Protest anunțat la Ambasada Germaniei din București luni

Senatorul Sorin Roșca Stănescu anunță pe blogul personal că luni, începând de la ora 18.00, în fața Ambasadei Germaniei, din strada Cpt. Av. Gheorghe Demetriade 6-8, Bucureşti (în apropierea Statuii Aviatorilor), va avea loc o demonstrație de protest inițiată de asociațiile „Organizația Română a Drepturilor Omului” și „Vama-Verde”. Protestul vizează declarațiile europarlamentarului Elmar Brok, care a propus de amprentarea imigranților români. 

„Declarațiile discriminatorii ale politicianului german Elmar Brok, care cere amprentarea românilor pe teritoriul Germaniei, sunt de o gravitate extremă. Nu sunt doar antiromânești, ci și antieuropene. Reflectă o gândire torturată de coșmarurile xenofobe ale nazismului. A nu le sancționa este echivalent cu a le credita. Brok nu este un oarecare. Este partenerul la guvernare al Angelei Merkel și Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European. Oficialii germani nu l-au sancționat. Înalții funcționari europeni au ridicat din umeri. Autoritățile române s-au limitat la reacții. Însă îl putem sancționa noi, cetățenii români, ieșind în stradă. Îl putem sancționa participand luni, 13 ianuarie 2014, ora 18.30 la protestul organizat de Radu Golban și Paul Iuriea, reprezentanți ai asociațiilor „Organizația Română Drepturile Omului” și „Vama-Verde ”, în fața Ambasadei Germaniei”, se spune în anunțul de protest formulat de către organizatori.

Cele două asociații cer demisia lui Brok din Parlamentul European. 

„Mesajul pe care îl transmitem este că românii nu tolerează umilința de a fi amprentați ca niște candidați la muncă în lagăre de concentrare la intrarea în Germania. Cerem demisia lui Elmar Brok din funcția deținută în PE! Dacă oficialii germani se tem de migrarea „sărăciei extreme” în Germania, să ne inapoieze datoria istorică de 19 miliarde de euro!„, mai spun organizatorii protestului. 

Elmar Brok este membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a cancelarului german Angela Merkel și preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European.

Acesta a declarat  la începutul lui ianuarie că „imigranţii care vin în Germania doar pentru Hartv IV (indemnizaţii de şomaj), alocaţii pentru copii şi asigurări de sănătate trebuie trimişi rapid în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple trebuie să ne gândim la amprentarea lor”.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8531 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.