Trump dă vina pe Obama

Președintele Statelor Unite Donald Trump a sugerat, într-un mesaj postat pe pagina personală de Twitter, că administrația precendentă nu a depus suficient efort pentru a preveni ingerințele Kremlinului, iar președintele Obama a ignorat amenințarea, informează cotidianul The New York Times.

Oficialul de la Casa Albă s-a legat, în primul rând, de o afirmație făcută de Barack Obama în cadrul unei conferințe de presă din octombrie 2016.

„Nu există nicio persoană serioasă care să sugereze cumva că cineva ar putea corupe alegerile din America. Nu există nicio dovadă că acest lucru s-a întâmplat în trecut și că ar fi cazul de data aceasta, așa că îi propun domnului Trump să nu se mai plângă și să strângă voturi”, a declarat Barack Obama înainte de alegerile electorale din 2016, fiind citat de Trump pe platforma Twitter.

„Am fost mult mai dur în privința Rusiei, decât a fost Obama, doar uitați-vă la fapte. Știri false!”, a declarat Donald Trump, adăugând că predecesorul său a afirmat acele lucruri „pentru că era de părere că Hillary va câștiga și nu voia să ‘agite apele'”.

La momentul remărcii lui Obama, administrația sa pornise deja o investigare în cazul posibilelor ingerințe ale Rusiei în alegerile electorale.

În octombrie 2016, FBI obținuse un mandat secret pentru un fost asociat al campaniei lui Donald Trump.

Săptămâna trecută, Ksenia Sobciak, candidata partidului Iniţiativa Civică la alegerile prezidențiale din Rusia, a declarat că este de părere că Rusia s-a implicat în alegerile prezidențiale americane din 2016, adăugând că își cere scuze pentru acest aspect.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump – Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous – sunt inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

La 2 februarie 2018, Trump a publicat un memorandum controversat care conţine informaţii clasificate, argumentând că documentul demonstrează că FBI foloseşte în scop politic investigaţia în cazul ingerinţelor Rusiei, pentru a-l discredita.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. De unde pâna unde „ingerintele Rusiei”, R.C., când indivizii au fost inculpati pentru ingerintele UCRAINEI? mai citeste înca o data actul de acuzare, care-n privinta tuturor spune de UCRAINA, si NU de Rusia! Ori, Ucraina a si recunoscut c-a investit în campania electorala a Hitlericii Clinton. Presa Democrata (national-socialista) din SUA si de peste tot produce intox, în scopuri, crede ea, „strategice”, vezi „armele de distrugere-n masa ale lui Saddam”, „atacurile chimice ale lui Bashar”, „amestecul Rusiei”… doar-doar îsi formateaza cititorii à la „1984”, în scopul controlului totalitar, al distrugerii unor cât mai mari regiuni ale lumii (bogate-n materii prime strategice).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.