Anticorupție bună de dosar penal

Dosarul RCS&RDS în afacerea cu Mitică Dragomir scoate la iveală cealaltă față a anticorupției din România. Investigatorii de la DGA (Direcția era prietenă la cataramă cu cei de la RCS&RDS) se trăgeau de curea cu polițaii și cu procurorii. Se sponsorizau sau dormeau în același pat. Un polițai cerea mălai în virtutea unei tradiții. Doar a primit și anul trecut sponsorizări de la RCS&RDS! O cucoană pretindea schimbarea telefoanelor de acasă. Înregistrările Binomului, puse la dosar poate pentru a arăta și cealaltă față a anticorupției din România, ne arată un prieteșug dubios. La DGA și la DNA s-au făcut înțelegeri care arată un soi de înțelegeri pe lîngă lege. Cum a fost închis dosarul Transgaz cu fratele Laurei Codruța Kovesi? De ce dosarul cu Mitică Dragomir a zăcut 4 ani? A fost decizia unui procuror independent? Ce să spun!? Independent în DNA, sub conducerea surorii sau iubitei împricinatului?

Cel mai scandalos lucru care rezultă din înregistrările difuzate de Antena 3 este dimensiunea acestei campanii desfășurate de instituțiile statului împotriva unui post de televiziune. Răfuielile și aranjamentele lui Traian Băsescu, din perioada mandatelor sale, cu Dan Voiculescu sunt una, iar folosirea instituțiilor statului împotriva unui post de televiziune arată mai mult a poliție politică. Ea s-a desfășurat și împotriva altora, dar cazul Antenei 3 este cel mai scandalos.

Dezvăluirea unor înregistrări din dosarul deschis pentru spălare de bani (Ioan Bendei cu Mitică Dragomir) ne arată și o altă față a anticorupției dirijate de Binom. Două instituții ale statului și-au unit forțele pentru a executa adversari politici sau pentru a paraliza și compromite mijloace de presă. Ceea ce este demn de investigația unui procuror cu adevărat independent. Adică un alt dosar penal. Am publicat în aceste zile mai multe articole despre apropierea Antenei 3 de Guvernul Grindeanu și de PSD, inclusiv de Gabriela Firea. Dar o apropiere a Antenei 3 de PSD nu dă nimănui dreptul să comită abuzuri asupra libertății de exprimare, să provoace perturbări masive și pierderi de imagine unui post de televiziune.

Cîțiva ani, Antena 3 a fost o piatră de încercare în fața aiurelilor și abuzurilor regimului Băsescu. Pentru asta, un mecanism de propagandă a terfelit Antena 3 în toate felurile, după cum dirijorul Băsescu a dat indicații și ordine. Așa se explică de ce astăzi există între cei tineri, mai ales prin multinaționale, un segment de adversari încrîncenați ai Antenei 3.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de vineri versiunea tipărită – disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL – sau varianta digitală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.