Augustin Zegrean, precizări despre cazul Șova

Preşedintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a transmis joi că CCR poate fi sesizată şi pentru lipsa unei hotărâri a Parlamentului, întrebat fiind de jurnaliști despre votul din Senat în cazul lui Dan Şova, vot care nu a fost urmat de emiterea unei hotărâri.

„Dar și pentru faptul că nu există o hotărâre poate fi sesizată Curtea”, a spus Zegrean.

Întrebat în legătură cu faptul că miercuri, la Senat, la votul în cazul lui Dan Şova, nu ar fi prevalat Constituţia în faţa altor legi, Zegrean a spus că nu poate să spună nimic pentru că va fi o sesizare a CCR despre această situaţie şi ar însemna să se antepronunţe.

„Eu nu am fost acolo, eu sunt aici, la noi este aşa. Nu pot să spun că au încălcat Constituţia, pentru că sunt sigur că vor ajunge la noi cu povestea asta şi atunci nu am cum să mă pronunţ de acum”, a spus șeful CCR.

Senatul nu a încuviinţat miercuri cererea DNA de reținere și arestare preventivă a lui Dan Şova. Cererea DNA pentru Dan Şova a primit 79 voturi „pentru”, 67 „contra” , 5 anulate, dar s-a considerat solicitarea respinsă. Votul din Senat a stârnit mari controverse. Detalii aici. Liberalii au anunțat că vor ataca votul în cazul Șova la CCR.

VIDEO Zegrean despre cazul Șova

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.