Un cântăreț francez s-a căsătorit la 94 de ani

Cine dă mai mult? Cine este capabil să-l bată? Popularul artist francez, Hugues Aufray, idol al tineretului țării sale și al altor națiuni europene, care era divorțat din 1951, tocmai ne-a surprins căsătorindu-se din nou la vârsta de 94 de ani! Iluzia nu are limite.
Poate vă amintiți titlurile grozave ale melodiilor acestui reprezentant al anilor „hippie”. Născut în august 1929, el a început ca chitarist, apoi s-a dedicat sculpturii, dar a revenit rapid la cântec. El și-a compus toate lucrările, dar a interpretat și unele dintre ale lui Bob Dylan, aranjându-le în stil propriu.
Aufray a aparținut generației Silviei Vartan, Françoise Hardy, George Brassens, Serge Gainsbourg, Johnny Halliday și Adamo. Au fost ani ai tinereții noastre pe care nu îi vom uita niciodată, pentru că au aparținut unui trecut fără șocurile, atacurile și duelurile epocii actuale. Au fost ani de o anumită doză de iubire liberă, reprezentată de istorica sală „L’Olympia” din inima capitalei franceze.
În 1951, s-a despărțit de prima sa soție, Helene Faure, divorțând la scurt timp după. Helene a murit în 2021, iar Hugues a rămas văduv până la această căsătorie surprinzătoare cu partenera sa, Muriel Megevand. Diferența de vârstă dintre cei doi este de 45 de ani.
În 1945, Hugues și-a început cariera muzicală când Eddy Barclay, proprietarul unei case de discuri, l-a descoperit și i-a oferit primul său contract. Dar prima melodie care a avut un mare succes internațional (Santiano) a fost produsă abia în 1961. Acest titlu a fost adaptarea sa după un vechi cântec al marinarilor englezi.
În acel an, Maurice Chevalier l-a făcut să vină la New York, reafirmându-și cariera cu o serie de titluri în limba engleză, prin alăturarea trio-ului „Peter, Paul and Mary” care i-a permis să-l  întâlnească pe Bob Dylan. Unele dintre titlurile acestuia din urmă, traduse în franceză, cu unele modificări, au devenit hituri importante de public.
Începând din 1965, Aufray a devenit un idol al tinereții, vânzând sute de mii de albume ale sale, printre care s-a remarcat „Celine”, o adaptare a unei balade irlandeze.
În lumea lui Hugues Aufrey, rap și rapuri nu existau încă. Cântecele au fost rareori politice, iar ceea ce a fost apărat muzical au fost dragostea, prietenia și pasiunea cuplului. Nici homosexualitatea nu trecuse în prim-plan, iar activismul politic din cântec nu trezise încă un mare interes.
Ceea ce a contat erau marile „mase” de hippie: Insula Wight, Amougies în Belgia, și în special, Woodstock. Aufray a susținut contracultura hippie și pacifismul, exprimate în demonstrațiile împotriva războiului din Vietnam. Trebuie remarcat faptul că tulburările sociale care au existat în anii 60 și 70, în Statele Unite și Europa de Vest, au contribuit în mare măsură la popularizarea acestei dorințe de a răsturna cultura predominantă din birourile guvernamentale.
O parte din repertoriul lui Aufray include o serie de cântece în spaniolă, care amintește de perioada petrecută la liceul francez din Madrid, când nu devenise încă o icoană a cântecului francez, deși principala referință din repertoriul său provine din „folk” american.
Să te căsătorești la 94 de ani este o nouă pagină a unui alt tip de succes.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. La urma urmei, el nu-si face griji din cauza diferentei de varsta.
    Cum era bancul ala…
    -Bine mosule, dar nu ti-e teama sa o iei pe frumoasa asta de nevasta la o asa varsta inaintata?
    -Asta e: daca moare, moare!!

  2. AR TREBUI autopsiat sa se afle CE anume este deosebit in Structura VIGILENTZEI.
    Asta numi DACA (mai) functioneaza … ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.