Transgaz a finalizat Strategia Climatică și de Decarbonizare

Cu sprijinul Băncii Europene pentru Investiții (BEI), Transgaz a elaborat Strategia Climatică și de Decarbonizare, în vederea tranziției etapizate către o activitate neutră din punct de vedere climatic și consolidării rezilienței la schimbările climatice, luând în considerare cele mai bune practici și politicile și reglementările naționale și internaționale privind schimbările climatice, informează un comunicat al companiei.

Proiectul a fost dezvoltat în contextul European Investment Advisory Hub (Platforma europeană de consiliere în materie de investiții – EIAH).
Obiectivul general al strategiei este dual, referindu-se la aspectele de decarbonizare și la cele climatice.
STRATEGIA DE DECARBONIZARE cuprinde:
▪ evaluarea cuprinzătoare a amprentei de carbon a procesului actual de operare,
▪ obiective cantitative ambițioase de reducere a emisiilor pe termen scurt și mediu și acțiunile propuse la nivel înalt și măsurile necesare pentru atingerea acestor obiective;
▪ opțiuni de decarbonizare pe termen lung;
▪ explicație a rolului compensațiilor și a impactului acestora asupra părților interesate;
▪ strategia de implicare a părților interesate, inclusiv posibilitățile Transgaz de a coopera cu părțile interesate (în aval și în amonte de sistemul de transport al gazelor naturale) în proiecte care contribuie la decarbonizare;
▪ acțiuni necesare din partea Transgaz pentru a îndeplini cerințele și reglementările naționale și internaționale (privind clima), cum ar fi Planul Național Integrat de Energie și Schimbări Climatice.


STRATEGIA CLIMATICĂ cuprinde:
▪ evaluarea de nivel înalt a vulnerabilității climatice pentru Transgaz și principalele sale părți interesate;
▪ acțiuni necesare astfel încât Transgaz să se alinieze la Taxonomia UE și Directiva UE privind raportarea corporativă de sustenabilitate, precum și cerințele prevăzute în cadrul de Aliniere la Acordul de la Paris pentru Contrapărți (cadrul ”PATH”) al BEI;
▪ evaluarea necesarului de investiții, a potențialelor surse de investiții și a eligibilități acestora.
Implementarea proiectelor cuprinse în Planul de Dezvoltare a Sistemului Național de Transport al Gazelor Naturale 2022-2031 aprobat, în conformitate cu măsurile identificate în Strategia de decarbonizare, va contribui substanțial la decarbonizarea activități de transport gaze naturale desfășurate de SNTGN Transgaz SA, în perioada următoare, când gazele naturale vor rămâne pentru o perioadă lungă de timp un combustibil de tranziție.
Elaborată în conformitate cu cadrul PATH al BEI și în strânsă colaborare cu principalele părți interesate, Strategia Transgaz privind clima și decarbonizarea este conformă atât cu reglementările naționale și internaționale în domeniul schimbărilor climatice, cât și cu domenii mai largi de gestionare a mediului.
În sumar, documentul Strategia Climatică și de Decarbonizare a Transgaz poate fi citită la
următorul link: https://www.transgaz.ro/ro/sustenabilitate/strategia-climatica-si-dedecarbonizare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. …lasati tampeniile!…ati auzit de imperiul akkadian?…stiti de ce a disparut?…a fost o seceta de 300 de ani, declansata, ciclic, de el nino…nici vaci suficiente nu erau, nici masini pe combustie interna…stiati ca, la 12000 ani terra trece printr-un proces de racire?…nu o spun eu, o spun astronomii, arheologii samd…va pasa de natura?…puneti padurile la loc, atat de simplu!…

  2. Comunicatul acesta seamana ca doua picaturi de apa cu masurile adoptate intr-o sedinta B.O.B. Alt regim, acelasi limbaj…

  3. Stiati ca un vapor de containere sau transportor de gaz natural lichefiat (LNG) emite CO2 pe an cat 10 000 de masini? Mai rau, cand se transporta LNG din SUA spre UE emisia programata de metan este enorma pentru a prevenii exploziile. Deci aceasta stire ne informeaza ca Romania colonie condusa de imbecili va umple buzunarele unor infractori europeni care se vor imbogatii din „strategia de implicare a părților interesate, inclusiv posibilitățile Transgaz de a coopera cu părțile interesate (în aval și în amonte de sistemul de transport al gazelor naturale) în proiecte care contribuie la decarbonizare”…acelasi circ si aceeasi furaciune care distruge mediul ca si pentru parcurile eoliene sau parcurile solare!

  4. Ttansgaz n-ar putea să finalizeze investițiile la depozitele de gaze ca să extragem când este nevoie cât este nevoie și să nu mai importăm?! Nu-i plătim regește ca să producă maculatură, cum este această „strategie”…

  5. .ai ține mult șarada asta pentru proști cu carbonul? Când o să le spună careva că si ei și țoLele lor și ce bagă-n ei e carbon? Și ce expiră când mănâncă c-cat pe la conferințe de”decarbonizare ” tot carbon este.Viata are carbonul la bază, numai imbecilii n-au aflat asta.N-ai carbon în atmosferă, n-ai verdeață.N-ai verdeață, n-ai nici gargaragii ce-mprăștie banii pe tâmpenii precum „decarbonizarea”, obsesia cretinilor.

  6. Progresism ardielenesc la max ! Așa băieți , în genunchi în fața agendei și cu crema pregătită dinainte…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.