Se reia procedura de selecție a procurorului general

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat că procedura de selecție a procurorului general, aflată în curs, va fi revocată. În cursă erau înscriși procurorul militar Ionel Corbu, cel care a instrumentat dosarul privind mitingul din 10 august 2018, și procurorul Gabriela Scutea, fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi. Procedura fusese demarată pe 12 aprilie.
Ana Birchall a anunțat că procedura de selecție a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va fi din nou reluată.
” Detaliile referitoare la depunerea dosarelor de candidaturi, calendarul procedurilor și alte informații de interes vor fi comunicate în timp util”, a declarat Ana Birchall, la sediul Ministerului Justiției.
Prima procedură de selecție a început încă din 13 martie, când la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) se afla Augustin Lazăr. S-au înscris atunci pentru această funcție procurorii Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu și fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, procurorul Gabriela Scutea. Pe 10 aprilie însă, ministerul anunța, printr-un comunicat, că niciunul nu a fost considerat potrivit pentru cea mai înaltă funcție din Parchetul General, prin urmare procedura urma să fie reluată.
Mandatul fostului procuror general Augustin Lazăr a expirat pe 27 aprilie, Secția pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistarturii stabilind ca în funcția de procuror general interimar, pentru o perioadă de două luni, să fie numit Bogdan Licu, adjunctul lui Lazăr.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

10 Comentarii

  1. Foarte bine, prea este tot sistemul invadat de SISTEM, poate o sa aiba curajul si vreun procuror normal sa candideze, unul care sa inteleaga si sa respece si drepturile omului, nu numai comenzile politice, de oriunde ar veni ele.

  2. nu este nimeni in procuratura cinstit, corect si nemanjit sau criteriile sunt prea restrictive Relaxati criteriile si veti alege unul dintr-o mie! Acela va fi bun.

  3. O problema?
    Proceduri si trecerea timpului pentru fabrica de guverne la putere, prosperitate si vechime CM, plați poporul român, condamnat să plece din țară, să moară în sărăcie acasă și să plătească prosperitatea celor care au pazit 30 ani de jaf!Ne-am obișnuit cu trocul, dar acum vine dinamita cutremurelor, incendii si crima organizată, cu productii de putere si butoane!

  4. PARTEA a I a : Doamna Ministru, CCR a decis clar si GENERAL OBLIGATORIU de peste 2(doi) ani de zile ca : 01. Protocoalele incheiate intre institutiile de forta si serviciile secrete sunt nelegale; 02. probele obtinute prin aplicarea acestora sunt nelegale; 03. completurile de judecata au fost nelegal constituite. In noua functie pe care o ocupati dorim sa va atragem atentia ca in baza acestor DECIZII ale CCR Ministerul Justitiei ESTE OBLIGAT sa initieze si sa prezinte GUVERNULUI, cu MAXIMA CELERITATE, adoptarea urmatoarelor OUG si HG : 01. OUG de scoatere in afara legii a protocoalelor si a probelor rezultate din aplicarea lor; 02. OUG cu privire la nelegalitatea constituirii tuturor completurilor judecatori; 03. OUG pentru amnistierea si gratierierea a tuturor cauzelor in care au functionat protocoalele nelegale si cu precadere pentru persoanele acuzate de fapte de coruptie. 04. HG privind desectretizarea Hotararii CSAT care a permis incheierea protocoialelor; 05. In acelasi timp Guvernul este obligat sa invoce, cu maxima celeritate, la CCR nelegalitatea tuturor completurilor de judecatori. Aceasta URGENTA MAXIMA este data de faptul ca : 01. persoanele care au incalcat legea si au abuzat cetatenii romani de rand prin fabricarea de dosare penale in vederea epurarilor politice si a asigurarii conditiilor preluarii puterii admnistrative centrale si loicale cu ajutorul procurorilor, fara a se tine cont de rezultatele alegerilor

  5. PARTEA a II a : Acestia, SUNT ANGAJATI AI STATULUI ROMAN si SE AFLA IN CURTEA MINISTERULUI PE CARE IL CONDUCETI! Aceste persoane din avocati ai statului care au menirea de a asigura aplicarea prevederilor legale, de a proteja cetatenii romani de rand si de a le RESPECTA CU SFINTENIE DREPTURILE SI LIBERTATILE LOR FUNDAMENTALE, s-au transformat in calai si criminali care s-au pus in slujba unei grupari de tip mafiot si criminal care a pus stapanire pe justitia romaneasca. Cu toate acestea statul(adica dumneavoastra si Guvernul) ii rasplateste lunar cu salarii imense si cu privilegii pe masura permitandu-le pensionarea anticipat si asigurandu-le pensii speciale de peste 18.000 lei, respectiv pensia a peste 30 de batrani care au trudit mai mult de … 35 de ani la stat, in conditii mizere! 02. – DOSARELE PENALE FABRICATE, IN TOATE CAZURILE, au la baza presupuse fapte de coruptie si nicidecum alte fapte prevazute de legea penala! Celelalte activitati SUNT NECESARE INSA NU SUNT DE URGENTA CELOR PRECIZATE ANTERIOR! Vom urmari cu mare atentie activitatea dumneavoastra la acest minister! Speram sa nu ne aduceti aminte de trista perioada a … fostului ministru! In rest(deocamdata), SA AUZIM DE BINE!

  6. @Alexandru Lapusneanu: categoric, numai ca i te adresezi înca unei mafiote. Citeste-i biografia si-o sa te lamuresti.

  7. #Alexandru Lapusneanu – Guvernul nu poate hotari desecretizarea unui document emis de un organ al statului care NU II ESTE SUBORDONAT, respectiv CSAT-ul. Declasificarea unui document secret de stat poate fi facuta fie de emitentul documentului, fie ca urmare a unei hotarari judecatoresti bine documentata, argumentata si sustinuta cu dovezi materiale directe si clare. Deci, declasificarea unei hotarari a CSAT este cel putin problematica, mai ales cand seful CSAT-ului (Stii bine cine este acela) nu vrea asa ceva (si, te asigur, nu vrea!).

  8. Cind se va relua analiza furtului de la santierul de Anatomie de la UMF Iasi?Mai toti angajatii
    stiau cine a furat,Curtea de Conturi s-a facut ca nu aude,iar seful de santier si-a dat demisia,fara sa i se puna vreo intrebare.Care politisti s-au ocupat de caz ?S-a facut vreo expertiza la materialele
    suspect furate,similare,din locatii diferite dar legate reletional ?
    Cind se va confisca ce s-a furat?
    Daca doriti ca romanii sa duca o viata
    civilizata,spuneti,Nu furtului !
    Cel care fura si nu este pedepsit si nu i se confisca bunurile furate,isi bate joc de ceilalti impreuna cu apartinatorii.
    Un om bun nu fura !Nu fura nici Statul, nici pe altcineva !

  9. Madam Birchall a aparut timp de 1 Minut si 23 secunde, a anuntat reluarea Procedurii si a luat-o la fuga, REFUZAND sa raspunda la vreo intrebare!
    Comunicarea, bat-o vina!
    De ce fug astia de intrebarile jurnalsitilor, TOTI Fug mai nou, in frunte cu Dragnea si analfabeta!

  10. Da profesore, sa punem o slugă a PSD!
    Sa facă jocurile lui Dragnea.
    Dragnea mai are o slugă la SSIJ,văduva neagră.
    Ce păcate au românii de s-au potrivit cu molima psd? Ignoranta face ravagii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.