Turişti în pericol: Ore de foc pentru salvamontişti

Peste 100 de persoane au fost salvate, în ultimele 24 de ore, de către salvamontişti, 42 dintre acestea fiind transportate la spital, anunţă, duminică, Salvamont România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 90 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, se arată pe pagina de Facebook a salvamontiştilor.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri, în număr de opt, au fost primite de către Salvamont Bihor, urmând Salvamont Municipiul Braşov, cu şapte apeluri.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 105 persoane. Dintre acestea, 42 au fost predate serviciului de ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Au fost şi două persoane care au fost predate elicopterului SMURD pentru transport aerian la spital. S-au primit şi 48 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile”, menţionează reprezentanţii Salvamont în postare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Se percepe pentru o salvare intre 1000 lei și 10000 lei funcție de complexitate și ceva mii de euro pentru cele cu elicopter? Mai ales când inconștienții sunt din lumea bună și au de unde dea pentru că cineva le-a salvat viața.

  2. Cocalarii în adidași și cu inele în limbă…
    Trebuie lăsați să înghețe!…Să vadă posteritatea ce idioți au trăit pe timpul lui Iohannis!…

  3. Celor care merg pe trasee interzise și care nu se echipează corespunzător li se prezintă factura după ce sunt salvați? Una grasă, să se învețe minte!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.