
Comisia Electorală Centrală (CEC) a Rusiei a anunţat joi că 11 aspiranţi rămân în cursa pentru validarea candidaturilor în vederea alegerilor prezidenţiale din 17 martie, când preşedintele Vladimir Putin urmăreşte să obţină încă un mandat, transmite agenţia EFE.
„În etapa actuală avem 11 persoane care participă la campania electorală, dar, într-adevăr, sunt în stadii diferite”, a semnalat preşedinta CEC, Ela Pamfílova. Aceasta a precizat că trei dintre cei 11 sunt independenţi, cum este şi cazul lui Putin, care este susţinut însă de partidul prezidenţial Rusia Unită şi de cel social-democrat Rusia Justă.
Toţi candidaţii independenţi au ca termen sfârşitul lunii ianuarie pentru a colecta cele 300.000 de semnături necesare.
Încă nu este clar dacă va fi validată candidatura politicianului liberal de opoziţie Boris Nadejdin, singurul dintre cei 11 aspiranţi care se manifestă împotriva continuării războiului declanşat de Rusia în Ucraina. Întrucât este susţinut de un partid, formaţiunea neparlamentară Iniţiativa Civică, el trebuie să strângă numai 100.000 de semnături.
Comisia electorală a respins la sfârşitul lunii decembrie pentru erori şi vicii de formă candidatura unei jurnaliste anti-Kremlin necunoscută de majoritatea ruşilor, Ekaterina Dunţova, care era susţinută de o „iniţiativă populară”. După ce recursul i-a fost respins de Curtea Supremă, Dunţova a anunţat că în campania electorală îl va susţine pe Nadejdin.
Totuşi, actualul preşedinte în vârstă de 71 de ani este aproape sigur de obţinerea unui nou mandat. Conform Constituţiei revizuite, el ar mai putea candida din nou chiar şi în 2030, mandatul prezidenţial fiind de şase ani.
@ala de la 23:47
Te-ai sculat, dar nu te- ai trezit!
Vorbesti tu despre sevraj, incultura?!?
Axoane, te pomenesti ca tocmai URSS nu mintea in publicatiile ei…
Esti un mincinos jalnic!
Rusine axon!
Cotidianul este inca din pandemie tribuna globalistilor deviati,antiromanilor si anticrestinilor,a vanzatorilor si tradatorilor de tara ,un stalp solid al dictaturii care a inceput restauratia bolsevica a anilor 50.Orice opinie contrara curentului e cenzurata.
De ”înlocuit” pe Putin îl vor înlocui tovarășii lui , în nici un caz alegerile. Unde s-a mai pomenit în lumea democratică să auzim că poporul a votat (pe bune) și a fost și ”ascultat” în ceea ce a ales. Nici in SUA nu se mai întâmplă lucrul acesta.
Iluzia democrației ne-a cuprins și pe noi in anii ’90 și nu ne mai părăsește de atunci, da’ securiștii știu ei ce fac și mai ales cum și ce metodă vor folosi ca să iasă de fiecare dată ai lor la putere. Filmu’ ăsta cu alegerile libere l-am mai vizionat, e frumos dar din păcate iluzoriu.Poporu a dormit și va continua să doarmă:
”curgă ‘ berea-n valuri
spumege pocalul,
sfârâie grătarul,
Dulce Românie , asta îți doresc!”
Poezie pentru anul întâi la Univeritatea SRI la cursul obligatoriu necesar pentru angajarea in BEC.
Ia-ti pastilele, cocos, ca sevrajul iti scoate la iveala incultura, ura, lipsa ratiunii si incapacitatea analizei.
Noi stim ca si te intelegem, da’ altul mai carcotas poa’ sa-ti interpreteze sevrajul drept disperare. N-asa ca n-ai motiv de disperare ca s-a ales-bules de alde Zely, Bibi si fostul hegemon?
@ Pricaz…Da, romanii mint in publicatiile lor, cum mint si Savantii moldoveni la care te referi…Insa rapoartele Ofiterilor romani trimise lui Ion Antonescu NU erau publice…
Cu alta ocazie voi relua tema cu Holocaustul roman in Basarabia produs de Regimul legionar antonescian, soldat cu un numar de morti intre 280.000 si 350.000. Sunt date oficiale recunoscute de Romania.
Catindații sunt balerine de decor gen balșoi teatr, pentru dansul șefului.Rusa politică nu are termen pentru”adevăr”.