Surpriză în cazul referendumului pentru independența Scoției

Susținătorii independenței Scoției sunt pentru prima dată în frunte într-un sondaj care urmează să fie public duminică de Sunday Times, cu 11 zile înainte de referendum, transmit AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Conform sondajului YouGov/Sunday Times, procentul celor care ar vota „da” la referendum este de 51%, în timp ce tabăra opozanților este cotată cu 49%.

Deși diferența de două puncte procentuale se înscrie în marja de eroare recunoscută de sondaje, rezultatul noului sondaj sporește spectaculos suspansul înaintea referendumului de la 18 septembrie, oferind șanse serioase Partidului Național Scoțian (SNP) al lui Alex Salmond.

Astfel, tabăra care susține independența a redus în doar o lună diferența de 22 de puncte procentuale care o separa de cei care ar vota „nu'” la referendum, a precizat Sunday Times.

„Sondajul YouGov arată că naționaliștii au obținut un avans de două puncte procentuale și ar urma să câștige la referendum”, a adăugat publicația.

După luni de zile în care sondajele arătau că adepții independenței se îndreptau spre eșec, sondajele recente au arătat că diferența se reduce, până într-acolo încât a apărut o perspectivă reală ca separatiștii să-și atingă obiectul de a sparge uniunea cu Anglia, veche de 307 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.