Australia a câştigat Cupa Asiei

La a treia participare în Cupa Asiei, Australia câştigă în premieră titlul continental. Australia a obţinut dreptul să joace în competiţiile inter-ţări în Asia, pentru că nu are adversar (echipele sunt foarte, foarte slabe) în Oceania. În finala celei de-a 16-a ediţii a Cupei Asiei, Australia a dispus cu 2-1 (după prelungiri) de Koreea de Sud. Australienii au deschis scorul în minutul 45, dar au fost egalaţi în minutul 90+1, golul victoriei fiind înscris în minutul 105. De menţionat că ambele echipe s-au mai întâlnit şi în ultima etapă în grupa preliminară A. Australia a trimis atunci în teren o garnitură cu 8 rezerve şi a pierdut deliberat meciul, fiind oricum calificată în sferturi. Australienii au ales să piardă strategic, pentru a evita partea de tablou unde puteau juca contra Iranului sau Iraqului. Au preferat ca adversar în semifinale Japonia, campioana en titre deoarece niponii au demonstrat că sunt total ieşiţi din formă. Strategia a ţinut şi Australia a defilat până în finală.
În finala mică, locul 3 a fost ocupat de Emiratele Arabe Unite, care a întrecut cu 3-2 pe Iraq. Turneul final a fost organizat de Australia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.