Teszari vinde în Ungaria, dar se extinde în Portugalia

Grupul Digi/RCS&RDS, controlat de discretul om de afaceri Zoltan Teszari, a vândut filiala Digi Ungaria pentru aproape 625 milioane de euro, bani cu care va continua investițiile în străinătate, inclusiv Portugalia. ”Societatea dorește să informeze investitorii și piața că, la data de 3 ianuarie 2022, Filiala din România a Societății (RCS&RDS) și 4iG Plc. (4 iG Plc.), unul dintre operatorii de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, au finalizat cu succes tranzacția privind achiziția DIGI Távközlési Szolgáltató Ltd. (Digi Ungaria) și a filialelor sale, Invitel Ltd., Digi Infrastruktúra Korlátolt Felelősségű Társaság și I TV Ltd., de către 4 iG Plc.”, a anunțat Grupul Digi.

La data de 29 noiembrie 2021, părțile au semnat contractul de vânzare-cumpărare privind deținerea integrală a RCS&RDS în operatorul de top de pe piața de telecomunicații din Ungaria și cesionarea datoriilor Digi Ungaria și a subsidiarelor sale către RCS&RDS, tranzacția fiind la acel moment încă supusă unor condiții de îndeplinit, inclusiv obținerea aprobării din partea autorității de concurență din Ungaria. Urmare a îndeplinirii și/sau renunțării la îndeplinirea condițiilor stabilite de către părți la semnarea contractului de vânzare-cumpărare și aplicării tuturor ajustărilor relevante, la data de 3 ianuarie 2022 un preț total de aproximativ 624,98 milioane de euro a fost încasat de către RCS&RDS.

Societatea si filialele sale vor folosi suma pentru rambursarea datoriei financiare a Grupului, precum și pentru a continua investițiile pe piețele pe care își desfășoară operatiunile și pe piețe potențial noi din Europa de Vest. Grupul DIGI/RCS&RDS se va extinde pe piața din Portugalia, după ce a câștigat în luna octombrie a anului 2021 mai multe frecvențe radio în cadrul unei licitații de spectru.

Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și telefonie fixă si mobila. La data de 31 decembrie 2020, Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonați la nivel național și înregistra peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri (RGU). În 2020, operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde HUF (app. 200 milioane EUR) și EBITDA ajustată de 19 miliarde HUF (app. 54 milioane EUR).
4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, contribuind semnificativ la creșterea economiei bazate pe cunoaștere și digitalizare, în țara vecină. 4iG are o experiență de peste 25 de ani pe piața tehnologiilor și a inovațiilor tehnologice.

Grupul Digi s-a judecat cu autoritățile ungare, după ce a fost respins de la participarea la licitația 5G din această țară, dar a pierdut definitiv procesul în luna februarie din 2021.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4563 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Tezsari a fost alungat din Ungaria, intrucit ungurii nu vor societati de telecomunicatii cu capital strain, in spcial din Romania! Noi….

  2. @ „justinianus”, 4 ianuarie 2022 la 12:59
    „Tezsari a fost alungat din Ungaria, intrucit ungurii nu vor societati de telecomunicatii cu capital” S.I.E., adică C.I.A., mai ales în viitoarea rețea 5G! Chinezii nu doresc cai-troieni amerloci la Budapesta…

  3. „Grupul Digi/RCS&RDS, controlat de discretul om de afaceri SRI …”
    Asa trebuia sa incepeti articolul.

  4. totusi nu inteleg cine subventiona in Erdely si in restu tarii ca sa hie asa de ieftin la Digi….TCom OrangenVodafon? nu aveau de zis nimik?…..in fine depling vinzarea Digi Hu in max 2 ani preturile in Hu se vor „alinia”….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.