Export de gaze în Republica Moldova

România exportă azi 400.000 de metri cubi de gaze în Republica Moldova, un lucru care se întâmplă destul de rar, potrivit datelor interactive Transgaz.

 

De asemenea, avem și import dinspre Bulgaria – 4,3 milioane metri cubi, o extracție din depozite de 1,1 milioane metri cubi, dar și înmagazinare de 2,3 milioane metri cubi, dovadă că nu prea este cerere de gaz în România. Acest lucru se vede, de altfel, din consumul total, care este de doar 30 de milioane de metri cubi. La începutul anului, spre comparație, acesta aproape ajunsese la 60 de milioane de metri cubi

Producția se menține relativ constantă – 24,6 milioane metri cubi.

România este printre puținele țări din Europa care pot asigura mare parte din consumul intern din surse proprii. Avem trei mari producători: Romgaz, Petrom și BSOG, în Marea Neagră. De asemenea, avem și legături prin gazoducte cu toți vecinii, cu excepția Serbiei, și putem aduce gaze din import atât pe ruta sudică, prin Bulgaria, cât și din Vest, prin Ungaria.

Din 1 aprilie, conform directorului Transgaz, Ion Sterian, România va începe să tranziteze cantități mari de gaze dinspre Turcia spre Ungaria, cu încasarea tarifelor de traznit aferente. Turcia și Ungaria au un acord în vigoare pentru livrarea a 275 de milioane de metri cubi anual, gazul urmând să vină prin Bulgaria și România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1071 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Pai useristii demagogi afirma ca Romania livreaza gaze la greu peste Prut si asta de zeci de ani iar acum Transgaz zice altceva. Noroc ca moldovenii primesc gaz suficient de la Putin la un pret mult mai mic.

  2. „România exportă azi 400.000 de metri cubi de gaze în Republica Moldova”

    -pressiunea ar putea fi crescuta
    (la maximum)
    ca sa le exportam mai mult!

  3. Care-i țara ce are destule gaze iar locuitprii ei plătesc al patrulea cel mai scump preț din Europa?
    PS Liberalizare a fost cuvîntul sub care s-a ascuns „procesul de convergenţă a preţurilor producţiei interne la preţurile de import”. (Nota de Fundamentare -HG nr.488/01.07.2015)

  4. hahahhahaha… stai sa vezi cum o sa trebuiasca sa pompati gaze la iarna catre Maia, catre Zeli – daca o mai fi in viata, catre Ungaria, etc. Sa vezi ce hub o sa fie rromania dupa ce termina FR de distrus toate instalatiile rezervoarelor subterane din Nulandistan.

  5. Văd că se întreține minciuna că de aia o să fie scumpe gazele că le dăm fraților de peste Prut. Doi iepuri dintr-o lovitură.

  6. Sub bagheta PNL și werner , cetățeanul român a fost cel mai impovorat cu taxe și impozite ,plys jaful din plandemie,doar să ne amintim de ticălosul Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.