Ticăloasă lege…

Legea combaterii riscurilor epidemiologice a desfiinţat noţiunea de asimptomatic. Potrivit legii, nu mai există, în jurul nostru, decât bolnavi şi sănătoşi, iar cei bolnavi nu mai pot fi fără simptome: unii au simptome uşoare, alţii, mai grele.

În felul acesta, judecătorul care va trebui să decidă asupra internărilor forţate nu va avea în faţă documente despre persoane fără simptome, ci dovezi ale unei simptomatologii uşoare.

Chiar şi aşa, judecătorul nu va găsi în legislaţia noastră ori în cea a UE temei pentru internarea forţată decât în domeniul bolilor psihice şi, dacă ar fi cinstit, ar fi obligat să dispună izolarea la domiciliu a celor cu astfel de simptomatologie.

Legea a fost votată cu această ticăloasă carenţă de constituţionalitate. Are să pice cu brio la controlul CCR şi din nou anumiţi politruci vor avea prilejul să declare că judecătorii de la Curte sunt, pur şi simplu, agenţi ai COVID-19 şi duşmani ai poporului.

De ce parlamentarii au urmat această cale a ticăloşiei suprapartinice? E clar că şefii lor au un pact să nu atace legea prin controlul ei constituţional. Orban a şi scăpat porumbelul din pălărie şi a declarat că nu va exista un asemenea control.

Totul va atârna de celeritatea şi de onestitatea judecătorilor de scaun. Care n-ar fi trebuit să ajungă niciodată arbitri ai sănătăţii publice. Au ajuns doar pentru că noi am inventat internarea spitalicească fără consimţământul internaţilor. Pe de altă parte, este perfect inaplicabil paragraful de lege cu privire la limita de maximum 48 de ore a internărilor forţate. Başca faptul că, după 48 de ore, orice internat forţat poate părăsi spitalul fără riscuri contravenţionale ori penale. Culmea discriminării: un bolnav sever poate refuza tratamentul, dar un bolnav cu simptome uşoare nu poate refuza internarea!!!

Şi atunci? Ce s-a câştigat cu această lege ticăloasă? Un singur lucru: românii se vor teme în continuare, cu temei legal acum, să ceară să fie testaţi, iar sistemul nostru sanitar nu va fi copleşit de un val de astfel de cereri, pe care nu le-ar putea onora, pentru că nu are destule resurse umane calificate pentru testări.

Toată nebunia românească (unică pe glob) a internărilor forţate ale asimptomaticilor (rebotezaţi, acum, bolnavi cu simptome uşoare) stă pe disperarea guvernanţilor că s-ar putea forma cozi interminabile la centrele de testare, iar televiziunile ar arăta acele cozi prin comparaţie cu cele de la centrele de votare din diaspora.

Paranoia politică a luat, la noi, această formă călcătoare de drepturi fundamentale. Cu încărcături istoric-ridicole: iată că am pus judecătorii de scaun să facă şi servicii de control medical, iar pe medici îi punem să facă acţiuni de arest preventiv. DNA începe să devină o amintire frumoasă.

Da, s-a mai câştigat ceva cu această ticăloasă lege: o încetinire cu 10 la sută a răspândirii virusului. Dacă asimptomaticii ar fi stat doar izolaţi, nu arestaţi, încetinirea ar fi fost de doar 9 la sută, din cauza procentului celor care n-au respectat izolarea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Mint si manipuleaza cifrele. Manipuleaza si mint ! De covid nu se moare. Se poate muri de o boala clasica plus covid ceea ce este altceva ! Deasemenea, in lipsa testelor masive cifra data ca numar de infectati este o minciuna, este din burta, intentia fiind sa ne tina in „carantina” inclusiv la alegeri ca sa fure ei in voie !

  2. Noţiunea de asimptomatic induce în eroare şi nu ajută la nimic. Noţiunea de bază este cea de CONTAMINAT, cu simptome mai mari, mai mici, mai grave, mai uşoare, dar oricum având şi atributul corelat de CONTAGIOS. Un contaminat e contagios. Asta e probat de medicină şi de aici porneşte totul.
    Domnule autor, dacă eşti contagios, în funcţie de faza bolii, trebuie să fi izolat şi să nu devii un pericol public. Faptul că în anumite ţări disciplina şi respectul pentru autorităţi e un fapt şi se poate conta pe cooperarea populaţiei nu mai trebuie probat. La noi interpretarea libertăţii este de factură anarhică – de a călca totul în picioare şi a înjura autoritatea, oricare ar fi ea. Funcţionează doar măsura fermă.
    Ticăloasa carenţă este iresponsabilitate de a căuta gâlceavă cu orice preţ. Se vinde bine? Atitudinea de Gică-Contra e benefică în top?
    Aşa că rămâne o chestiune simplă pe care o repet: Contaminatul este contagios. Iar contagiosul iresponsabil, cu simptome mai mari sau mai mici nu-mi va contamina copilul. Şi pentru că nu pot eu să dau iresponsabilului în cap, e nevoie ca statul să pună stavilă iresponsabilităţii. Şi să nu permită contaminarea.
    Ai înţeles, domnule autor, de ce trebuie să staţi carantinat, dacă sunteţi pozitiv, indiferent de ce vor muşchii Dumneavoastră? Libertatea de a mă îmbolnăvi nu v-o dă nimeni.
    P.S. Pentru cultura generală ajută o minimă lectură despre geneza termenului de „carantină”.

  3. care virus ?? ala pentru care politrucii au primit bani grei sa insceneze morti si sa ofere unor romani imbecili – CUM SA PRIMESTI BANI BHAAAAI SA-TI VINZI TARA SI NEAMUL IMBECILI NENOROCITI CE SUNTETI – bani sa se interneze ca avand covrig?? bhaaaai !! TREZITI-VA ODATA !! INCA NU V-AU OTRAVIT – ESTE DOAR O SIMULATIE, INSA DACA LE IESE PLANUL O SA NE OTRAVEASCA PAS-CU-PAS IN ANII CE VIN ! ACUM ESTE MOMENTUL SA VA TREZITI SI SA ALEGEM NISTE CONDUCATORI CARE SA MUNCEASCA PENTRU NOI SI NU IMPOTRIVA NOASTRA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.