(VIDEO) A murit cel mai bătrân urangutan din lume

Cel mai bătrân urangutan din lume, în vârstă de 62 de ani a murit la Grădina Zoologică din Perth, Australia,  decesul fiind „din cauze naturale“, spun îngrijitorii de la Grădina Zoologică, potrivit TIME.

Puan, care înseamnă „doamnă“ în limba indoneziană, este un urangutan de sex feminin, care a lăsat „o incredibilă moștenire“ de 54 de urmași, din care 11 sunt puii ei, ajutând la salvarea speciei ei, potritiv declarației celor din Perth.

„A făcut atât de multe pentru colonia din această grădină zoologică și pentru supraviețuirea speciei ei“, spune Holly Thompson, cea care a supervizat evoluția acestei specii. „În afară că a fost cel mai în vârstă membru al coloniei noastre, a fost și membrul fondator al programului nostru de menținere a speciei, lăsând o incredibilă. Moștenirea ei genetică este se regăsește în puțin sub 10% din populația de urangutani din lume“.

7.500 de exemplare în întreaga lume

Urmașii lui Puan se regăsesc în Europa, SUA, Australia și junglele din Sumatra. Un nepot de-al lui Puan, Nyaru, este cel mai tânăr urmaș al ei care va fi eliberat în sălbăticie.

Puan s-a născut aproximativ în anul 1956 pe insula Sumatra și a fost făcută cadou de către Malaezia Grădinei Zoologice din Perth în anul 1968. Femelele de urangutan rareori depășesc vârsta de 50 de ani, iar în 2016 a fost recunoscută de Cartea Recordurilor care fiind cel mai bătrân urangutan din lume.

Urangutanii din Sumatra sunt o specie pe cale de dispariție cu numai aproximativ 7.500 de exemplare în întreaga lume, potrivit WWF. La Grădina Zoologică din Perth, Puan a lăsat în urmă doi fiice, patru nepoți și un strănepot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.