiului extrem-oriental – cele mai ieftine cu preţuri cuprinse între 25 şi 50 de euro.

ContempL`art 05: “Forma unei şoapte”

Otilia, Rodica Toth Poiată

Joi, 11 februarie, orele 18.30, iubitorii de artă sunt invitaţi la sediul Casei de Licitaţii Goldart din Bucureşti, unde are loc expoziţia cu numărul cinci din cadrul proiectului ContempL`art.

ContempL`art 05 “Forma unei şoapte” aduce pe simezele Casei de licitaţii Goldart lucrările Rodicăi Toth Poiată. Operele expuse propun o viziune intimă, dincolo de aparenţe a subiectului principal din acest proiect, Femeia. Rodica Toth Poiată reuşeşte să prindă în formele ei tot misterul feminin atât de puţin accesibil. Lumina vine parcă să reîntregească această aură şi ca un soi de adjuvant reuşeşte să convingă pe oricine intră în contact cu picturile Rodicăi Toth Poiată.

În cadrul expoziţiei ContempL`art “Forma unei şoapte” sunt expuse 20 de picturi şi 10 desene, realizate în tehnica picturii în ulei pe pânză şi, respectiv, în tehnica acuarelei.

Poză, Rodica Toth Poiată

“O pictură figurativă, cu o notă pronunţat simbolică, practică Rodica Toth Poiată. Imaginile ei sunt reconstrucţii minuţioase, deşi mentale, ale unor locuri şi peisaje singuratice, solitare în care detaliul bine conturat căpăta o încărcătură simbolică personală, intimă.

O manieră precisă, aproape grafică, de a pune culoarea, de a desena formele întotdeauna limpezi şi bine delimitate se adaugă şi ea la impresia uşor ilustrativă a acestor imagini interiorizate, emanând un puternic sentiment de singurătate şi sensibilitate fragilă. Maniera surdinizată de a pune tuşa scoate în lumină fondul simbolic al acestei picturi”, scrie criticul de artă Magda Cârneci.

Expoziţia poate fi vizionată până pe data de 19 februarie, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, şi sâmbăta între orele 11.00 şi 15.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.