Atenționare de călătorie pentru Africa de vest

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Africa de vest cu privire la cazurile de febră virală hemoragică (Ebola) înregistrate în patru state din această regiune, respectiv Guineea-Conakry, Liberia Sierra Leone și Nigeria.

Conform unui comunicat transmis de MAE, autoritățile din Guineea-Bissau au închis din 12 august frontierele de sud și de est, care o despart de Guineea-Conakry, fără a se preciza pe ce perioadă măsura va rămâne în vigoare.

Totodată, din 9 august, Guineea Conakry a închis temporar granițele cu Liberia și Sierra Leone, ca măsură preventivă pentru a împiedica propagarea epidemiei dinspre cele două state vecine.

„Întrucât boala este contagioasă, țările unde virusul a fost confirmat prin analize de laborator (Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone și Nigeria), cele în care au existat cazuri prezumate, dar neconfirmate prin analize de laborator (Mali, Gambia, Senegal), precum și celelalte state din vecinătatea focarului epidemic au dispus măsuri de prevenire și au lansat campanii interne de informare a populației”, afirmă MAE.

Ministerul amintește că nu există nici vaccin, nici tratament specific împotriva virusului Ebola și că, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese.

MAE recomandă cetățenilor români să renunțe la călătoriile care nu sunt imperios necesare în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, iar celor aflați deja pe teritoriul acestor state, să urmărească mesajele emise de autoritățile locale și să respecte regulile de conduită și de igienă recomandate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.