Semnal: Nou record de cazuri de Covid

Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 a atins un nou record în China, au anunţat joi autorităţile care încearcă să stopeze răspândirea virusului prin măsuri de izolare stricte, testări în masă şi restricţii de călătorie, transmite AFP.

China a înregistrat miercuri 31.444 de noi cazuri locale, dintre care 27.517 asimptomatice, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Aceste noi cifre sunt mai mari comparativ cu cele 29.317 de infecţii locale înregistrate la jumătatea lunii aprilie, când Shanghai – al treilea cel mai populat oraş din lume – era în izolare, iar locuitorii săi reuşeau cu greu să îşi cumpere alimente şi să acceseze serviciile medicale.

China, cu o populaţie de 1,4 miliarde de locuitori, este singura mare economie din lume care încă încearcă să stopeze răspândirea virusului în ţară prin izolarea unor oraşe întregi şi carantinarea strictă a persoanelor care au intrat în contact cu pacienţi infectaţi.

Capitala chineză s-a confruntat în ultimele zile cu un focar epidemic nemaiîntâlnit de la începutul epidemiei de COVID-19. Zeci de clădiri rezidenţiale au fost izolate, iar companiile au generalizat telemunca.

Oraşul Beijing a anunţat miercuri aproape 1.500 de noi cazuri pozitive (majoritatea asimptomatice) la un total de 22 de milioane de locuitori. Un nivel nemaiatins în capitală de la începutul pandemiei, dar care rămâne foarte scăzut după criteriile internaţionale.

Şcoli, restaurante şi sedii de companii au fost din nou închise. O mare parte a locuitorilor Beijingului sunt în prezent epuizaţi psihic de aceste restricţii, adesea vagi şi schimbătoare, a căror durată nu este niciodată anunţată în prealabil, notează AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. In tarile puternic vaccinate, mortalitatea a crescut cu 30% iar natalitatea a scazut cu 65%. asa zicea un zvon

  2. ” Semnal M” cu Ovidiu Merca
    ” Vad, la fereastra ta târziu
    O lumina și nu știu
    De ești treaza sau visezi.

    Vad, în spectacolul nocturn
    Cavaleri din vechiul turn
    Ce te-ndeamna sa iubești.

    Si, as dori sa pot întra,
    Sa alung din preajma ta
    Tot ce-i trist
    Și tot ce-i rau.”

    Alungați urâțenia manipulării cu covid. Alungați frica, supunerea necondiționată, minciuna, teroarea, pașaportul, frigul și foamea programate. Dragostea e antidotul perfect. Dragostea și nadejdea în Dumnezeu.

  3. Pe worldometers China e pe locul 104 4010 cazuri noi si 26.813 cazuri active se pare ca in lipsa de alte subiecte, mai vorbit de China care are o populatie de 1,4 miliarde si are in doi ani de zile 298.000 cazuri cand Franta a avut 37 de milioane, Germania 36 de milioane si Romania 3.294.000 de cazuri. Da ”este dezastru” in China…

  4. Franta a raportat ieri 64.777 cazuri,SUA 29.000,Germania 33 290 care-i problema
    Si toate aceste tari ataca China ca e prea exigenta cu pandemia,nu mai stiu de ce sa se ia
    Acum au mai inventat una 😮 fabrica Foxconn din China(proprietar miliardar taiwanez,producator de Iphoane) nu-si plateste muncitorii sa produca tulburari sociale ,si faptul e pus tot in carca autoritatilor

  5. Nu știu ce cazuri multe ziceți voi aici, eu nu știu pe nimeni din cercul meu de cunoștințe care să aibe covidu’ lu’ pește. Și mă învârt zilnic pe o arie mare din București și intru în contact cu sute de persoane zilnic. N-am auzit de nici un caz de mult timp. Așadar, nu mai bateți câmpii . Sau e misiune de sus de la „autorități” să bateți iar toba plandemiei ? Mai sunt fonduri și acum de la guwerner pentru presa miluită ?

  6. china minte cum respira…continuati sa propagati stiri mincinoase, dupa cum va indeamna serviciile de spionak chinezoide din Romania. lockstep si lockdown – planul rockefeller 2010.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.