Tudose și Dragnea, „o relație instituțională”

Premierul Mihai Tudose a descris miercuri seară relația cu președintele PSD Liviu Dragnea ca fiind una „instituțională”, în contextul tensiunilor din partid.

„Azi avem o relație instituțională și așa va fi”, a spus Mihai Tudose la Antena 3.

Întrebat ce a condus la schimbarea relației, Tudose a replicat: „M-am maturizat, am zis că o relație instituțională e mai bună decât una individuală, democrație participativă, ca să citez din domnul președinte Iliescu”.

Chestionat dacă își dorește să preia conducerea PSD,  Mihai Tudose a răspuns scurt „nu”.

Cât privește situația din partid, premierul a afirmat că dă dreptate unor colegi din PSD care s-au plâns că sunt structuri care nu au funcționat.

„S-a reclamat că anumite structuri funcționale nu au funcțional, cum ar fi Biroul Permanent. Au dreptate”, a spus Tudose.

Despre restructurarea Guvernului

Premierul a amenințat, miercuri seara cu plecatul acasă, că dacă nu va fi susținută o restructurare a Executivului.

”Noi dorim o eficientizare a actului de guvernare. Dorim ca deficitul structural, cheltuielile cu funcționarea statului să fie mai mici. Și atunci 24 de ministere e cam mult. Ar trebui să fie mai puține. Cred că numărul ar trebui să înceapă cu unu. Că sunt 19, dar măcar să înceapă cu unu. Apoi, s-au creat în teritoriu o mulțime de structuri care țin de același minister, o mulțime de pui. Mi-aș dori (să fie – n.r.) cam comasate înapoi”, a declarat Tudose la Antena 3.

El a mai spus că trebuie aplicat principiul ”să alerge hârtia, nu tu pe la o mulțime de instituții”.

Întrebat dacă restructurarea Guvernului nu face parte dintr-o agendă politică, premierul a afirmat: ”Eu nu fac parte din nicio tabără”.

”Eu sunt membru PSD. Atât. Noi ne-am angajat, eu m-am angajat că vom face și acest lucru – debirocratizare și o funcționare mult mai coerentă a instituțiilor statului. Ne-am apucat de lucrul ăsta. Dacă deranjează și unii nu sunt de acord și speculează că sunt tabere, am înțeles. Ce vreți să fac? Să spun că nu e bine ce gândesc? Eu așa gândesc. Stau în funcția asta cât timp simt că pot să fac ceea ce simt că trebuie să fac. Dacă nu mai pot să fac lucrul ăsta, plec acasă”, a adăugat Mihai Tudose, precizând că simte că trebuie să facă această restructurare.

De asemenea, el a fost întrebat și despre eventualitatea în care va întâmpina dificultăți în coaliția de guvernare.

”Eu nu spun că am dreptate, dar eu așa sunt. Dacă se consideră că nu am dreptate, se consideră că trebuie să plec acasă. Poate altcineva înțelege mai bine decât mine. să vină altcineva să gestioneze mamutul ăsta și să o ducem în continuare așa, la nesfârșit, eventual să mai facem încă zece structuri sau încă patru ministere”, a conchis Tudose.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. In foto e un grup de ofiteri acoperiti,in pauza de cafea!Stela…

  2. ”Eu nu fac parte din nicio tabără”, afirma actualul Premier al ROMANIEI domnul Mihai Tudose intr-un interviu la A3, in compania domnului Mihai Gadea ! Am vazut interviul si parada de vorbe legat de Palatul Elisabeta, dar nu asta vreau sa scot in evidenta parada facuta de Premier legata de forma actuala de guvernare republica, asa este ROMANIA conform CONSTITUTIEI ROMANIEI este republica … ! Dar legat de afirmatia cu tabara …, eu un simplu condicar, lefegiu, nu il cred, eu cred ca lantul de la gatul domniei sale duce pe la fosta securitate sau cum se mai numeste respectiva institutie azi, dar nu este singurul in situatia asta, majoritatea celor care decid ceva in tara asta sunt securisti, place, nu place, asta este realitatea care cade in capul nostru aici in tara noastra ROMANIA care este o republica … ! As spera sa ma insel in perceptiile mele legat de securismul din tara noastra, as spera sa aiba dreptate Premierul Tudose si Mihai cu autostrazile, cu rascumpararea santierul naval de la Constanta, cu INVESTITIILE anuntate in seara asta pentru tara asta a noastra, Doamne ajuta ! p.s. m-am linistit acum cand am aflat ca domnul Premier Mihai Tudose este intr-o relatie ” institutionala ” cu domnul Liviu Dragnea ” aga ” in PSD si la Camera Deputatilor din Parlamentul ROMANIEI, cum o fi socoteala asta probabil ca numai ala negru si cu coada stie … !

  3. Considerați că un program precum programul „Rabla” din industria auto ,care să contribuie la înlocuirea politicienilor precum, Tăriceanu, Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Klaus Iohannis,etc., cu alții noi, ar fi necesar și în politică ? Traian Băsescu parcă a zis că se retrage; chiar de mai multe ori ? remarca’i ;i c[ pe vremea lui Agamiță Dandanache nu erau programe „așa moderne”, ca astea de sunt în vremurile actuale ?

    • Și cine să primească tichetele de pe rable și totodată să cumpere noutăți?

  4. Considerați că ar fi necesare și modalități de concediere, pe perioada exercitării mandatelor ,pentru ocupanți ai unor funcții precum cei anterior amintiți ?
    Ați susține candidatura doamnei Mariana Gheorghe pentru funcția de președinte ?

    • N-am sesizat că doamna în cauză ar fi făcut ceva ce ar putea fi considerat vreun avantaj pentru români, din postura de CEO al Petrom, ba chiar aș avea tendința să afirm contrariul.

  5. Considerați că Mihai Tudose ar putea fi considerat prim ministru și de vreo două ori ministru al economiei dacă în mandatul său de la Palatul Victoria s-a făcut propunerea de a fi înlocuită doamna Mariana Gheorghe de la conducerea OMV-Petrom, cu destulă vreme chiar, până să își încheie mandatul ?

    • Petrom are ca acționar majoritar grupul OMV. OMV are ca acționar majoritar statul austriac. Pe cale de consecință Palatul Victoria n-are nicio treabă cu Petromul, conducerea Petrom se schimbă legitim de la Viena.

  6. Ai inceput sa citezi din domnul Ion Iliescu ?! Care ?! Cel pe care il blamai in „tineretea ta politica” in intalnirile oculte „clandestine” cu cei de teapa ta. „Relatii institutionale” ?! Cumva cele in baza carora ai fost propulsat in fruntea Guvernului Romaniei de unde te uiti in jur precum „curca in craci” nestiind cei cu tine acolo si cum te-ai trezit pe musuroiul de furnici…?! Bramburitule si incurca lume o sa dispari pe propria limba,fitilistule si imbarligatorule, nu avea nicio grija ca nu o sa scapi usor…?!

  7. Mai nou, Romania este condusa de soferi, de soferii maharelor. Carmen Dan nu a vorbit cu viitorul sef al politiei ci cu soferul lui Dragnea care l-a numit in viitoarea functie pe viitorul sef al politiei romane.

  8. Poate din punct de vedere al managementului PM este valoros, dar am fost socat de limbaj. Ma intreb cui se adresa in emisiune, pe cine vrea sa convinga ca-i bine informat si ca are planuri deosebite, pe noii ”eliberati”? Regret, mi-as dori un PM care a depasit zona de la periferia societatii si care a gasit suficienta putere ca sa-si imbunateasca limbajul si atitudinea de Ferentari sau cum se mai numesc acele zone intunecate din societate. Unii colegi din cursul primar din orfelinat aveau un limbaj mai elevat decat domnul PM. Este bine ca are relatii doar ”institutionale” altfel am cred in proverbul:”Cine se aseamana se aduna/sunt prieteni”. Ca limbaj il intrece pe fostul presedinte, poate spera sa castige alegerile prezidentiale cu simpatia acelora asemanatori lui.

  9. Nu stiam ca dragnea si tudose sunt INSTITUTII, pentru a avea „relatii institutionale”. Daca se facea vorbire de alt fel de relatii, mai intelegeam.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.