Andronic: Codruța Kovesi va trebui să recunoască faptul că a fost acolo

Dan Andronic a reacționat în urma deciziei deschiderii de către Parchetul General a unei anchete privind prezidenţialele din 2009

„Așteptând să ajung la Washington am aflat că s-a decis deschiderea unui dosar de către PG ca urmare a dezvăluirilor mele legate de noaptea alegerilor din 2009.

Singurul lucru bun este că Laura Codruța Kovesi va trebui să recunoască că a fost acolo și că a discutat teme politice! Vom vedea dacă este un dosar menit să dezgroape sau să îngroape…”, a scris Dan Andronic pe Facebook.

Parchetul General va face cercetări pentru abuz în serviciu şi falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale, ca urmare a dezvăluirilor lui Dan Andronic privind alegerile prezidenţiale din 2009, a transmis luni Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia vine în conditiile în care PSD şi ALDE au cerut anchetă parlamentară pentru clarificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009, dar şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, după dezvăluirile făcute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor şi persoane aflate în anturajul lui Traian Băsescu.

Dan Andronic a scris pe 10 aprilie că în noaptea turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009 s-a întâlnit acasă la Gabriel Oprea cu Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea care erau „extrem de preocupați de victoria lui Băsescu”, iar aportul lor și al lui George Maior și Gabriel Oprea la victoria lui Traian Băsescu „a fost esențial”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.