Veste bună pentru bugetarii care lucrează cu proiecte europene

Legea pentru modificarea şi completarea Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost promulgată marţi de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit formei propuse spre promulgare, respectiva lege prevede că la „personalul din aparatul propriu al consiliilor judeţene, primării şi consilii locale, din instituţiile şi serviciile publice de interes local şi judeţean din subordinea acestora, nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, nivelul veniturilor salariale majorate nu poate depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de viceprimar sau, după caz, a indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui consiliului judeţean, a viceprimarului municipiului Bucureşti, corespunzător nivelului de organizare: comună, oraş, municipiu, sectoarele municipiului Bucureşti, primăria generală a municipiului Bucureşti, majorată”.

De asemenea, sumele necesare majorării salariale sunt acoperite din bugetul proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Aceeaşi lege stabileşte noi parametri pentru personalul clerical şi neclerical din lăcaşele de cult, anume numărul de posturi şi funcţia asimilată postului.

Respectiva lege a fost atacată la Curtea Constituţională, la începutul lunii aprilie, însă obiecţia a fost respinsă de CCR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. de lucrează pe proiecte europene sunt pilele și amantele politicienilor.
    Ca mai toți bujetarii. Asa deștepți sunt, ca au accesat numai 30% din banii alocați. Și aia, pentru patinoare, parcuri la tara, alei
    pe câmpuri sterpe.
    Intre timp, spaniolii și polonezii au accesat 110%!
    Știți bancul cu bordelul care mergea prost, schimbau mobilierul, vopselele, floricelele, numai „lucratoarele”, nu…

  2. Si care-i vestea buna? Viceprimarii au salariile blocate de vreo 3 ani. Nu zic ca e bine sau rau dar nu mai dati titluri doar sa semanati cu „Stiri pe surse”.

  3. ce rol au viceprimarii și consilierii? Pe timpuri, erea primarul, secretarul și agentul agricol. De exemplu, înainte de 1989 la sectorul I București lucrau 38 de funcționari. Acum, cu toată electronica, lucrează doar câteva sute sau mii?
    Și sa mai știi un lucru, în politica întra doar aia care nu au meserie sau nu iubesc munca!

  4. E mai rău decît credeți. Proiectele UE nu sînt spre binele europeanului darămite spre binele românului. De aceea sînt plătiți bine să-și calce pe conștiință, să-și vîndă frații fără a sta prea mult pe gânduri.

  5. Sa traduc pentru fraieri… UE isi cumpara loialitatea birocratilor locali, ca sa implementeze toate gunoaiele de decizii care sunt pe teava. Incepand cu interzicerea fertilizatorilor, identitate digitala, taxe peste taxe, „amprenta de CO2″… taxa pe gaz, taxa pe litru de benzina, taxa pe apa, taxa pe vaca din batatura, drepturile deviantilor sexuali, etc. daca aveti ceva de comentat o sa puna jandarmii si militia care implementeaza din fonduri europene „reforma legii si ordinii” si porcusorii si judecatorii care reformeaza justitia o sa va bage-n puscarii si o sa va confiste bunurile/conturile/proprietatea. Cam cum s-a intamplat si in Canada, si in Olanda… dar voi iesiti in strada numai daca va cheama pe FB

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.