Udrea insistă pe tema regionalizării

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a vorbit vineri, la Tulcea despre necesitatea regionalizării în faţa studenţilor bursieri care participă la şcoală de vară „Comunităţi româneşti, identitate europeană”.

„Eu cred că încă se poate face această reîmpărţire administrativ-teritorială a României, chiar dacă, în iunie, la propunerea preşedintelui Traian Băsescu, momentul a fost amânat. Trebuie să existe voinţă politică şi recunosc că nu există o foarte mare voinţă pentru a se face această reorganizare înainte de alegerile din 2012. Avem nevoie de această reorganizare administrativ – teritorială care să ţină cont de resursele economice pe care le are o regiune”, a declarat Udrea, citată de Agerpres.

Aceasta a spus totodată că a constatat că se cheltuie sume foarte mari pentru proiecte cu impact minor, până în prezent fiind depuse doar două proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii inter-judeţene.

„Fărâmiţarea aceasta administrativ-teritorială excesivă blochează dezvoltarea şi primul argument pentru a susţine o nouă împărţire, din punctul de vedere al MDRT, este o mai bună coordonare a investiţiilor la nivel naţional, o coerentă dezvoltare a infrastructurii şi capacitatea de a propune proiecte relevante la nivelul unei regiuni. Dacă ar fi trei sau patru judeţe la un loc, s-ar putea propune proiecte mari, cu adevărat importante pentru economia regiunii”, a explicat Elena Udrea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.