Primul protest autorizat la Pungești

Peste 400 de oameni au răspuns apelului lansat pe Facebook anunţându-şi participarea la primul protest autorizat faţă de explorarea şi exploatarea gazelor de şist de la Pungeşti, judeţul Vaslui.

La acţiunea de protest, programată pentru ora 13.00, ar urma să participe nu doar oameni ai locului, ci şi din alte zone ale ţării, precum şi militanţi ai organizaţiilor pentru protecţia mediului.

Consecvenţi, ei promit să meargă şi mai departe să-ţi exprime nemulţumirea prin acţiuni în marile oraşe, în faţa guvernulului, şi spun că vor fi tot mai vocali până la decizia Chevron de a renunța la explorarea gazelor de șist din zonă.

Ei acuză de asemenea presiunea jandarmilor şi le cer acestora să plece din comuna lor.

La începutul lui ianuarie, protestatarii de la Pungesti anunţau de altfel că vor să înființeze şi o organizație nonguvernamentală prin intermediul căreia să rezolve în instanță o serie de chestiuni legate de situația explorării gazelor de sist.

Oamenii din Pungesti au apelat chiar şi la forme extreme de protest intrând în greva foamei în Ajunul Crăciunului, însă s-au văzut obligaţi să renunţe după ce asociaţia care administrează păşunea unde era instalată tabăra protestatarilor s-a plâns Jandarmeriei

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.