(VIDEO) Incendiu cu flăcări uriașe

Un incendiu a izbucnit duminică dimineața în curtea unei firme în care sunt depozitate frigidere din localitatea Popești-Leordeni.

Incendiul s-a produs la stive de materiale reciclabile (frigidere, etc) depozitate în curtea unei firme din Popeștti-Leordeni, la intersecția Șoselei de Centură cu Șoseaua Oletniței.

UPDATE Incendiul a fost localizat, a informat ISU Bucuești-Ilfov în jurul orei 9.00.

„Incendiul este localizat. Se redimensionează dispozitivul, rămân 12 autospeciale de stingere la caz”, au transmis pompierii. Incendiul a avut loc în curtea unei firme în care sunt depozitate frigidere din localitatea Popești-Leordeni.

La fața locului au fost trimise peste 20 de autospeciale.

Potrivit pompierilor, flăcările au avut o intensitate foarte mare, de peste 5-6 metri și a existat pericol de extindere.

Suprafața afectată a fost de peste 3.000 de metri pătrați. Conform pompierilor, nu sunt persoane rănite.

Autoritățile au emis duminică și un mesaj Ro-Alert, prin care populația este sfătuită să ocolească zona. „Dacă sunteți în apropiere, evacuați zona. Luați măsuri de adăpostire și autoproecție”, se arată în mesaj.

Garda de Mediu: Nu au fost înregistrate depășiri ale substanțelor toxice după incendiul de duminică

Garda de Mediu a anunțat că nu au fost înregistrate depășiri ale substanțelor toxice în urma incendiului de duminică dimineața din Popești-Leordeni.

Potrivit Gărzii de Mediu, în incendiul de duminică dimineața de la un depozit de colectare a materialelor reciclabile din localitatea Popești – Leordeni, județul Ilfov, au ars, din primele constatări, circa 7000-8000 de metri cubi de deșeuri electrice și electrocasnice (DEE), cauza incendiului urmând să fie stabilită.

Întrucât incendiul este încă în desfășurare, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov vor continua să monitorizeze situația din teren până la lichidarea completă a flăcărilor, urmând să demareze verificările privind respectarea legislației de mediu, respectiv a prevederilor din autorizația de mediu.

„Laboratorul CBRN al ISU monitorizează substanțele toxice industriale, O2, monoxid şi dioxid de carbon. Nu au fost sesizate substanțe toxice industriale (STL, ŞTI). CO, CO2, depășiri mari”, a transmis Garda de Mediu.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Una-i una, alta-i alta! Adicătelea polițiștii sa aplice legea privind amenzile dar guvernanții să nu aplice legea salarizării și alte legi. Așa și cu pompierii care trebuie sa se deplaseze cu viteza luminii la incendii ca sa aplice legea iar guvernanții să o lălaie cu aplicarea legii. Pentru unii muma pentru alții ciuma! De ce nu aplica toți legea?

  2. Autorizatia de la ISU ? Pichet antiincendiu ? Iar daca-i o firma asa de „mare „de ce nu are 2-3 pompieri specializati ? Pot angaja din cei care au iesit la pensie.Oricum legislatie brambura ,controale aiurea ,etc. Pe vremaea lui Ceausescu Cel putin de 2 ori pe an veneau pompierii militari si faceau instructaj pe viu cu salariatii din unitatile de productie. Si fiecare sector avea stingatoare cu spuma ,cu praf si bioxid de carbon ,plus hidranti . Iar la instructajul lunar de protectia muncii se prelucrau si regulile PCI .Se pare ca de citiva ani incoace s-au inmultit incendiile . Pe la firme ,prin paduri ,pe la spitale mai ales . Tara condusa de poolifrici scoliti prin cotacombe ( fabrici de diplome ), care isi mai si secretizeaza diplomele . Pe astia nu-i paste nici un incendiu ?

  3. Avea autorizație acel depozit din Popesti-Leordeni? Dacă da, cine a verificat respectarea normelor sanitare? Ce se întâmplă în acea localitate, unde sunt autoritățile? Sau sunt băgate în importul de deșeuri? Cum a rămas cu ancheta la firma din Popești-Leordeni unde a explodat un obiect pe care îl distrugeau cu utilajul și a murit un om? Deșeurile care erau distruse au fost aduse din alte țări sau nu? A lămurit cineva ce noxe sunt eliberate la distrugerea acestor deșeuri? Și nu-i așa că dacă primăvara sunt arse în curte resturile vegetale vine Poliția Locală și aplică amendă? Ce țară în mizerie, ce batjocură…

  4. Nu sunt rezervoare cu apa pentru stingerea incendiilor? Cum de s-a acordat autorizatia de constructie? S-a dat spaga?

  5. Cică poluatorul plătește! Vax albina! Poluarea de produsa de o astfel de firma poluează de 1000 de ori mai mult decât 1.000.000 de centrale termice de apartament. Huuo jigodiilor de la protectia mediului! Băgați la închisoare pentru 1000 de ani patronii unor astfel de firme care nu iau toate de măsurile împotriva poluării!

  6. Ati vazut-o la tv pe taranca cu ifose care spunea ca mizeria infecta, bomba ecologica din coasta Bucurestiului are autorizatie de functionare? Alooo Tantos Barna, Caporale Ciuca si ceilalti neinstruiti din Guvernul Romaniei neguvernate, ce nenorociri mai vreti sa se intample ca sa realizati ca acest stat mafiot a devenit groapa de gunoi a Europei, cu gunoaile deversate langa Capitala? In ce lume si in ce tara traiti?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.