„Al României Paul Philipe”, trimis în arest la domiciliu

UPDATE Autointitulatul prinţ Paul a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul retrocedării ilegale. Instanţa a respins cererea DNA de arestare preventivă și a decis plasarea lui Paul Lambrino în arest la domiciliu.

Decizia nu este definitivă, poate fi atacată la instanța supremă.

La ieşirea de la instanţă, Paul Lambrino a declarat că este emoţionat şi că încă nu va face contestaţie la decizie, avocatul acestuia menționând: „pentru 30 de zile nu facem contestaţie”.

„Normal că sunt un pic mai relaxat acum. E normal, că s-a întâmplat ce s-a întâmplat din cauză că am făcut plângere penală. Se va vedea că nu sunt vinovat deloc. (…) Nu am avut nimic de la ei, nu am primit nimic de la ei, niciun pământ, niciun hectar, nimic”, a mai spus Lambrino, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor.

Paul Lambrino, reținut vineri de procurorii DNA Brașov în dosarul privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa, a fost adus, sâmbătă, din arest fără cătușe la Curtea de Apel Braşov, unde se s-a judecat solicitarea de arestare preventivă a acestuia.

„Al României Paul Philipe”, așa cum apare prințul lui Băsescu în documentele DNA, este acuzat de procurori de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul în care sunt vizați și Remus Truică (cercetat tot în arest la domiciliu) și Dan Andronic (cercetat sub control judiciar).

„Ce credeți? Nu am făcut nimic şi sunt acuzat”, le-a spus Lambrino ziariștilor la intrarea în sediul Curţii de Apel.

Judecarea propunerii de arestare preventivă a acestuia a fost amânată sâmbătă cu o oră şi jumătate, după ce „prințul” ar fi cerut să fie apărat de alt avocat.

VIDEO Momentul sosirii „prințului” la instanță

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.