Elena Udrea a demisionat din PDL

Surse neconfirmate oficial au anunţat că Elena Udrea a demisionat din PDL. Demisia survine la 24 de ore după ce Partidul Mişcarea Populară s-a înregistrat oficial la Tribunal.

O declaraţie care a anunţat demisia

Cu 24 de ore înainte de demisie, Elena Udrea a lăsat de înţeles că se va alătura PMP. Şi nu singură, ci cu susţinătorii ei din PDL. „Nu este vorba numai despre mine, este vorba de oameni care m-au susţinut la alegerile din PDL. Decizia mea este importantă pentru toţi oamenii aceştia. Cred în continuare în Traian Băsescu şi proiectul lui. Cu siguranţă că este o decizie la care trebuie să mă gândesc şi eu”, a declarat fosta ministresă, fiind întrebată dacă va trece la PMP. Şi tot miercuri, liderul interimar al PMP, Eugen Tomac, întrebat fiind dacă Elena Udrea vine în PMP, el a spus sec: „De ce nu!”.

PDL urma să discute „cazul” Udrea

Pe de altă parte, conform unor surse din PDL, Elena Udrea urma să devină subiect de discuţii la proxima reuniune la vârf din PDL, ce urmează să se desfăşoare în weekend. Conform surselor citate, Elena Udrea urma să fie pusă fis sancţionată pentru declaraţii critice la adresa PDL şi chiar s-ar fi putut discuta şi excluderea ei din partid.

Elena Udrea anunţă înscrierea în PMP

A venit şi prima confirmare oficială a plecării Elenei Udrea din PDL. Joi în jurul orei 18.00 s-a anunţat că fosta ministresă se va înscrie în PMP. Din momentul înscrierii în noua formaţiune politică, de drept ea îşi pierde calitatea de membru al PDL. În Camera Deputaţilor, luni se va oficializa plecarea din grupul parlamentar al PDL. Nu este exclus ca tot joi să-şi anunţe plecarea din PDL şi unii dintre apropiaţii Elenei Udrea. Reamintim, anul trecut Elena Udrea l-a concurat pe Vasile Blaga la şefia PDL, obţinând 2.014 voturi, faţă de cele 2.344 ale câştigătorului. Deja unii dintre votanţii Elenei Udrea au părăsit partidul pe parcursul anului trecut, dar marele exod este aşteptat pentru aceste zile.

Elena Udrea devine oficial traseist politic

Prin înscrierea în PMP, Elena Udrea devine oficial (conform unei cutume lansate de SAR) traseist politic, fiind la a treia „experienţă” politică. În 2004, Elena Udrea a candidat din partea PNL pentru Consiliul General al Capitalei, fiind trecută pe listă de către Theodor Stolojan, la vremea respectivă, preşedintele PNL. După ce Traian Băsescu a ajuns preşedinte, Elena Udrea a fost cooptată în corpul consilierilor prezidenţiali, iar ulterior s-a înscris în PD (devenit ulterior PDL). Acum, PMP este al treilea partid politic în care va activa Udrea. Mai este de menţionat că, anterior apartenenţei la PNL, Elena Udrea a fost pentru scurt timp asistenta lui Cozmin Guşă, în perioada în care acesta a fost secretar general al PSD. Cozmin Guşă, cel care a dat mai de mult presei această informaţie, nu a menţionat dacă Elena Udrea a fost şi membră a PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.