Autorizația NSA de colectare a datelor telefonice a expirat

În noaptea de duminică spre luni a expirat autorizația de care beneficia Agenția americană de informații (NSA) pentru colectarea de date telefonice în SUA, iar o reînnoire a programului nu a fost anunțată, informează AFP, potrivit B1.ro.

„Patriot Act expiră în această seară”, a declarat republicanul Rand Paul, cel care a reușit să blocheze examinarea textului, profitând de procedura legislativă complicată a camerei superioare a Congresului american.

„Din această (duminică) seară, angajații NSA care au consultat baza de date (asupra apelurilor telefonice în SUA), nu o vor mai putea face și aceasta datorită senatorului Rand Paul”, care a blocat procedura, a afirmat furios senatorul Richard Burr, președintele Comisiei pentru informații a Senatului.

Senatul american nu a ajuns la un acord pentru a evita expirarea unei prevederi ce decurge din articolul 215 al Patriot Act, temeiul juridic pentru colectarea metadatelor (ora, durata,
numărul apelat) asupra tuturor apelurilor telefonice din SUA.

În cursul acestei săptămâni, Senatul american va continua să examineze textul blocat duminică seară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.