Cum vrea PSD să refacă USL

Pesediştii îşi fac scenarii pentru „refacerea” USL după europarlamentare. Refacerea USL este posibilă, în viziunea lor, dacă liberalii eşuează la alegerile europarlamentare. 

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, că este foarte important scorul pe care PNL îl va obţine la alegerile europarlamentare, spunând că, dacă PNL va lua un scor mic, atunci există şanse mari ca USL să se „reactiveze”.

„Alegerile pentru Parlamentul European sunt un test şi pentru toate partidele politice, şi pentru alianţa electorală PSD-UNPR-PC, dar şi pentru PNL. Acum, după ce liberalii au plecat din USL şi au ţinut foarte mult să rupă această uniune politică, se întâlnesc cu electoratul de unii singuri. E important ce scor vor lua. Dacă vor lua un rezultat mic, eu cred că sunt şanse mari ca USL să se reactiveze, pentru că nu e desfiinţată”, a spus Ivan.

Acesta a mai susţinut că ştiu foarte bine că nu toţi liberalii sunt bucuroşi de decizia Delegaţiei Permanente şi că îşi doresc refacerea USL.

„Ne bazăm pe dialogul pe care îl avem cu colegii liberali şi nu putem să nu sperăm. Ne dorim ca după europarlamentare USL să se reactiveze”, a spus Ivan.

Întrebat dacă PSD îşi doreşte reactivarea USL cu sau fără Crin Antonescu, Ivan a răspuns: „Cu PNL. Cu sau fără Crin Antonescu aceste alegeri sunt un test”.

UPDATE  Victor Ponta a declarat la rândul său, luni, la Senat, întrebat despre refacerea USL că acest lucru se poate întâmpla, „şi cu domnul Antonescu şi fără domnia sa”.  

„Eu cred că foarte bine putem şi cu domnul Antonescu, şi fără domnia sa, asta decid liberalii, nu decid eu. Poate vor alţii. PNL este aliatul nostru în USL”, a spus liderul PD.

Scenariul luat în calcul de pesedişti şi descris mai sus de Ivan este cât se poate de simplu în viziunea lui Ponta şi a colegilor săi de partid, conform unor surse politice.

PSD ia în calcul un eşec al PNL la europarlamentare care să aducă nemulţumire printre liberali şi să ducă la debarcarea lui Crin Antonescu din fruntea formaţiunii.

Odată Antonescu debarcat din fruntea PNL, pesediştii mizează pe înlocuirea lui cu Călin Popescu Tăriceanu.  

Cu Tăriceanu la timonă şi fără un Crin Antonescu atât de vocal, pesediştii speră să ofere alegătorilor iluzoria refacere a ceea ce a fost cândva USL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.