Tatuaje din lumea de dincolo: Cei dragi păstrați sub piele

După ce şi-a pierdut mama, Scout Frank, din Statele Unite, şi-a dorit să ţină amintirea acesteia cât mai aproape, aşa că, pentru a-i plânge pierderea, a decis s-o păstreze sub piele, încorporându-i cenuşa în tuşul folosit la noul ei tatuaj, relatează vineri AFP.

Tânăra de 30 de ani, copleşită de emoţie, a adus cutia de lemn cu rămăşiţele mamei sale incinerate la studioul care oferă această tehnică specială, din Oceanside, California. „Ea era deja parte din mine, dar acum va face cu adevărat parte din mine pentru totdeauna şi va putea să mă însoţească în aventurile mele”, a declarat ea.

Înarmată cu mănuşi şi o lopăţică, în camera cu pereţi albi imaculaţi, artista tatuatoare Kat Dukes a prelevat o mică parte din cenuşa gri, pe care i-a predat-o ceremonios clientei sale, pentru a o putea adăuga personal în tuş. „Hai, mamă!”, a spus Scout Frank făcând acest lucru, zâmbind în pofida lacrimilor.

„Este un alt mod de a o respecta, mai degrabă decât de a o ţine acasă”, într-o urnă, crede ea.

Cunoscută pentru tatuajele sale realizate, punct cu punct, manual, nu cu ajutorul unui aparat de tatuat, Kat Dukes a devenit specialistă în acest tip de tatuaj funerar, care încorporează cenuşa unei persoane dragi.

Artista, care conduce studioul Steel Honey, a început să exploreze această tehnică în urmă cu trei ani şi jumătate, când unul dintre clienţii săi a vrut să îi aducă un omagiu deosebit câinelui său decedat.

Procedura, pe care nu o cunoştea, s-a dovedit a fi „foarte simplă”, potrivit spuselor sale. „Tot ce trebuia făcut era adăugarea cenuşii” în tuş, a explicat ea.

„Acest lucru a făcut tatuajul” realizat drept omagiu adus animalului „şi mai special”, a povestit artista în vârstă de 32 de ani. „Mi s-a părut atât de interesant încât am continuat să fac asta”, a adăugat ea.

– Igienă dovedită –

Aceste opere, pe care ea le consideră „piese comemorative”, nu lasă pe nimeni indiferent. Imaginile video cu aceste creaţii se bucură de un mare succes pe reţelele sociale, dar au generat şi un potop de critici.

„Mulţi oameni cred că nu este igienic”, a explicat tatuatoarea, care şi-a tatuat la rândul ei cenuşa tatălui pe piele.

„Aici, în Statele Unite, este destul de prost văzut pentru că oamenii nu aud des despre asta”, a precizat ea, adăugând că „oamenii tind să respingă ceea ce nu cunosc”.

Utilizarea cenuşii, în general sterilizată de căldura extremă a incinerării, nu prezintă niciun risc de contaminare sau de infectare, a precizat ea.

Artistul a declarat, de asemenea, că o inspecţie sanitară i-a validat modalitatea de lucru şi a concluzionat că studioul său nu încalcă niciun regulament.

„Îmi place să pot face asta pentru oameni deoarece nu sunt mulţi artişti tatuatori care vorbesc public despre acest lucru”, a spus ea.

Pentru a-i aduce un omagiu mamei sale, Scout Frank i-a cerut să-i tatueze pe gleznă un porumbel („dove”, în limba engleză), cu aripile deschise.

O modalitate de a-şi aminti cuvintele „I dove you” – în loc de „I love you” („te iubesc”, în limba engleză) – pe care mama ei obişnuia să i le adreseze când era mică.

„E ceva atât de simplu, dar înseamnă foarte mult pentru mine”, a mărturisit Frank, proprietara unui magazin de îmbrăcăminte vintage, care a adăugat noul desen bogatei sale colecţii de tatuaje.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

  1. Saracii, trăiesc în coșul neîncrederii in sine! Așa vor rămâne daca nu schimba brusc și definitiv ceva în mentalul propriu! De ce as înțepa pielea atât de frumoasă și fina, doar că sa ma mint singur toata viața că … orice 😯😯😯? Nu mai bine ar merge la un psiholog pentru 10 ședințe sa posta conștientiza in ce hal e psihic și obligatoriu pe baza unor sfaturi să schimbe rapid și definitiv ceva în propria viață? O zicătoare din batrani spune „din beție te mai trezești, dar din prostie niciodată, îți e partenera, magnet lipit toată viața mai ceva că partenera reală de viață”!

  2. De acord. Porcariile astea sunt metode disperate de a putea fi „special”.

    Iti vine sa-i injuri pe mucosii de nici 25 de ani care isi acopera un sfert din piele cu cerneala. Ei inca mai traiesc pe banii parintilor dar se cred smecheri. Singurii care au dreptul sa-si faca tatuaje sunt puscariasii si veteranii, restul sunt niste mucosi care se mazgalesc doar pentru selfiuri.

  3. cand durerea este atat de mare asta poate fi o alinare. nu poti judeca. asa cum oamenii fac nebunii din dragoste, la fel este si in cazul tristetii si chinului sufletesc.

  4. Aici nu e vorba de durere, aici e vorba de narcisismul abject al unor indivizi care profita de moartea altora pentru a-si strange like-uri pe retelele de socializare, asa cum face toanta asta americanca.

    Aceste reactii nefiresti si stupide la decesul unei persoane trebuie sa fie criticate si condamnate pentru ca omenirea deja nu mai poate suferi atata prostie si nesimtire. Trebuie sa terminam odata cu toleranta asta toxica. Destul e destul!

  5. in rimul rand te ascunzi in spatele pseudonimului meu cu un „at”. in al doilea rand raspunzi comentariului meu, pentru ca vadit te deranjeaza. eu nu judec, dumneata da. te rog sa te detasezi de mine si de comentariile mele, inteleg ca ai dori ca noi toti, sa fim aliniati totalitarian la ideile unora sau ale altora. gandirea imi apartine. ca si deciziile pentru care ma judeca o singura entitate: inginerul. nu dumneata si nimeni din aceasta lume. vrei ordine si disciplina, in locul libertatii, iti sugerez sa pleci intr-o lume care iti este pe plac. exista inca destule abominatii totalitariene in aceasta existenta: china, coreea (nord sau sud same thing) taiwan, singapore etc (in general cam toate tarile asiatice si arabe au totalitarism)…crum bun! pa!

  6. Deci tu ai ajuns sa faci crize de nervi pentru ca cineva ti-a dat o replica in care nici macar nu a zis ceva urat despre tine? Ce e cu hipersensibilitatea asta a ta?

    Daca nu judeci, e grav. Nu totul trebuie sa fie permis, nu totul trebuie sa fie acceptat. Asta e ce am spus. Pentru asta, tu acum imi zici sa plec din Romania. Uite ca nu plec. De sa nu pleci mai bine tu?

  7. P.S. Abominatia asta numita China a ajuns o superputere mondiala, a eradicat saracia si a creat o societate alfabetizata, fara somaj, cu un IQ in medie de 110 si o speranta de viata de aproape 80 de ani. In timp ce tolomaca aia americanca isi face selfiuri cu tatuajele ei infecte pe care le pune pe Insta, chinezii cauta prin scoli copii supradotati ca sa le sponsorizeze educatia si sa-i trimita sa studieze fizica si matematica la nivel de liceu si chiar de facultate iar restul merg la munca si invata o meserie inca de mici. Care societate ti se pare tie ca reprezinta mai bine specia umana, cea in care ametita aia americana se mazgaleste pe piele ca sa-si faca poze pentru Insta, sau cea chineza in care inteligenta, munca, perpetuarea neamului si respectul pentru stramosi sunt pe primul loc?

    • nu stiu cine face „crize de nervi” pe aici, „at”…. ia niste „vaccinuri” si fuga a adorata dumitale china.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.