WikiLeaks, o operațiune sub drapel fals?

assange

Site-ul WikiLeaks și fondatorul său, Julian Assange, au devenit celebri publicând informații „scurse din interiorul administrației SUA. Acum, site-ul se confruntă cu propriii „trădători, care oferă informații pentru a distruge mitul WikiLeaks și a sugera că este rezultatul unei complicități cu Rusia lui Putin.

În luna februarie, The Intercept publica informații din 2016 puse la dizpoziție de un fost angajat WikiLeaks: Julian Assange a cerut sprijinirea campaniei lui Donald Trump și sabotarea campaniei lui Hillary Clinton. Acum, același fost angajat a declarat pentru The Daily Beast că unul din scopurile WikiLeaks și ale lui Assange este „anihilarea totală a regimului actual din SUA și a oricărui regim care se menține la putere prin minciună. Implicarea în alegerile din SUA „a fost un aspect al alinierii lui Assange la strategia președintelui Vladimir Putin, cu SUA drept dușman comun, spune fostul angajat WikiLeaks.

La fel, încercarea lui Assange de a forma un partid în Australia și de a candida acolo a fost „o încercare de a legitima propaganda rusă, punând-o sub umbrela transparenței și credibilității cu care era creditat WikiLeaks. „Oamenii ăștia sunt fanatici, și nu în sensul bun. Te vor minți cu nonșalanță, spune sursa amintită despre foștii săi colegi.

Julian Assange a reacționat prompt la publicarea informațiilor din luna februarie. El a precizat că angajații Wikipediile lucrau prin rotație și oricare dintre ei ar fi putut posta afirmațiile despre campania prezidențială americană. În plus, spune Assange, afirmațiile nu puteau fi postate de el, întrucât se afla, începând din 2012, în exil, la Ambasada Ecuadorului din Londra, unde nu a avut acces la Internet. Replica lui Assange la noile informații se lasă așteptată, pentru că, începând din martie 2018, nu are acces la Internet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Ce superb. „anihilarea totală a regimului actual din SUA și a oricărui regim care se menține la putere prin minciună“. Acest articol face un foarte mare bine lui Assange și Wikileaks. Păi cine nu ar vrea să lupte de partea lor? Sunt Greenpeace-ul politicii și a socialului. Unde semnez pentru adeziune?

  2. Mana ruseasca si nu complicitatea ruseasca. Am sustinut acest adevar inca de la retragerea agentului in Rusia De altfel,
    este o traditie bolsevica in acest sens, revenirea oficiala, nedisimulata, a agentilor la patronii lor!!!Cand in fruntea
    CIA se intampla sa ajunga un neinregimentat miscarii marxiste mondiale, atunci au loc defectari ale unor conserve,pentru
    fortarea demisiei/demiterii…

  3. Si de unde stim noi ca nu ne minte grosolan sursa asta misterioasa care face „dezvaluiri” despre WikiLeaks? Pe de alta parte tot ce a publicat WikiLeaks era in intregime adevarat, deci care este atunci legatura intre niste informatii reale si Putin? Faptul ca informatiile erau reale si stanjenitoare nu este meritul lui Putin, nu Putin i-a indemnat pe ticalosii dati in vileag sa faca tot felul de grozavii indreptate impotriva umanitatii.

  4. Ce mafie e mai rea ruso americana, americano germana, israeliano turca….
    Asa multe obtiuni si o singura viata de sclav pentru stapinul potrivit….
    Asa- romanul cind se veseleste vede cum mafiotii se secera intre ei.

  5. In concluzie rusii e de vina si cand nu respecta amerlocii legea. Rusii e de vina pentru toate relele din lumea asta, indiferent cine le-a facut. Muricanii sunt porniti contra rusilor precum nazistii contra evreilor. Peste tot e mana lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.