Simion, tot mai greu de ucis

Într-un interviu oferit deunăzi în direct la o televiziune de sistem, George Simion a afirmat câteva adevăruri care, dincolo de demontarea –  încă o dată – a tinichelelor care i se atârnă de picioare, ne aduc în față un lider din ce în ce mai articulat, deja redutabil.  

Președintele AUR și-a structurat treptat temele și are FORMULĂRI clar mai inspirate  decât în trecutul nu prea îndepărtat. Începe să capete ștaif politic. Iese din clinciuri cu abilitate, dar – eschivându-se – nu uită să și puncteze cu un-doi-uri la figură, lăsându-și interlocutorul (care i-a întins cu șiretenie mai multe curse) cu buzele umflate.

Simion se transformă pe zi ce trece din puncheur de galerie în scrimeur de politichie. Minus derapările umorale de pe sălile Parlamentului care îl depunctează episodic. Este încă prea instinctual. Arta politicii stă tocmai în a-ți sublima instinctele în abilități tactico-strategice. Câștigă cine își ascunde mai bine sentimentele, nu cine și le pune pe tavă în lift.

Deși a reiterat că „se vede” mai curând într-o funcție executivă (de prim-ministru?), nu a exclus o eventuală candidatură la președinție, recunoscând totodată că se simte „fraged” pentru „chestiunea asta”, „dar o să vedem ce ne rezervă viitorul”. După știința noastră, e prima dată când nu mai exclude expressis verbis o candidatură la președinție – ceea ce ar trebui să fie o știre.

La modă acum este să-i fie pusă în cârcă Șoșoacă. Sperietoarea de ciori putinistă se agață cu ghearele și cu dinții, ca o piază rea, dând apă la moară detractorilor, care țin  să-l bage în aceeași oală, deși el se derobează net : „Suntem incompatibili.” Scurt pe doi. Însă n-are cum s-o hușuie total întrucât voturile atrase de paiață contează și ele la numărătoare. În definitiv, la toate popoarele, gradul de prostie, de spălare a creierului, se învârte în jur de 8 – 10 la sută.  Și, paradoxal, tocmai astea fac diferența, basculând președinți sau prim-miniștri în câștigători sau aburcând epave peste prag în Parlament. Se vede asta nu numai la Șoșoacă, ci și, de exemplu, la Băsescu.

Cine și-ar fi închipuit bunăoară că, după toate câte a făcut, după ce a pus România pe butuci din punctul de vedere al instrumentărilor penale fabricate discreționar, după ce a introdus statul paralel mafiot (intrat în istorie sub denumirea ciuma lui Băsescu), numitul Petrov va mai avea adepți? Și uite că are. (Sfârșitul bahic nu apare.) Mâine-poimâine te trezești cu un PMP supraviețuitor, chiar dacă  înghițit de un PNL agonizând post-Iohannis. Camarade, nu fi trist, FSN (partea PD-istă) merge înainte prin partida PNL-istă! Sună ca dracu’, vorba lui Petre Roman, primul lor șef, dar Boc, Flutur, Turcan și gașca îi încaibără pe liberali – câți or mai fi – care pe unde-i prinde. Nu e exclus să-l ia și pe Băsescu înapoi.

Jungla fiind deci plină de orătănii, Simion n-are cum să le evite. Prima lui calitate este anduranța. Un om politic trebuie să știe să încaseze. Or, din acest punct de vedere, e o nucă tare în care mulți or să-și rupă dinții. Pe tema „rusească”, de exemplu, capcană întinsă în cadrul interviului de Drulă de la USR, Simion a vorbit exact ca un român cu scaun la cap, departajându-se frontal de narativele Kremlinului și anunțându-ne că, față de desființarea consulatului român de  la Rostov, el ar răspunde cu deființarea consulatului rus de aici. Corect. Nimic de zis. E posibil ca dl Drulă să-și fi înghițit limba, ceea ce pentru un informatician formatat oficial la Toronto ar fi neplăcut.

Celelalte întrebări – primite de la Ciolacu (care s-a cam făcut de râs), Ciucă și Orban –  au părut și ele oarecum meschine în raport cu răspunsurile oferite, foarte tranșante, expeditive. Toți au de ascuns precarități și erodări în actul de guvernare, în afară de  Simion. Această departajare de biografie decizională va face, de altfel, diferența la urne.

Mai mult ca oricând, va fi un vot de nemulțumire generalizată, dospită în cele două mandate excursioniste  ale președintelui Iohannis, în drumul său fără sincope spre o frumoasă dregătorie euro-atlantică –  grosul poporului însă rămânând tot aici, că n-are unde să se ducă. Trendul din străinătate este elocvent: după ce s-a ars cu Băsescu, Ponta, Cioloș, Barna, Iohannis, Orban, Câțu etc., diaspora suflă acum în pânzele lui Simion.  Însă și în diaspora sunt deraieri: se pare că unii suflă și mai mult în… fustele dnei Șoșoacă. Trăim vremuri tulburi – mai ales când ești la distanță și votezi după ureche.

Și totuși nu Șoșoacă, ci Simion l-a tras de mânecă pe Salvini:  mașinile cu număr românesc ale rezidenților români din Italia n-ar trebui să fie confiscate – ca în Evul Mediu superior. Morala? Suveranismul dus la extrem este greșit. Și, combinat cu oleacă de putinism, ca la Salvini, poate naște monștri.

Reîntorcându-ne în țară, Simion crede că – deși cu cei de la Forța Dreptei „se poate discuta” – Orban este “nefrecventabil”. Rezultă că președintele AUR este conștient de importanța trecutului compromis politic al persoanelor cu care se pune problema „încuscririi”. Cu toate acestea, sunt destule rapandule care i-au intrat în partid și care îl trag în jos. Știe dl Simion că nu tot ce zboară (vezi reminiscențele vadimiste, civili și militari deopotrivă) se și mănâncă?

Pe măsură ce trece timpul, lupta se va radicaliza cum n-a mai fost. În ultimă instanță, ceea ce va înclina balanța la urne va fi măsura în care AUR va putea să defileze ca un partid necompromis în bărcile puterii, fără toxicitățile pe care clasa politică le-a acumulat de-a lungul anilor. Dacă e să vină la urne, nehotărâții și dezamăgiții vin să voteze pe altcineva, nu pe cei pe care i-au votat deja de trei decenii încoace. Or, dacă ei întâlnesc pe buletinele AUR nume notorii în sens invers devenirii democratice a țării, nume rău-famate în acest sens, nu vor nimeri să dispară mai repede din secțiile de votare. Nu vrem să exemplificăm, dar este evident că, odată ce partidul crește în sondaje, tot mai multe asemenea nume se-nghesuie la cașcaval.

Simion are de făcut diferența între electorat și activul de partid. Căci una este să încerci să nu contrariezi posibilii suporteri (orice buletin favorabil introdus în urnă fiind prețios), și alta – să permiți să intre în partid (și să le mai dai și funcții!) tot felul de excluși, expirați, ariviști și impostori, prin aceasta vulnerabilizându-l inutil. După cum, una este să refuzi alianțe pre-electorale compromițătoare și alta – să găsești puncte comune-post-electorale. A nu se încurca borcanele.

Nu e clar dacă partidul are un departament de comunicare. În orice caz, pe anumite teme sensibile e nevoie de UN PUNCTAJ agreat de conducerea partidului. Așa se lucrează profesionist. Nu se trezește fitecine să-și dea cu părerea, să facă pe deșteptul la televizor, să se afirme în ochii șefilor.

Problema accesului în partid a persoanelor cu trecut încărcat este în cazul AUR vitală, întrucât simbolistica acestei formațiuni include tocmai o apăsată componentă de moralitate (politică).  Depinde așadar ce fel de politică a făcut în trecut pretendentul, în ce sistem de valori s-a plasat, încotro a încercat să îndrepte țara. De exemplu,  în momentul în care accepți foști membri PRM, mai mult sau mai puțin notorii,  nu faci decât să te discreditezi, să-ți dai singur la temelie.

Pentru cei mai tineri – cum e și dl Simion – amintim că PRM a reprezentat un refugiu sigur pentru tot felul de securiști trecuți sau nu în rezervă, nostalgici firești ai neo-stalinismului ceaușist pe care l-au slujit cu o cruzime și un cinism mai mare decât în toate celelalte țări comuniste. Tot pentru cei mai tineri reamintim că PRM a făcut parte din coaliția patrulaterului roșu, sub bagheta lui Ion Iliescu, achizitorul moscovit al revoltei populare din decembrie ’89, care –  în primii ani de guvernare cripto-comunistă – a încercat din răsputeri să păstreze țara în vasalitatea URSS.

Între altele, în tratatul semnat cu Gorbaciov în 1991, Iliescu condamna România la prelungirea arestului pe orbita Kremlinului, acceptând ca țara să nu facă parte din nicio alianță militară (citește: NATO).  Adică exact ceea ce-și dorește Putin în clipa de față, exact motivul pentru care a pornit războiul în Ucraina: refacerea/prezervarea cordonului sanitar (citește: de subordonare) de la granița imperiului, din care n-ar fi avut voie nimeni să iasă, evident nici România. Ăsta să fie genul de oameni cu care se încurcă acum Simion? Este clar genul de vulnerabilitate pe care vor pedala adversarii săi. Dacă este așa, atunci n-ar trebui să-l mire tinichelele pro-ruse care i se aruncă în spinare.

Pe de altă parte, e salutar că, mergând pe urmele lui Meloni, actuala președintă a Consiliului de Miniștri a Italiei (etichetată și ea anterior, în mod fals, drept extremist-fascistă), Simion e partizanul tipului de Europă a națiunilor (versus o Europă federalistă a tandemului neomarxist Ursula-Macron). Cu alte cuvinte, se opune schimbării de semantică a tratatelor de bază precum și oricăror adăugiri federalist-globaliste. Nu schimbă direcții, ci doar accente. Direcția rămâne europeană, accentul devine românesc. E vorba de a întoarce România cu fața spre ea însăși, fără însă a o mișca de unde este acum: NATO și UE.

Problema este dacă oamenii din jurul lui (mai ales cei veniți de prin alte partide, avizi de sinecuri patriotarde) asimilează acest „pachet” în ambele lui necesități de egală importanță. Răspunsul este complicat, dar mai curând – nu. Mulți sar peste cal, îi dau târcoale șefului – în perspectiva viiturii suveraniste care se anunță – cu cântece de sirene exagerat-naționaliste, hiperbolizat-izolaționiste, nostalgic-manipulatorii și, pe alocuri, chiar inconștiente (de tip euro-demolator, anti-american, pro-rus), toate fiind în esență contra interesului național bazic. Poate că dl Simion, în Odiseea în care s-a îmbarcat, ar trebui să se lege de catarg  –  ca Ulise – spre  a nu fi smuls și integrat în sordidul politichiei românești.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

38 de Comentarii

 1. s-a indragostit si ăsta de Dracu.

  Gabriel Liiceanu a spus: „Vă dau un exemplu. M-am îndrăgostit la un moment dat de cel care a fost ministrul Sănătăţii în guvernul tehnocrat.
  Liiceanu șochează: „Kovesi este slujirea…slujirea pură!”

 2. Autorul nu face decat sa recunoasca ca pe Georgel l-a luat de crescut securitatea. Baietii specialisti in diversiuni il ‘articuleaza’ prin metode demagogice ce prind la berbeci. La fel au procedat si cu alti clienti ai lor pe care dupa ce i-au siluit i-au abandonat. Pe unii i-au ‘ucis’, vezi cazul Petrov care este cel mai reprezentativ.

 3. Doar atat ai priceput? Mai incearca cu faina de insecte, useristii sunt convinsi ca-i face destepti.

 4. Aveam de gând să votez AUR, cu toate tinichelele lui prinse de coadă, dar pe 1 Decembrie m-am sucit, nu mai merg la vot. De ziua națională AUR a absorbit partidulețul Forța Identității Naționale, partiduleț înființat de iudeul Ilan Laufer. Asta mi-a pus capac. Deja este prea mult.

 5. Radem radem noi dar Siminica creste in sondajele rumanilor nemultumiti. Pe asta se si bazeaza. recunosc ca am simpatizat un pic cu AURUL pina am realizat ce fel de partid este. Iar numele meu de familie nemtzesc nu cred ca m-ar ajuta sa devin membru. Romanii s-au saturat de politicieni cu nume germane. Asa ca nu-mi ramine decat sa sparg seminte pe scara blocului si sa comentez pe net ceea ce nu pot sa comentez cu pensionarii care joaca table.

 6. Text bun de citit elevilor din clasa a doua. Are adâncimea unui milimetru, subtilitatea unei pisici moarte de foame, logica unui țânțar însetat de sânge și realismul unuia îmbrăcat în camasa de forta. Sa ne trăiești tovarășe Eugen și sa nu uiți sa vii cu colinda și cu plugușorul tras de patru boi primiți cadou de la UE și NATO ca să ne demonstrezi cât de bine ești ancorat în realitatea licuriciului pervers si a politicii autohtone. Oare melodia ai primit-o pe banda în timp ce stăteai cocoțat intr-un copac din Băneasa sau ți s-a trannsmis telepatic de către un medium hipnotizat in camerele serviciului de 12 persoane cu sosiera din cobalt și solnita lipsă?
  PS. La cantatul de AUR al cocosilor/ ai întrat în istorie calare/ pe o camila primita cadou,de la gaina cu gripa aviara/ ce locuiește intr-o vila cu vedere la balta cea mare.

 7. Sufera de dedublare de personalitate. Care e Simion real ? Ala care defila tacut prin fata ambasadei Rusiei sau asta de acum care a prins el ideea ca mai bine intoarce macazul acum ? Putin ce zice ?

  Stati linistiti, cel mai probabil e blat.Balena Sosoaca a plecat din AUR si si-a facut propria gasca, si-i atrage pe cei ce-au uitat ce ne-au facut rusii. Simion tuna si fulgera impotriva rusilor, si-i atrage pe cei ce n-au uitat, da’ is prea prosti sa priceapa ca el e doar papusa, sforile-s trase din alta parte. Si dupa alegeri, Sosoaca si Simion, daca ajung amandoi in parlament, isi dau bine mersi mana – ca papusarul e acelasi pentru amandoi extremiști jegoși.

 8. Jenant acest simion. Cand cineva il abordeaza exact cum face si el cu altii, se supara ca vacarul pe sat si devine violent. Desi are ambitii politice mult peste capacitati, el a ramas ca mentalitate si comportament acelasi suporter ultras-baiat de peluza de pe vremuri. A adaugat inclinatiile extremist-rusofile, falsul nationalism legionar si misticismul pseudo-ortodox- dar astea sunt mari minusuri, nu plusuri.

 9. Caraghiosul prim aurolac se mai si viseaza presedinte :)) in ce hal isi bat joc serviciile secrete de aceasta marioneta! Asta e la un buton distanta de distrugere. Asta care se duce la ambasada ruzziei sa ii ureze la multi ani cu grupul lui de aurolaci :))

 10. Un text plin de fitile strecurate abil, pentru p.r.o.s.t.o.v.a.n.i.i cu fumuri de pe forum.
  A UITAT (oare ?) să mentZioneZe relația AURarului Șef cu „poporul ALES”.
  măRog…😜

 11. AUR serveste interesele lui Putin de a dezmembra Romania. AUR isi doreste granita cu Rusia. Si asta va insemna ca Romania va fi inconjurata de dusmani. Ne putem astepta la un nou dictat de la Viena (de data asta de la Moscova) si la o „unire” a celor doua Moldove. Si ghiciti cum se va numi limba oficiala din Moldova? Limba moldoveneasca scrisa cu litere chirilice.

 12. Mult zgomot pt. nimic : AUR . Am in familie , prin vecini sau cunostinte , simpatizanti ai acestei pungi de plastic gonflate , AUR . Cam toti sunt persoane usurele , cam lenesi , cam esuati – familial , social si profesional . In general , sunt saracuti – si cu duhul si cu punga si fara speranta de mai bine . Evident , daca stai sa-i asculti , SISTEMUL e de vina ! Si clasa politica nationala , Oculta si Hegemonu’ , hunii , gepizi si reptilienii . Facem pariu ca gogoasa ‘ncufurita se dezumfla in max. 2 cicluri electorale ? Macar de-ar fi programatici , tenaci si eficienti in malefic , precum sa zicem fascistii sau nazistii . Nu , astia sunt doar lichele , grobieni si zdranganitori .

 13. Cum am ajuns noi românii să credem în mare măsură, vreo 20%, ca un individ de „calibrul” ăstuia ne poate oferi o viață mai bună? De ce fugim ca dracul de tămâie de adevăratele probleme pe care le avem, lipsa de educatie, bagajul emoțional precar din familie, sărăcie, care ne fac foarte irelevanti, chestii care se rezolva cu masuri clare, nu cu purtat ie și bracinar, nici propaganda independența fata de restul lumii, adică izloare. De ce fugim ca de dracu’ de orice individ valoros, care ne spune adevăruri nu tocmai măgulitoare, și credem orice borfaș de 2 lei care ne minte frumos, de zici ca suntem o nație de clone ale lui Pinocchio?

 14. Vrem nu vrem acest om este oglinda societatii romanesti: mirlan,mincinos,imorar, incult, agresiv. Practic lumea a gasit in el urmasul lui Iliescu.

 15. Insfarsit, o incercare de evaluare obiectiva !Realista, nepartizana, (cat se poate de) obiectiva.Asta trebuie sa faca un analist si nu sa arunce cu invective ! Un demers jurnalistic pe care , dintr-o pozitie absolut neutra, chiar daca si pe mine ma deranjeaza iesirile temperamental-educationale ale Dlui Simion , o aprob!
  PS Europa Natiunilor … Mie imi suna a de Gaulle !?

 16. …si totusi, tre sa va obisnuiti cu ideea, aur va spulbera, va lua tot la alegeri!…spre disperarea voastra si a stapanilor care va platesc, veti ramane fara slujbe…si fara ajutoare sociale…

 17. Tu esti acelasi ca in urma cu doi-trei ani? Nu te-ai mai cizelat? Nu ai mai citit, n-ai mai muncit ai stat stana de piatra? Toti evoluam. Simion a trecut de la stadiul de burlac la cel de barbat responsabil, e in faza de a deveni tata, crezi ca reactioneaza la fel ca unul care isi poate schimba partenera precum sosetele pt ca nu are nici o responsabilitate? Se maturizeaza si poate a gasit un consilier care il va ajuta sa schimbe piata de zarzavat unde se manifesta Sosoaca acum cu Agora. Poate este momentul sa se desparta apele intre votantii de mahala care reactioneaza visceral si oamenii rationali care vor o Romanie demna, desi este greu ca in politica sa intre profesionisti pt ca presa si comentatorii pot transforma in infractor orice om cinstit pt ca poporul/propagandistii cred ca toti sunt imorali la fel ca ei care lanseaza stiri/presupuneri. Cazul Budai pasager intr-o masina care a avut opt ani rovinieta si RCA este vinovat ca acum s-a descoperit ca e disparuta din 2016 si el e vinovat ca s-a urcat in ea. Cum poti sa ai simpatii sau sa intrii in politica daca stii ca maine orice terchea berchea te poate cataloga drept infractor pt ca respiri?

 18. Dl Eugen abureste fara jena. Stie ca fraierii il cred si stie ca astia sunt cei mai multi. In PRM erau multi securisti batrani, majoritatea o constituia cei dati afara sau pensionati de ‘reformatorul’ Magureanu pentru ca erau exact cei care nu l-au tradat pe Ceausescu. Erau de fapt cei care n-au tradat Romania. Nici unul din ei nu a reusit sa-si traga vile pe Coasta de Azur ca securistii tradatori si oamenii lor care au devalizat salbatic Romania dupa 1989.

 19. Gigel este un circar. Il urmaresc imaginile cand alerga ca un posedat cu celularul in mana fotografiind in stanga si-n dreapta, de la portari de institutii pana la jandarmi sergenti ce asigurau paza la mitinguri. Le cerea socoteala acestora pe ton acuzator iar baietii aia il priveau ca pe unul scapat de undeva.

 20. Evident ne este, Planetei Mer🌈 șamd !
  Oameni buni, eu vă tot spun, da” voi nu vreți sa ma credeți că Simion e doar o Meloni cu fustă.
  Problema e că Puuuutiiiin VA MUTA DECISIV și România va avea o luuungă graniță cu Rusia.
  Ceea ce ar trebui sa dea de gândit serios PĂDURENILOR.
  Că dacă vine Puuuutiiiin, ADIO PENSII SPECIALE și SALARII NESIMȚITE.
  Iar vilele nu pot fi luate în spinare, măRog…😜

 21. …circar, necircar, va fi ales cu o majoritate covarsitoare, si el si partidul…de ce?…foarte simplu: toti, dar absolut toti ceilalti au fost, de-a lingul vremii, intr-o forma sau alta-ma refer la denumirea partidelor- partasi la devalizarea tarii…toti ceilalti, dar absolut toti, i-au prostit pe prosti 34 de ani cu lozinci gaunoase, cu promisiuni mincinoase…daca stau bine si ma gandesc, nici nu exista o alta alternativa…maimuta urlatoare sosoaca are priza numai la cei saraci in gandire, nici nu-si mai ascunde obiectivele-in parlament, si ea si sotul si sponsorizarea pt partid, adica pt familia ei…in rest, sa votezi cu psd,pnl,usr,pmp, udmr este ca si cum l-ai mai vota pe turistul national pt un al treilea mandat…

 22. Opiniile denigratoare la adresa AUR si a lui Simion sunt cea mai clara dovada ca multora le este frica de cresterea lor in sondaje. Si chiar au de ce sa le fie frica ! Forta AUR !!!

 23. Serbanescu se vrea obiectiv:))))))))sa nu uitam ca între 1998 și 2002 a fost consul general la New York și Los Angeles(CVoficial)
  ce-l califica?:))

 24. Corect, Eugen Șerbănescu, dar nu poți să-l ataci pe Băsescu fără să pomenești de problema cea mai stringentă a românilor la acea vreme, rezolvată de Băsescu: CORUPȚIA FĂRĂ CORUPȚI. Colcăia presa de cazuri de corupție dar niciun politruc nu făcea pușcărie iar românul avea nevoie de o schimbare radicală în problema asta. Băse le-a oferit schimbarea, a activat DNA-ul iar Justiția a dat satisfacție românilor, zeci de politruci (la nivel înalt) fiind arestați, chiar sute, socotind și politrucii de nivel inferior. Și atât de bine a făcut să funcționeze lupta anticorupție că a lovit și în câțiva membri ai propriei familii.
  Azi există un curent de desființare a lui Băsescu, probabil finanțat de cei afectați. Îți pică și ție ceva?

 25. …pt cel cu arcul: nu stiu ce pregatire ai dar stiu sigur un lucru, nu ai pregatire juridica…si nici la politica nu te pricepi…doar doua dosare de manual, flota si casa din mihaileanu si luptatorul tau anticoruptie trebuia sa putrezeasca in parnaie…cat despre celebrele arestari, cum se face ca, la fel, dacau chiar mai bogati, oamenii chiorului nu au fost cautati la averi iar oponentii politici au facut parnaie pe dosare inventate si aberante-vezi trofeul calitatii, termopanele, schimbul de terenuri aprobat in csat…la politica nu te pricepi…cand a ajuns dna la familia baselului?…fetele lui inca zburda slobode, in ciuda faptului ca nici dracu nu crede in povestea cu vanzarile anterioare…dar, tocmai asta este cea mai mare temere a hotilor care ne-au condus, multi dintre ei nu vor mai apuca sa iasa din parnaie inainte de obstescul sfarsit…nici ei, nici neamurile lor…de aici frica organica de ascensiunea aur…

 26. Axon de la 8.06 este o Clona…. George Simion este un trepadus oportunist si puturoas, in anii 1990 facea Apologie legionara crezand ca vin Legionarii la putere dupa asasinarea lui Ceausescu.
  …Azi Simion linge la c(editat) lu UE si NATO ca un pudel hamesit…NU are cum sa fie cu Putin…Caci Simion vrea repede la Cascaval…Simion a cerut recent arestarea ambasadorului Rus…Oportunistii NU pot fi cu Rusia. Cu Rusia sunt oamenii cu viziune, care cred cu adevarat in recastigarea Suveranitatii Romaniei… ..oameni care inteleg ca NU poti fi Suveran daca esti incorpirat in NATO si UE…Incorporarea in NATO si UE inseamna globalism neo – liberal colonialist…nu are nimic a face cu Suveranismul.

 27. Un articol plin de „etichete”. AUR nu e doar Simion, sunt multi oameni valorosi in partid sau alianta. Ar trebui sa invete din politica Giorgiei Meloni: „discutam cu toti”. Aici e paradoxul AUR: in timp ce ii pupa pe aliatii europeni, ii scuipa pe romanii din alte partide. Pai unde e credinta si nationalismul? Vor guverna pentru toti romanii sau pentru a fi aceiasi sclavi ai EU precum tradatorii de pana acum?

 28. Nu pot sa nu simt satisfactie citind articolul si msi ales unele comentarii. Daca articolul este obiectiv, tratat neutru si bine nuantat, ei bine, unele comentarii dau rapid jos fardul unora ce se dau de ceasul mortii, ca sobolanii prinsi in cursa si cu ultimele dare de bale si disperare fac o ultima incercare, de muribund sa arunce cu fecale verbale la adesa AUR, respectiv Simion. Observati disperarea acestora in timp ce=si plimba lama (in lung) deasupra venelor? Furia si neputinta in fata inevitabilului ii copleseste. Unii o dau in flatulente de superioritate, de vizionari pusi la zid de destin, care cu ultima suflare tansmit viziuni si avertismente ca poate poate lumea se va trezi in ceasul al doispelea..Sanchi. sun biete suflete pierdute, neancorate in nimic, in variante de wash brain sau pozitii caldute, bine platite, carora tot e a fost pana acum, de 33 ani incoace sau mai putzin, le=a venit ca o manusa si le=a oferit confortul soarecelui in siloz. Asti n=au mama, n=au tata, n=au religie,n=au constiinta sau alte valori morale iar daca printr=o minune Isus ar ajunge din nou pe pamant, printre noi, ei s=ar oferi sa=l rastigneasca pro bono din nou. Ca o remarca: a fost buna la ceva si perioda asta de dupa 2020 plina de plandemii si slave. Nu ca nu ar fi existat si inainte dar cu ocazia celor doua evenimente toate canalele pline de dejectii ale omenirii au refulat, aruncat cat colo capacele canalizarilor lasand sa iasa la vedere toate mizeriile, chestile puturoase si dezgustatoare ce mocneau prin tubulaturi. Au si un nume sau doua; progresisti si globalisti. E normal sa intre in panica si sa spurce: vad ca se apropie masina de vidanjare… 😉

 29. Sperietoarea de ciori putinistă se agață cu ghearele și cu dinții, ca o piază rea, dând apă la moară detractorilor, –CINE SUNT CIORILE PE CARE TREBUIE SĂ LE SPERIE SPERIETOAREA DE CIORI? CINE SUNT DETRACTORII- (cine are DETRACTORI???) IAR CU VADIM CE-AI AVUT? DAR CU SECURIȘTII NE- TRĂDĂTORI DE ȚARĂ ? IAR FAPTUL CĂ AȚI BĂTUT MONEDĂ CU NUMELE DE „SECURIST” ACTUAL -DENOTĂ CLAR CĂ ARTICOLUL ESTE SCRIS CU -DICTARE- DE LA MARII STĂPÎNITORI AI PROTECTORATULUI DEVESELU ! AȚI SCRIS SĂ MAI DAȚI SPERANȚĂ (OARBĂ)–CUI? NU ȘTIU -DAR E CLAR -NU SUNTEȚI IMPARȚIAL!!!ORICUM NU VĂ ÎNGRIJORAȚI-SACII CU VOTURI PRO SIMION VOR URMA ACELAȘI DRUM CA ȘI CEI CU VOTURI ANTI -CLOTILDE-!!

 30. Cred ca-i dati cam multa atentie caraghiosului fleicar. O fi contracost?

 31. Benito Mussolini redivivus,acum in Romania Simionito Maimutzolini

 32. Entuziasmul dv. Iin ceea ce l privește pe Simion suna ca dracu. Staiful pe care l vedeți la Simion, suna ca dracu. Un alt mediocru, nepriceput și bun de gură. Ca și maimuța urlatoare.

 33. Pentru toti astia care-l muscati de kur pe Simion si0i fabricati vrute si nevrute ptr ca asa v-a trasat sarcina de partid de hoti si lichele. Astia sunt lingaii care se vad la bulau si care cauta cu disperare scaparea si salvarea, si repeta la fraieri pe ziare si televiziuni scenariul cu Vadim si la AUR. In primul rand despre AUR nimeni nu poate vorbi de coruptie, furt, mafie, necinste, minciuni si multe alte meschinarii. De aceea ii fabrica Lui AUR si Simion vorbe si sintagme de putinist, legionar, anti NATO si UE, securisst,etc.,hotul striga hotii.Cine sunt astia? Astia care de 30 de ani au pus la carma hoardele de ciorditori si lichele,pesede,penele,usere,pntcd.Astia contra AUR trebuie sa priceapa ca tara nu mai are nevoie de ei, de mici, covrigi, berici si minciuni. Nu ne mai trebuie aceasta gasca de golani, ptr asta a aparut AUR.Daca pe vremea lor intre razboaie curgea lapte si miere nu se mai vorbea de legionari, de comunisti,etc.Furau ca si acum. Tara la borei si iobagie,ei la Paris si mosii. CONCLUZIA: VOM VOTA CU AUR SI SIMION! Cu suful, canalul si Poarta Alba se va curata tara de hoti si lichele. Aviz amatorilor!

 34. in atentia pro-amerlocilor! ce am castigat de pe urma venirii astora aici? au fauct investitii majore? mergem cand vrem in amerlocia? ne refspecta si nu intervin in treburile noastre interne si externe? in afara de a ne baga pe gat (prin CIA) banditi gen petrov si joianis, a ne obliga sa le dam miliarde pe fiare militare vechi si a ne pune in bete cu rusii ce au facut? apropo, rusofobii buni se spanzurat nu ma intereseaza, inamicul e ukrania si sustinatorii ei! Slava Romaniei!

 35. este sinistru cand un asemenea personaj incult, prost crescut, obtaznic, o gura mara a mahalalelor, corupt, ajunge sa fie privit de prostime ca salvator al neamului si tarii.

 36. Cum a ramas cu Ambasada Izdrael si cu Departamentl de Stat al SUA in privinta Partidului AUR ca partid pseudo-legionar ? Tabletele STS au fost limitate la 14 % AUR, oricat l-ati vota ! Eu mi-as dori 50% + 1 AUR, sa pot inregistra prima sedinta de guvern condusa de Georgel Simionel. CEA MAI TARE DIN CARPATI ESTE OTELUL GALATI !

 37. Când ai de-a face cu tot felul de nemernici–și sânt mulți în politica românească–ai musai nevoie și de o ȘOȘOACĂ să latre la ei, că nu merge cu bun simț și cu finețuri !!! Ești luat de tâmpit, așa că : Allez ȘOȘOACĂ ! 😶👍

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.