Triumf pentru „Modern Family” la Emmy Award

La Los Angeles, la “Nokia Theatre”, s-au acordat Premiile Emmy, echivalentul Oscar-ului pentru televiziune, care recompensează cele mai bune programe de televiziune din Statele Unite.

Marele protagonist al seratei a fost Michael Douglas, actorul premiat pentru “Behind the Candelabra”, în regia lui Steven Soderbergh, în care l-a avut alături pe Matt Damon. În timpul ceremoniei, Michael Douglas le-a mulţumit soţiei sale, Catherine Zeta Jones, şi fiilor, mai ales lui Cameron, aflat în închisoare pentru doi ani pentru droguri, pe care “nu l-am văzut de un an”. “Behind the Candelabra” povesteşte răscolitoarea istorie a pianistului Liberace, cu adevăratul său nume Wladziu Valentino Liberace, pianist american virtuoz ce a strălucit pe firmamentul anilor ’60-’70 (adus pe ecran de Micheal Douglas) şi a tânărului său amant, Scott Thompson. Filmul a obţinut 11 “Emmy”, printre care cele pentru “Cel mai bun miniserial”, “Cea mai bună regie” (Steven Soderbergh), “Cea mai bună interpretare” (Michael Douglas, care l-a învins pe Matt Damon).

Claire Danes, recompesată pentru cea mai bună actriţă într-un serial drama, Homeland

“Pot să spun că ai fost magnific. Şi singurul motiv pentru care sunt aici ţi se datorează. Deci, meriţi jumătate din premiu”, a spus cu umor Douglas, arătând statueta.

HBO a câştigat la categoriile dedicate miniserialelor TV cu pelicula “Behind the Candelabra”, despre pianistul Liberace. Totodată, această peliculă conduce în topul Premiilor Emmy cu 11 distincţii, urmată de “Imperiul din Atlantic City”.

“Breaking Bad” şi “Modern Family” au câştigat premiile pentru “Cel mai bun serial dramă”, respectiv, “Cel mai bun serial comedie”, la această a 65-a ediţie a “Galei Primetime Emmy”. “Breaking Bad” povesteşte istoria unui profesor de chimie (Walter White) al unei şcoli superioare din New Mexico, care, în momentul diagnosticării cu o incurabilă tumoră la plămâni, se hotărăşte, pentru a garanta un viitor economic familiei sale, de a deveni producător şi vânzător de metamfetamină.

Echipa de la The Modern Family, Premiul pentru cea mai bună comedie

La secţiunea dedicată serialelor comice, din nou stăpână a fost “Modern Family”, care, pentru a patra oară în patru ani, şi-a adjudecat distincţia pentru “Cel mai bun serial” şi “Cea mai bună regie”, Gail Mancuso. Realizat cu tehnica falsului documentar, “Modern Family” povesteşte întâmplările bizare ale unei familii americane.

Jeff Daniels, care interpretează rolul unui realizator TV în producţia HBO “The Newsroom”, a câştigat Premiul pentru “Cel mai bun actor într-un serial de dramă”, în timp ce Claire Danes a obţinut Premiul pentru “Cea mai bună actriţă într-un serial de dramă”, pentru interpretarea unui agent CIA, suferind de personalitate bipolară, în “Homeland”.

Premiul pentru “Cea mai bună actriţă într-un film de televiziune” a mers către Laura Linney pentru rolul din “The Big C: Hereafter”.

Anna Gunn, cea mai bună actriţă în rol secundar în Breaking Bad

La categoriile dedicate comediilor, Julia Louis Dreyfuss a câştigat Premiul pentru “Cea mai bună actriţă”, pentru al doilea an consecutiv, pentru rolul din producţia HBO “Veep”, o satiră politică, iar Jim Parsons a obţinut Premiul pentru “Cel mai bun actor” pentru rolul doctorului Sheldon Cooper din producţia CBS, “The Big Bang Theory”. Trei premii au mers către “The Big Bang Theory”, printre care şi cel acordat actorului Bob Newhart.

Premiile pentru roluri secundare au revenit actorilor Ellen Burstin pentru “Political Animals”, James Cromwell pentru “American Horror Story: Asylum”, Bobby Cannavale pentru “Boardwalk Empire” (serial dramă), Anna Gunn, pentru “Breaking Bad”, Tony Hale pentru “Veep” şi Merritt Wever pentru “Nurse Jackie”.

În topul producătorilor, HBO conduce cu 27 de Premii Emmy, urmat de CBS cu 16 premii, NBC cu 11 premii, Showtime, cu 7 premii.

Jeff Daniels, premiat pentru The Newsroom

La categoria dramă a făcut senzaţie “House of Cards”, un thriller politic, care a obţinut “Premiul pentru cea mai bună regie” (David Fincher), în rolul politicianului fără scrupule Frank Underwood evoluând Kevin Spacey. Serialul a fost distribuit pe platforma de streaming on line “Netflix”, obţinând de asemenea Premiul pentru “Cea mai bună imagine” şi “Cel mai bun casting”.

Mare deziluzie pentru miniserialul australian “Top of the Lake”, semnat de Jane Campion. La fel şi pentru “Phil Spector”, în regia lui David Mamet, despre legendarul producător muzical american, în interpretarea lui Al Pacino, şi relaţia sa cu avocata Linda Kenney Baden, interpretată de Helen Mirren.

Pe covorul roşu, vedetele au purtat rochii cu design minimalist, în culori pastel

11 nominalizări şi zero premii pentru “The Girl”, de Julian Jarrold, filmul documentar despre Alfred Hitchcock. Niciun “Emmy” pentru serialele multipremiate în anii precedenţi, “Downton Abbey” şi “Mad Men”.

În timpul Galei a fost amintit şi James Gandolfini, actorul din “Sopranos”, decedat în această vară la Roma.

Premiul “Emmy” pentru “Cel mai bun reality-show” a fost acordat producţiei “The Voice” (NBC), iar “Cel mai bun program de varietăţi” a fost declarat “The Coldbert Report”.

Anul acesta, cele mai importante premii din industria TV americană au revenit unei combinaţii de producţii noi şi vechi şi au pus în valoare tendinţele care domină televiziunea în prezent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.