Școala începe tot fără autorizație de la pompieri

incendiu

Lecții precum cea de la Colectiv sunt departe de a fi înțelese de autorități. Altfel zis, câinii latră, caravana trece. Peste trei sferturi din școlile din Capitală își vor deschide porțile tot fără autorizații pentru siguranță  în caz de incendiu. În lipsa banilor, puțini directori au făcut lucrări care să permită evacuarea rapidă a copiilor și să limiteze efectele unor eventuale dezastre.

La şcoala 194 din Bucureşti, în ultimele două luni s-a lucrat şi la siguranța copiilor. „Există două uși de evacuare în caz incendiu. Sunt extrem de importante. Am făcut niște modificări și pe holurile unității de învățământ. S-a renunțat la niște uși tocmai pentru a putea permite accesul extrem de rapid în caz de incendiu“, Lucia Minchevici, directorul Școlii Gimnaziale nr.194 din București

Ca să obțină autorizație de la ISU, școlile au nevoie de lucrări ample și bugete consistente. De exemplu la una din școli s-a montat un sistem de stingere în care există hidranți, un sistem de detecție fum, o zonă de presurizare care va fi cu evacuare de noxe.

Primarul sectorului 4 promite că, până la sfârşitul anului viitor, toate cele 60 de unități de învățământ din sector vor trece prin lucrările necesare pentru obţinerea autorizaţiei. „Ne vom ocupa și ne-am ocupat de jumătate din școlile generale. A fost cazul și a jumătate din grădinițe și o parte din licee“, a declarat pentru TVR Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

Sunt probleme și în alte orașe

Peste trei sferturi din cele 400 de scoli din București nu au acum autorizaţie pentru siguranța la incendiu, potrivit celor mai recente date oficiale.

Bucureștiul nu este însă singurul oraș unde există școli nepregătite să facă față situațiilor periculoase. Și la Timișoara sunt școli care au aceleași probleme. Mai ales cele care îşi desfăşoară activitatea în clădiri vechi.

„Din punct de vedere al obținerii autorizațiilor pentru securitate la incendiu . În anul 2018, față de anul trecut, s-a constatat un interes crescut. În acest moment avem un număr de 100 de clădiri pentru diverse instituții de învățământ la nivelul județului Timiș care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu“, spune Lucian Mihoc, șef ISU Banat.

Timpul pentru renovări și igienizări în școlile si liceele de stat a fost mai scurt anul acesta. Elevii se intorc la cursuri pe 10 septembrie.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Viorica a promis sa REZOLVE pana in Anul de gartie PSDista 2222!!!!!!!!!!!

  2. Normal,caci scolile de stat nu au bani de dat spaga cum au gradinitele particulare!
    Acesta este crudul adevar!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.