Polițistă de frontieră, prinsă băută la volan după ce ar fi lovit mai multe maşini

O polițistă de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara este cercetată penal, după ce a comis, recent, un accident de circulație, în care a lovit mai multe mașini, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Accidentul a avut loc pe strada Lidia, din Timișoara, atunci când comisarul șef Anuța Peia, aflată la volanul mașinii proprietate personală, a pierdut controlul asupra acesteia și ar fi lovit mai multe autoturisme. Văzând starea autoarei accidentului, proprietarii mașinilor avariate au chemat agenții de la rutieră. Polițista a fost pusă să sufle în fiolă și, potrivit Poliției Rutiere, aceasta avea o alcolemie de 0,78 la mie, alcool pur în aerul expirat.

Autoarea accidentului a fost apoi condusă la IML Timișoara, unde i-au fost recoltate două probe de sânge pentru stabilirea exactă a alcolemiei. Polițista a rămas și fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile și este cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice.

„Imediat după producerea accidentului, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a dispus cercetarea prealabilă a comisarului șef Anuța Peia. Însă, conform procedurilor, cercetarea administrativă a fost suspendată, până la finalizarea dosarului penal în care este cercetat ofițerul”, a declarat, pentru cotidianul.ro, Mihaela Leș, purtător de cuvânt al IPTF Timișoara. Cercetarea în dosarul penal deschis pe numele comisarului șef va fi preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, cei care au competență în acest caz.

Comisarul șef Anuța Peia lucrează ca ofițer la Serviciul Dispecerat, al IPTF Timișoara, după ce a deținut funcția de șef de tură, în punctul de frontieră de la Moravița, în perioada înfloritoare a contrabandei cu țigări și whisky. Peia este singura femeie de la IPTF Timișoara, prinsă de poliție băută la volanul unui autoturism, în ultimii 15 ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.