Turiști prin Hunedoara. Mănăstirea Prislop, un loc îndrăgit

Turiștii au ajuns în Judeţul Hunedoara și nu puțini. Multe obiective turistice sunt la mare căutate, Mănăstirea Prislop se numără printre ele. Castelul Corvinilor Hunedoara, parcul Giardini din Zoe din localitatea Banpotoc adună curioși.

Vorbim de nu mai puțin de două milion de turişti, anul trecut, potrivit datelor centralizate de  Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.

Conform unui studiu efectuat de către specialiştii DGAMPT Hunedoara, structură subordonată Consiliului Judeţean, Mănăstirea Prislop a fost vizitată anul trecut de peste 500.000 de oameni, Castelul Corvinilor a avut un flux de 392.00 de turişti, iar grădinile aristocratice din Boholt au fost în atenţia a 100.000 de vizitatori.

„Am considerat că este necesară derularea periodică a unor cercetări de marketing, primare şi secundare, care să fie puse la dispoziţia tuturor celor implicaţi în activitatea de turism. Astfel că, prin Departamentul de Promovare şi Dezvoltare Turism, am reuşit să luăm legătura directă cu majoritatea celor implicaţi în turism, cu administratorii unităţilor de cazare şi cu administratorii obiectivelor turistice, şi astfel am reuşit să alcătuim două baze de date, prima cu numărul de vizitatori, iar cea de-a doua cu numărul de înnoptări în judeţul Hunedoara”, a declarat  pentru Agerpres, directorul general al DGAMPT Hunedoara, Radu Barb.

Clasament al primelor 20 de obiective vizitate de turişti  

  • Mănăstirea Prislop
  • Castelul Corvinilor şi Giardini din Zoe
  • Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia
  • Băile Daco-Romane Geoagiu Băi
  • Rezervaţia de Zimbri Slivuţ-Haţeg
  • cetatea Ulpia Traiana Sarmizegetusa
  • Parcul Naţional Retezat
  • Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului

„Ceea ce este demn de semnalat este faptul că în primele 20 de poziţii ale clasamentului se numără şi investitori privaţi în turism, cum ar Dinosaur World Transylvania sau Arsenal Park Orăştie, ceea ce arată interesul faţă de potenţialul turistic al judeţului.

Acest lucru demonstrează că strategia de dezvoltare a judeţului Hunedoara, pusă la punct de Consiliul Judeţean şi partenerii acestuia oferă acum roadele aşteptate”, a precizat Radu Barb.

Pe de altă parte, anul trecut în unităţile de cazare ale judeţului au fost consemnate 680.000 de înnoptări, cele mai multe în staţiunea Geoagiu Băi, urmate de staţiunea Straja şi de pensiunile din Ţara Haţegului.

„Numărul de înnoptări este foarte important pentru că turistul vine şi achită costurile aferente acestora, dar şi consumă în perioada în care rămâne la o unitate de cazare, ceea ce este un aspect important pentru definirea unei strategii viitoare în domeniu. Cred că anul viitor vom sta cu mult mai bine decât acum”, a arătat directorul general al DGAMPT Hunedoara.

Instituţia va continua să promoveze obiectivele turistice din judeţul Hunedoara, inclusiv prin participarea la târguri de profil sau prin aplicaţii dedicate celor interesaţi de călătorii, acestea fiind disponibile deja în mediul online.

CJ Hunedoara administrează, în prezent, cele 5 cetăţi dacice din Munţii Orăştiei, cu fosta capitală Sarmizegetusa Regia

  • Cetatea Ulpia Traiana Sarmizegetusa – fosta capitală a Daciei Romane, prin Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane
  • Panteonul Moţilor de la Ţebea
  • Mai multe case memoriale  (pentru fiecare dintre acestea fiind stabilite strategii de promovare)

Mănăstirea Prislop, locul Părintelui Arsenie Boca

Citeste si  Propuși spre canonizare în 2025

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.