La Alba Iulia

Zeci de români și basarabeni s-au prins în Hora Unirii

Zeci de români și basarabeni s-au prins în Hora Unirii, marți, în Piața Cetății din Alba Iulia, la împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. O studentă din Republica Moldova a spus că speră la un viitor împreună, ca la 1918, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Românii și basarabenii care au participat, marți, la manifestările dedicate zilei de 27 martie, sunt susținători ai unirii României cu Basarabia și au venit cu steaguri ale celor două țări.

Manifestările au început cu intonarea imnurilor naționale ale celor două state și a continuat cu alocuțiuni și scurte poezii, care evocau momentele de la 27 martie 1918 și îndemnau la o nouă unire.

La final a avut loc un scurt program artistic realizat de studenții basarabeni. De asemenea, cei prezenți, aproape 100 de oameni, s-au prins într-o horă mare, iar apoi în două, sub forma unor cercuri concentrice.

Manifestările au fost inițiate de Organizația Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba Iulia.

Vicepreședintele acesteia, Valeria Purciuc, a declarat, presei, că la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România se simte mândră că este basarabeancă, că e româncă

”Sperăm la un viitor împreună, cum a fost la 1918. Fraților de peste Prut le transmitem că suntem alături de ei, gândim în aceeași limbă, avem același ideal național, sperăm în același viitor. Noi ne simțim români, nu doar basarabeni”, a spus Valeria Purciuc.

La Alba Iulia învață peste 100 de elevi și studenți din Republica Moldova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.