×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 24 septembrie 2017, 18:42
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Anticorupție bună de dosar penal
Cornel Nistorescu
Cornel Nistorescu

Dosarul RCS&RDS în afacerea cu Mitică Dragomir scoate la iveală cealaltă față a anticorupției din România. Investigatorii de la DGA (Direcția era prietenă la cataramă cu cei de la RCS&RDS) se trăgeau de curea cu polițaii și cu procurorii. Se sponsorizau sau dormeau în același pat. Un polițai cerea mălai în virtutea unei tradiții. Doar a primit și anul trecut sponsorizări de la RCS&RDS! O cucoană pretindea schimbarea telefoanelor de acasă. Înregistrările Binomului, puse la dosar poate pentru a arăta și cealaltă față a anticorupției din România, ne arată un prieteșug dubios. La DGA și la DNA s-au făcut înțelegeri care arată un soi de înțelegeri pe lîngă lege. Cum a fost închis dosarul Transgaz cu fratele Laurei Codruța Kovesi? De ce dosarul cu Mitică Dragomir a zăcut 4 ani? A fost decizia unui procuror independent? Ce să spun!? Independent în DNA, sub conducerea surorii sau iubitei împricinatului?

Cel mai scandalos lucru care rezultă din înregistrările difuzate de Antena 3 este dimensiunea acestei campanii desfășurate de instituțiile statului împotriva unui post de televiziune. Răfuielile și aranjamentele lui Traian Băsescu, din perioada mandatelor sale, cu Dan Voiculescu sunt una, iar folosirea instituțiilor statului împotriva unui post de televiziune arată mai mult a poliție politică. Ea s-a desfășurat și împotriva altora, dar cazul Antenei 3 este cel mai scandalos.

Dezvăluirea unor înregistrări din dosarul deschis pentru spălare de bani (Ioan Bendei cu Mitică Dragomir) ne arată și o altă față a anticorupției dirijate de Binom. Două instituții ale statului și-au unit forțele pentru a executa adversari politici sau pentru a paraliza și compromite mijloace de presă. Ceea ce este demn de investigația unui procuror cu adevărat independent. Adică un alt dosar penal. Am publicat în aceste zile mai multe articole despre apropierea Antenei 3 de Guvernul Grindeanu și de PSD, inclusiv de Gabriela Firea. Dar o apropiere a Antenei 3 de PSD nu dă nimănui dreptul să comită abuzuri asupra libertății de exprimare, să provoace perturbări masive și pierderi de imagine unui post de televiziune.

Cîțiva ani, Antena 3 a fost o piatră de încercare în fața aiurelilor și abuzurilor regimului Băsescu. Pentru asta, un mecanism de propagandă a terfelit Antena 3 în toate felurile, după cum dirijorul Băsescu a dat indicații și ordine. Așa se explică de ce astăzi există între cei tineri, mai ales prin multinaționale, un segment de adversari încrîncenați ai Antenei 3.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de vineri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Joi, 18 mai 2017
10019
 | 41
 | 34
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
??????
-1
Și la Primăria Capitalei. ? Mai știți și alții ?
Publicat Luni, 22 mai 2017
+Răspunde
??????
0
De asemenea, cum ați comenta despre faptul că jurnaliștii au reușit să își "impună" un reprezentant la conducerea SRI ?
Publicat Luni, 22 mai 2017
+Răspunde
??????
-2
Cum comentați totuși faptul că Traian Băsescu a solicitat "piua" în lupta anticorupție a "jocului politic" ?
Publicat Duminică, 21 mai 2017
+Răspunde
Csalas
+2
Atat inainte de 1989 cat si dupa, cei ce au condus si conduc Romania nu au nimic in comun cu poporul roman, ei nu sunt decat niste toparlani cocotati la putere si care mai tarziu au tras in sus dupa ei numai exemplare aidoma lor, indivizi lipsiti de caracter, needucati, lipsiti de sentimente patriotice si degraba tradatori de tara daca interesul lor personal este satisfacut. Acestia nu sunt alesi, ei sunt numiti ( numiti de Comintern sau mai nou de inteligence services straine), adica se numesc intre ei chiar si prin alegeri masluite. Cei care initiaza miscari sau partide cu idei nationaliste sfaresesc rau, vezi Vadim Tudor, Gheorghe Becali si mai nou Ghita Sebastian, chiar daca respectivii nu erau niste modele demne de urmat. Cum ar veni , in UE este interzis la politici nationaliste.
Publicat Duminică, 21 mai 2017
+Răspunde
Charlie
+8
Din nou o analiza impecabila, mai ales pentru ca vine de la un jurnalist care nu a mai fost invitat sau a refuzat invitatiile Antenei 3 de cativa ani buni. Problematica insa e mult mai nuantata, daca tinem cont ca adevarata adversitate a lui Basescu viza strict persoana patronului Voiculescu, chestia cu antena in sine fiind o diversiune, aceasta fiind penetrata decisiv, inclusiv prin prezenta unui instructor in persoana lui Ciuciuvica, fostul ofiter de legatura al unui alt presedinte pus de sistem. Postul nu a fost apropiat de PSD, ci de basistul Ponta pus sef al partidului de oamenii binomului, Coldea si Ghita. Postul nu l-a sustinut pe Ghise in 2012 cand a contestat falsificarea rezultatului referendumului si nu l-a dezavuat pe tradatorul lui Voiculescu, omul sistemului constantin care i-a furat partidul. Si in aceste momente cand Ponta a fost demascat definitiv ca om al binomului si al lui Basescu, postul il invita si ii face lobby, ba chiar unul din moderatori il vede in cursa...prezidentiala pentru 2019. Moderator cu trecut militar informativ...
Publicat Sâmbătă, 20 mai 2017
+Răspunde
??????
-3
Ai zis ceva "aproximativ" ?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
??????
-2
Dacă la fotbal jucătorii, chiar și cei ai echipei naționale, mai și înscriu, ați putea zice că în politică ăștia au ca regulă, "datul cu stângul în dreptul și cu dreptul în stângul" ? Parcă ați fi zis ?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
??????
-3
Ce opinie avei despre zicerile doamnei Monica Macovei, care mai concis ar zice ca și cei din justiție să fie supravegheați, atunci când este cazul, de cei de la SRI, precum mulți alții și să nu aibă un serviciu secret al celor din justiție, precum SIPA odinioară, care să îi supravegheze ,atunci când este cazul ? Către cine considerați că ar trebui subordonat un serviciu secret care are atribuții de a supraveghea pe la mai toate puterile statului, pentru a se respecta "separația puterilor în stat" ?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Afara ploua ? @ Andante
-8
Postul Antena 3 e antibasist in 2017 si are audienta " Asteptandu-l pe Godot " ? Vei fi sanctionat si redus la 2 copeici postarea , combati fara vlaga si ne aburesti cu ciori vopsite , prietenii stiu de ce .....
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Perturbari masive
-27
Antena 3 e sacra , e biblia romanilor , etnogeneza poporului roman , fara invataturile intelepte ale acestui post de televiziune disparem ca natiune . De ce romanii sunt eretici si refractari refuzand sa vizioneze emisiunile acestui post ce lumineaza masele cu raze tovarasesti de la Rasarit ? Internetul , puzderia de televiziuni si editorialele care deschid mintea romanilor ar trebui interzise , sa ramana Antena 3 si un partid unic . Stim o treaba , poate reinfiintam CAER-ul si intensificam legaturile cu Phenianul . Pentru tinerii , multinationalele , " segmentul de adversari " incrancenati ai Antenei 3 , trebuie introdusa reeducarea si adusi pe drumul cel bun si luminos . Ce-i drept , nu este vorba de " un segment " , trebuie lucrat la nivel de tara , se rezolva prin teleportarea elementelor dusmanoase (ce nu depasesc 80% din populatie )prin tunelul timpului , la fericirea din Romania anilor 1945-1960 . Chiar , n-ar strica o noua Cooperativizare si niste Sovromuri benefice bunastarii mioriticilor .....
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Andante @ Perturbari masive
+21
Chiar esti perturbat masiv , mai omule ! Ce-o avea in comun postul ala , cu CAER , cu Phenianul , cu tov de la rasarit , numai tu poti sti ! E antibasist si atat ! Ca ala a facut numai nenorociri , aici e motivul !
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat acum 10 ore şi 2 minute
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Simona Popescu

De când fiecare telefon, de multe ori mai inteligent decât posesorul, este dotat cu o cameră video, o mulţime de cineaşti amatori îşi postează scurtmetrajele pe Facebook. Au o mare problemă, însă.

Simona PopescuPublicat acum 23 ore şi 39 minute